Historia

Kurkista J. L. Runebergin kodin arjen askareisiin 1800-luvulla

Päiväkotiryhmät pääsevät seuraamaan videoilta 1800-luvun arkea, kun Fredrika Runeberg ja perheen piika Marii joutuvat yllättävien tilanteiden eteen.

Noin viiden minuutin pituiset kaksi videot on kuvattu toukokuun 2020 aikana J. L. Runebergin kodissa. 

Videot ovat nähtävissä Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla Porvoo – Borgå.

Video, Runebergin kotona: Yllätysvieraat

Video, Hemma hos Runeberg: Man tager vad man haver

Entisajan elämää 3-6 vuotiaille


Millaista oli lasten elämä Porvoossa ennen vanhaan? Tähän ja moneen muuhun kysymykseen voitte löytää vastauksen salaperäisestä matkalaukusta!
Porvoon museo on yhdessä Porvoon kulttuuripalveluiden kanssa koonnut muistelulaukun, joka sisältää kuvia ja esineitä entisajoilta. Niitä ryhmässä tutkimalla voi saada tuntua ja tunnelmaa siitä, millaista arki ennen vanhaan oli. Laukku on lainattavissa Porvoon pääkirjaston kautta.

Museoetsivä –kurssi esikoululaisille


Miksi Vanhassa raatihuoneessa on kolme ulko-ovea? Miksi kalakeitto voi olla kohtalokas? Mistä löytyy kauppias Holmin ”Salainen huone”? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin voit löytää vastauksen museoetsivä –kurssilla.

Museoetsivä-kurssi on mukava ja toiminnallinen tapa tutustua menneisyyden jälkiin Vanhassa kaupungissa. Kierrämme ulkona tutustuen vanhojen talojen erikoispiirteisiin ja entisajan arkeen. Kierros päättyy pieneen ”kokeeseen”, josta selvittyään voi ylpeänä kutsua itseään museoetsiväksi.


Museovierailu on ilmainen kaikille Porvoon eskariryhmille ja kestää kokonaisuudessaan 1 tunnin. Lähtöpaikkana Vanha Raatihuoneentori. Varaukset: hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi 


HUOM! Olemme ulkona joten varautukaa sään mukaan.

Porvoon kirjasto

Porvoon museo