Eläinlääkäripäivystys

Eläinlääkäripäivystys toimii virka-ajan ulkopuolella vuorokauden ympäri arkisin ja viikonloppuisin. Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä eläinlääkäriapua tarvitseville potilaille. Päivystysaikana annetaan vain ensiapu-luontoista hoitoa.

Porvoon ympäristöterveydenhuolto on aloittanut päivystysyhteistyön Vantaan kaupungin kanssa. Toimialueeseen kuluu Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Pornainen, Porvoo, Sipoo ja Vantaa.

Päivystyspuhelinpalveluun kuuluu kaksi eri päivystystoimintaa. Vantaan kaupunki vastaa pieneläinten osalta koko alueen päivystyksestä ja Porvoon kaupunki koko alueen suureläinten eläinlääkäripäivystyksestä.

Vantaan kaupungineläinlääkärin vastaanotto, Pakkalankuja 5, 01510 Vantaa, lähellä kauppakeskus Jumboa (kulku Elannontie 3:n ja 5:n välistä)

Porvoon ympäristöterveydenhuollon eläinlääkärit päivystävät vaihtelevasti eri puolilta toimialuetta (suureläinpäivystys) 

Eläinlääkäripäivystyksen maksullinen palvelunumero on 0600 18998

Valinta 1: Pieneläimet

Valinta 2: Suureläimet

Eläinlääkäripäivystyksen palvelunumeroon soitettaessa tiedote kertoo ensin puhelun minuuttiveloituksen. Tämän jälkeen kerrotaan ohjeet oikean päivystysalueen valintaan, jonka jälkeen puhelu ohjautuu päivystävälle eläinlääkärille. Jos päivystävä eläinlääkäri on kiinni toimenpiteessä, puhelu ohjautuu vastaajaan, jonne voi jättää soittopyynnön (kerro nimesi, puhelinnumerosi, eläinlaji ja hoidon tarpeen syy). Puhelun ohjauduttua päivystäjälle tai vastaajaan soittajalta veloitetaan paikallisverkko- tai matkapuhelinverkkomaksun lisäksi minuuttipohjainen veloitus.

Pieneläinpäivystys: Arkisin klo 17–22 ja viikonloppuisin 7–22 on minuuttihinta 2,04 euroa. Yöaikana klo 22–7 on minuuttihinta 4,06 euroa.

Suureläinpäivystys: Aina virka-ajan ulkopuolella on minuuttihinta 2,04 euroa.

Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisaveron.

Maksullinen puhelinpalvelu on käytössä ainoastaan päivystysaikana. Vastaanottojen puhelinnumerot ovat käytössä arkipäivisin kello 8–16 ja puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinverkkomaksu.