Terveydensuojelun yhteystiedot

Puhelinpalvelu 
Arkisin klo 9-12
Puh. 040 168 8844

Sähköposti
terveydensuojelu(at)porvoo.fi

Osoite
Tekniikankaari 1 A
06100 Porvoo
Toimisto on avoinna arkisin klo 9-15

Henkilöstön yhteystiedot

Terveydensuojelun henkilöstö

Uimaveden valvonta

På svenska

Porvoon kaupungin terveydensuojelu valvoo yleisten uimarantojen ja yleiseen käyttöön tarkoitettujen uima-altaiden veden laatua ja turvallisuutta terveydensuojelulain nojalla. Valvonnan tarkoituksena on vähentää uimaveden välityksellä leviävien sairauksien riskiä.

Suunnitelmallinen valvonta on kuvattu terveydensuojelun valvontasuunnitelmassa. Suunnitelmallinen valvonta on kohteelle maksullista.

Terveydensuojelu valvoo myös uimarantojen ja uima-altaiden turvallisuusjärjestelyjä kulutustavaroiden ja kuluttajapalvelusten turvallisuudesta annetun lain nojalla.

Kuluttajapalveluiden turvallisuus

Jos epäilet uimavedestä aiheutuvan vaaraa terveydelle

Vältä uimista saastuneessa vedessä. Jos epäilet, että vedessä on sinilevää, älä käytä vettä löylyvetenä äläkä anna lemmikkien juoda sitä. Ilmoita asiasta rannan tai uima-altaan ylläpitäjälle. Ilmoita asiasta myös Porvoon kaupungin terveydensuojeluun.

Lisätietoja uimavesivalvonnasta

Lainsäädäntöä

Terveydensuojelulaki Finlex

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus yleisten uimarantojen uimaveden laatuvaatimuksista ja valvonnasta (koskee vain EU-rantoja) Finlex

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus pienten yleisten uimarantojen uimaveden laatuvaatimuksista ja valvonnasta Finlex

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus uimahallien ja kylpylöiden allasvesien laatuvaatimuksista ja valvontatutkimuksista Finlex

Päivittäjä 17.03.2016 Husberg Berit
powered by eMedia