5. luokka

Opettaja: Voit ilmoittaa luokkasi useampaan palveluun.

Porvoon museo

Aarrearkku täynnä Porvoonseudun historiaa niin pienille kuin suurillekin.

Kuvamysteeri – seikkailu 5-luokkalaisille


Valokuvaus on keksintönä lähes 200 vuotta vanha ja vanhojen valokuvien avulla voimme havainnoida kaupunkimme muutosta (tai muuttumattomuutta). Kuvamysteeri-kierroksella kierrämme ulkona vanhojen valokuvien johdattaessa meitä eteenpäin. Tutuksi tulevat niin arkkitehtuurin muutokset kuin talojen tarinat. Matkan varrella kuvataan vastaantulevia kohteita ja näin voimme verrata, miten kaupunkimme on muuttunut vuosisatojen saatossa. Kierroksen teemaksi voi valita joko Vanhan kaupungin tai Empire-kaupunginosan.

Kuvamysteeri on ilmainen kaikille Porvoon 5-luokkalaisille ja kestää kokonaisuudessaan 1 ½ tuntia. Varaukset: Vanha kaupunki: hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi ; Empirekaupunki: margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi


HUOM! Olemme ulkona joten varautukaa sään mukaan.

J. L. Runebergin koti

Selviytyjät 1860-luvulla

Runebergin kodissa oppilaat voivat testata, kuinka he selviäisivät arjen haasteista 1860-luvulla. Museovierailuun kuuluu tiivis opastus, jonka jälkeen oppilaat saavat pohdinnan, ryhmätyön ja omin käsin kokeilemisen kautta testata taitojaan.

Vierailun kesto reilun tunnin. Selviytyjät -opastuksia varattavissa 28.10-26.11. ke klo 10.30-13 sekä to-pe klo 9-13. Puh. 040 489 9900 tai runeberg@porvoo.fi.

Nuorisopalvelut