Skip to content

05.07.2017 - 04.08.2017

Fotografiska: Ikoneja - näyttely oikeudesta olla olemassa

Taidetehdas /


AVOINNA

 

Näyttelyaika 5.7–4.8.2017

Avoinna ark. 11-16, la 11-15, su suljettu 

 

SISÄÄNPÄÄSYMAKSUT

 

Sisäänpääsymaksu näyttelyyn 5 €, alle 16-v. maksutta.

Ammattilaisvalokuvaajan ottama kuva "Vintage Circus" studiossa, 1-5 henkilöä yhdessä kuvassa 20 €. 

 

OSALLISTU - NÄYTTÄVÄ VALOKUVA ITSESTÄSI 

 

Valokuvauta itsesi 'Vintage circus' teeman puvulla ja asusteilla. 1-5 ihmistä samassa kuvassa 20 €. Valokuvan ottaa ammattivalokuvaaja Lotta Åberg, Studio Pieni. 


 

Lotta Åberg on paikalla arkisin 12-16 ja lauantaisin 11-15. Huom! Poikkeukset ovat 20.7. ja 29.7. jolloin ei ole ollenkaan valokuvausta.  

 

Jaa mielellään kuva somessa #IKONERKONSTFABRIKEN tai #IKONEJATAIDETEHDAS 

 

ME USKOMME!

 

Me uskomme kaikkien oikeuteen olla olemassa ja ottaa oma paikkansa yhteiskunnassa.

Tämä on meidän tapamme tehdä näkyväksi ihmiset, jotka ovat luonnollinen osa yhteiskuntaamme mutta jotka näkyvät julkisessa tilassa harvoin tai eivät koskaan. Ikonit ovat universaali teema – kukapa ei olisi joskus haaveillut olevansa joku toinen? Kukapa ei olisi haaveillut siitä, että kaikilla olisi samat mahdollisuudet?

 

FOTOGRAFISKA 

 

Fotografiska on osallistava paikka, jossa pidetään monimuotoisuudesta. Työskentelemme ahkerasti tunnuslauseenamme ”Photography is the technology to capture life. We provide and support life worth capturing.” Tämä moniulotteinen ilmaisu on selvästi nähtävissä ikoninäyttelyssä. Näyttely on osa Fotografiska For Life -konseptia, jolla pyrimme vaikuttamaan yhteiskuntaan ja tekemään sen, minkä voimme parantaaksemme yhteiskuntaa ja maailmaa, jossa elämme. Kuvamateriaali on koostettu ydinajatuksen pohjalta, ja mukaan on liittynyt valokuvaaja Emma Svensson, joka jakaa saman arvopohjan kanssamme.

 

Näyttelyn idea syntyi, kun Glada Hudik-teatern järjesti Portugalissa kesäleirin henkilöille, joilla on Downin syndrooma. Näyttelyn ideaa työstettiin yhteistyössä Fotografiska for Life -konseptin kanssa, minkä jälkeen mukaan liittyivät mallit, omaiset ja yhteistyökumppanit, jotka ovat mahdollistaneet näyttelyn. Kyseessä on ensimmäinen näyttely, joka on saanut alkunsa aiheesta ja kannanotosta, joka on sydämenasiamme.

 

MIKSI NÄMÄ IKONIT?

 

Mallien esittämät ikonit ja arkkityypit on valittu useissa tapaamisissa, joihin osallistuivat Pär Johansson Glada Hudik-teaternista, valokuvaaja Emma Svensson sekä lavastajat. Tärkeintä oli saada aikaan sopiva jako historiallisten ja nykyaikaisten ikonien ja todellisuuden ja fiktion välille sekä tasapaino taiteen, satujen, yhteiskunnan ja populäärikulttuurin välille. 

 

VALOKUVAAJA EMMA SVENSSON

 

Emma Svensson on palkittu valokuvaaja, joka jo 20-vuotiaana perusti kuvatoimiston Rockfoto ja joka seuraavan kymmenen vuoden aikana valokuvasi yli 3000 konserttia. Nykyään hän kuvaa muotia, mainoksia, muotokuvia ja yrittää samalla toimia inspiroivana lähettiläänä ja uranuurtajana valokuvamaailmassa, jossa hän työskentelee tasa-arvon puolesta ja etsii uusia tapoja työskennellä kuvien parissa. Viimeisimmässä näyttelyssään "I kroppen min” hän seurasi ystävänsä Kristian Gidlundin rocktähtiuraa alusta loppuun.

 

MALLIT: GLADA HUDIK-TEATERN

 

Glada Hudik-teatern on LSS-lain (lag om stöd och service) mukaista kunnallista toimintaa. Tässä teatteriryhmässä on kehitysvammaisia ja muita näyttelijöitä. Toiminnan tavoitteena on, että kaikki saisivat tehdä sitä, missä ovat hyviä sekä luoda kehittävää ja mielekästä toimintaa vammaisille henkilöille. Teatteri on saanut suurta menestystä esityksellään Elvis, kokoillanelokuvallaan Hur många lingon finns det i världen?, mainoshahmollaan ICA-Jerry ja viimeksi modernilla tulkinnallaan Ihmemaa Ozista (Trollkarlen från Oz).

 

 

 

Näyttelyn ja valokuvausstudion "Vintage Circus" on tuottanut Taidetehtaalle yhteistyössä Taidetehdas, Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut ja Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikkö.

 

Lotta lähettää valokuvan asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen käsiteltynä.

Tapahtuman tiedot Taidetehtaan sivuilla

Katso kaikki