Aikuissosiaalityö

Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti

Sosiaali- ja terveystoimen toimipisteissä on toistaiseksi voimassa vahva kasvomaskisuositus. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä, jos sille on terveydellinen este, tai asiakas on alle 12-vuotias. 


Tukea elämän eri tilanteisiin

Sosiaalityöntekijät auttavat työllistymiseen, asunnottomuuteen ja elämänhallintaan, kuten raha-asioihin, päihteisiin ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Aikuissosiaalityöhön voit myös ottaa yhteyttä, jos kohtaat äkillisen ja odottamattoman kriisitilanteen, esimerkiksi avio- tai avoeron yhteydessä tai jos jäät tyhjän päälle esim. tulipalon sattuessa.

Työntekijät arvioivat kanssasi, millaista tukea ja millaisia palveluita tarvitset. Kartoituksen pohjalta laaditaan palvelutarpeen arviointi ja asiakassuunnitelma. Työntekijät neuvovat sosiaalipalveluihin, taloudellisiin asioihin ja toimeentulotukeen liittyvissä asioissa.

Lue lisää palvelutarpeen arvioinnista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Aikuissosiaalityön kautta järjestetään lisäksi asumisen palveluohjausta sekä asumispalveluita päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Ota yhteyttä

Neuvontapuhelin 019 520 3400 klo 9–15

Sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien puhelinajat ovat:

• maanantaisin klo 13–14
• keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9–10.

Sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien yhteystiedot löydät tästä

Tietosuojasyistä asiakasasioihin ei voida vastata sähköpostitse. Voit lähettää meille salattua sähköpostia avaamalla selaimella osoitteen https://turvaposti.porvoo.fi  ja rekisteröitymällä palveluun omalla sähköpostiosoitteellasi. Valitse sen jälkeen sähköposti aikuissosiaalityo@porvoo.fi.

Päivystys auttaa kiireellisissä asioissa

Päivystävään sosiaalityöntekijään tai -ohjaajaan saat yhteyden maanantaista perjantaihin klo 8–15, puh. 040 162 6343, seuraavissa kiireellisissä asioissa:

• kiireellinen sosiaalityön tai -ohjauksen tarve
• kotiutuminen sairaalasta/ laitoksesta
• lääkkeiden akuutti tarve silloin, kun ei ole perustoimeentulotukioikeutta
• häätö (ei häätövaroitus)
• sähkön katkaisu

Ruokamaksusitoumuksia tai maksusitoumuksia apteekkiin ei myönnetä päivystyksessä.
Nämä asiat käsittelee oma sosiaaliohjaaja tehtyään ensin palvelutarpeen arvion

Nuorille sosiaalityön palveluita ilman ajanvarausta Ohjaamossa torstaisin 

Voit tulla tapaamaan sosiaalityöntekijää tai sosiaaliohjaajaa ilman ajanvarausta torstaisin klo 13–16.30 Ohjaamoon WSOY-taloon osoitteeseen Mannerheiminkatu 20 E, katutaso.