Porvoo supistaa palveluita koronaviruksen vuoksi
Ympäristöterveydenhuollon asiakaspalvelu suljetaan. Asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse ja sähköpostitse.
Puh. 040 168 8844 ma-pe klo 9–15
ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi
Elintarvikevalvonta
Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti
Sosiaali- ja terveystoimen toimipisteissä on toistaiseksi voimassa vahva kasvomaskisuositus. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä, jos sille on terveydellinen este, tai asiakas on alle 12-vuotias.
ilppa - Ympäristöterveydenhuollon sähköinen ilmoituspalvelu
Lue lisää: Ilpassa ilmoitat elintarvikelain mukaisen toiminnan
Tee ilmoitus: ilppa.fi
COVID-19-koronavirus
Valtioneuvosto on asettanut rajoituksia ravitsemusliikkeiden aukioloaikoihin ja asiakaspaikkamääriin 1.11 - 15.12.2020 väliselle ajalle.
Lisätietoja STM:n tiedotteesta:
Ohjeita epidemian leviämisen ehkäisemiseksi.
Uudellamaalla ravitsemisliikkeiden rajoitukset tiukkenevat - öisiin aukioloaikoihin muutoksia
Porvoon ympäristöterveydenhuolto ohjeistaa elintarvikealan toimijoita seuraamaan koronavirukseen (Covid-19) liittyviä, tilanteen mukaan päivittyviä ohjeita mm. Aluehallintoviraston, THL:n ja Ruokaviraston sivuilta.
Lue lisää:
Ruokavirasto
Usein kysyttyä COVID-19-koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille.
FAQ on coronavirus COVID-19 and Food Sector
Aluehallintovirasto
Regional State Administrative Agencies' guidelines
THL
Koronaepidemia: alueiden tilanne, rajoitukset ja suositukset
Coronaepidemic: situation update on coronavirus
Elintarvikevalvonnan tehtävänä on suojata kuluttajaa elintarvikkeiden aiheuttamilta terveyshaitoilta ja taloudellisilta tappioilta.
Valvonta kohdistuu
- elintarvikkeiden valmistukseen
- varastointiin
- kuljetuksiin
- myyntiin
- käsittelyyn ja
- tarjoiltaviin tuotteisiin.
Kuluttajat
Voit ottaa yhteyttä elintarvikevalvontaan, jos
- epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
- sinulla on huomauttamista elintarvikehuoneistoista tai elintarvikkeen laadusta
- havaitset tupakointikiellon toistuvaa rikkomista tai, että tupakkatuotteita tai tupakointivälineitä myydään myyntipaikassa alle 18-vuotiaille
- haluat lisätietoa elintarvikevalvonnasta, elintarvikkeista ja hygieniaosaamisesta.
Yrittäjät
Ota yhteyttä elintarvikevalvontaan, kun
- perustat elintarvikehuoneiston tai sen toimintaan tulee muutoksia
- keskeytät tai lopetat elintarvikehuoneistotoiminnan
- elintarvikehuoneiston toimija vaihtuu
- myyt tai tarjoilet elintarvikkeita liikkuvasta elintarvikehuoneistosta
- suunnittelet ensisaapumistoimintaa
- suunnittelet kontaktimateriaalitoiminnan aloittamista
- suunnittelet alkutuotannon tuotteittesi myyntiä
- suunnittelet tupakkatuotteiden tai nikotiinivalmisteiden myyntiä
- epäilet asiakkaan/kuluttajan saaneen tuotteestasi ruokamyrkytyksen
- haluat lisätietoa elintarvikevalvonnasta.
Yrittäjän tulee myös itse valvoa toimintaansa ja tuotteittensa laatua omavalvontasuunnitelman avulla.
Elintarvikealan toimijoiden on varmistuttava, että kaikki niiden vastuulla olevat tuotanto-, jalostus- ja jakeluvaiheet täyttävät elintarvikelainsäädännön vaatimukset. Elintarvikealan toimijan on tunnettava toimintaansa liittyvät terveysvaarat ja elintarviketurvallisuuden kannalta kriittiset kohdat.
Elintarvikevalvonnan yhteystiedot
Elintarvikehuoneiston riskiluokitus ja valvontatarpeen määritys 10503-1
Lue lisää:
Elintarvikealan toimijoille ohjeistusta afrikkalaisesta sikarutosta (ASF) Ruokavirasto
Elintarvikelainsäädäntö (MMM)
Uutta lainsäädäntöä
Uutta EU-lainsäädäntöä