Hammashoito

Älä tule sairaana vastaanotolle

Peruthan hammashoitoaikasi, jos sinulla on  hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä, kuumetta, haju- ja makuaistin menetystä tai jos sinulla on vatsakipua ja/tai ripulia tai olet ollut lähikontaktissa koronavirusinfektioon sairastuneeseen tai jos olet ollut matkalla ulkomailla 2 viikon sisällä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti

Sosiaali- ja terveystoimen toimipisteissä on toistaiseksi voimassa vahva kasvomaskisuositus. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä, jos sille on terveydellinen este, tai asiakas on alle 12-vuotias. 

Asiakastyytyväisyys

Asiakastyytyväisyyttä seurataan WOTT-järjestelmän raporttien avulla.

Suun terveydenhuollon palveluja ovat

  • ennaltaehkäisevähoito
  • perushammashoito
  • rajoitettu erikoishammashoito

Ensiapua saat äkilliseen särkyyn, tulehdukseen ja tapaturman tai muun kiireellisen syyn vuoksi.
Erikoishammaslääkäripalveluihin kuuluvat oikomishoito, suukirurgia ja hampaiden kiinnityskudosten hoito. Erikoishoitoon pääsee terveyskeskushammaslääkärin lähetteellä.

Hammashoitolat

Hammashoitolan vaihto

Voit vapaasti valita terveyskeskuksen, jossa hampaasi hoidetaan. Hoitopaikkaa voi vaihtaa kerran vuodessa. Lue lisää:
Valinnanvapaus julkisessa terveydenhuollossa

Ilmoita vaihdosta kirjallisesti sekä nykyiselle että uudelle hammashoitolalle. Keskeneräinen hoitokokonaisuus hoidetaan valmiiksi siinä hoitolassa, jossa se on aloitettu. Vaihto toteutetaan seuraavan hoitokokonaisuuden alusta.

Toisen puolesta asiointi

Kun asioit toisen 15 vuotta täyttäneen henkilön puolesta, on sinulla oltava siihen kyseisen henkilön antama kirjallinen suostumus. Et voi varata vastaanottoaikaa etkä saada mitään toisen henkilön tietoja ilman, että esität hänen allekirjoittamansa kirjallisen suostumuksen.

Suostumus puolesta asiointiin

Lue lisää 

Hampaiden hoidosta ja suun terveydestä Hammaslääkäriliiton ja Helsingin yliopiston hammaslääketieteen laitoksen linkeistä alla.

Viikolla 2 

Pääsit kiireettömään hammashoitoon

  • hammaslääkärille 71 päivässä
  • suuhygienistille 78 päivässä
  • sujuva suu -klinikan vastaanotolle 51 päivässä.