" />
Skip to content

04.10.2017 11:00 - 29.10.2017 16:00

David Popa, Taidenäyttely

Näsin kartano / Näsinmäentie 1 06100 PORVOO

Näsin kartanon gallerian syksyn näyttelykausi avautuu amerikkalaisen kuvataiteilija David Popan näyttelyllä "Visions."

Kuvataiteilija David Popa on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa New Yorkissa. Hänen isänsä kuvataiteilija Albert Popa oli kaupungin ensimmäisiä graffititaiteilijoita, joka sittemmin löysi klassisesta muotokuvamaalauksesta ja muraaleista oman ilmaisukeinonsa. Hän herätti pojassaan kiinnostuksen taiteeseen ja opetti Davidille jo nuorena perinteistä taidemaalausta.

Maalauksissaan David Popa keskittyy ihmismieleen. Yksilön sielunelämää tutkivat teemat käsittelevät yksilön sisäistä dialogia, alitajuntaa ja itsensä toteuttamista. Tuloksena on usein sisäänpäin kääntyneet henkilöhahmot, jotka eivät ole sidottuja aikaan ja paikkaan. Maalauksissaan hän käyttää spray-maaleja, öljymaaleja, akryylimaaleja sekä lehtikultaa. Perinteisten maalausten ohella hän on maalannut seinämaalauksia Suomen lisäksi myös USA:ssa, Norjassa, Kreikassa ja Sri Lankassa. Hänen viimeisin aluevaltauksensa on Viitasaarella metsään sijoitetut maalaukset.

David Popan aiheita ovat maisemat ja abstraktiot sekä usein takaapäin kuvatut henkilöhahmot. Henkilöt taiteilija sijoittaa erilaisiin maisemiin tai kosketuksiin muiden elementtien kanssa.

avoinna: ke-pe klo 11-18, la-su 12-16,
öppet: ons-fre kl 11-18, lö-sö kl 12-16,
open Wed-Fri 11am-6p.m.,Sat-Sun 12-4p.m.

Näsin kartano

***

David Popa is an artist born and raised in NYC. His interest in art spawned from a tight mentorship with his father Albert Popa who was one of the first Graffiti Writers in NYC and later taught him traditional painting at a young age.

Popa's work as a contemporary figurative painter primarily focuses on the human psyche. Specific themes of an individuals psyche include ones internal dialogue, subconscious or pursuit of self-actualization. The result are often introspective figures that seem separate from time and space. His works are a marriage of spray paint, oil, acrylic and gold leaf.

He currently paints in Helsinki, Finland as well as outdoors on walls from Boston, Norway, Greece, Finland to even Sri Lanka.

Näsinmäentie 1 06100 PORVOO

Katso kaikki