Hammashoito

Porvoo supistaa palveluita koronaviruksen vuoksi

Kaupungin palvelut korona-aikana


Suun terveydenhuollon kiireettömät ajanvaraukset ajalle 20.4.–30.8.2020 on peruttu. Kiireetöntä, välttämätöntä hoitoa esim. juurihoitojen jatkohoitoja, kirurgisten lähetepotilaiden hoitoja, lasten ja nuorten tarkastuksia sekä oikomishoitoa tehdään rajoitetusti. Suun terveydenhuolto ottaa yhteyttä em. asiakkaisiin ajan varaamiseksi.

Kiireellistä hoitoa annetaan ajanvarauksella Näsin hammashoitolassa ja riskiryhmiin kuuluville Lyseonpuiston hammashoitolassa. Keskitetty ajanvaraus puh. 019 520 4330 ma–pe klo 8–15.

Vastaanotolla noudatetaan tarkkoja hygieniaohjeita. Vastaanotolle tulevien henkilöiden tulee olla ehdottomasti terveitä; hengitystieoireita ei saa olla ollut viimeiseen kahteen vuorokauteen.


Asiakastyytyväisyys

Palveluumme tyytyväisiä oli 91 prosenttia asiakkaista viikolla 11 hammashoidon Happy Or Not -asiakaskyselyn mukaan. Kiitos kaikille vastanneille.

Hammashoito sisältää

  • ennaltaehkäisevän hoidon
  • perushoidon
  • rajoitetun erikoishoidon

Ensiapua saat äkilliseen särkyyn, tulehdukseen ja tapaturman tai muun kiireellisen syyn vuoksi.
Erikoishammaslääkäripalveluihin kuuluvat oikomishoito, suukirurgia ja hampaiden kiinnityskudosten hoito. Erikoishoitoon pääsee terveyskeskushammaslääkärin lähetteellä.

Hammashoitolat

Hammashoitolan vaihto

Voit vapaasti valita terveyskeskuksen, jossa hampaasi hoidetaan. Hoitopaikkaa voi vaihtaa kerran vuodessa. Lue lisää:
Valinnanvapaus julkisessa terveydenhuollossa

Ilmoita vaihdosta kirjallisesti sekä nykyiselle että uudelle hammashoitolalle. Keskeneräinen hoitokokonaisuus hoidetaan valmiiksi siinä hoitolassa, jossa se on aloitettu. Vaihto toteutetaan seuraavan hoitokokonaisuuden alusta.

Toisen puolesta asiointi

Kun asioit toisen henkilön puolesta, on sinulla oltava siihen kyseisen henkilön antama kirjallinen suostumus. Et voi varata vastaanottoaikaa etkä saada mitään toisen henkilön tietoja ilman, että esität hänen allekirjoittamansa kirjallisen suostumuksen.

Käytäntö on astunut voimaan lokakuun 2018 alussa, ja se koskee kaikkia 15 vuotta täyttäneitä.

Suostumus puolesta asiointiin

Lue lisää 

Hampaiden hoidosta ja suun terveydestä Hammaslääkäriliiton ja Helsingin yliopiston hammaslääketieteen laitoksen linkeistä alla.