Historia

Entisajan lapset ja leikit 3-6-vuotiaille

Mitä leikkejä ennen vanhaan leikittiin? Millaista oli lasten elämä Porvoossa ennen vanhaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin voitte löytää vastauksen Porvoon museosta!

Porvoon museo järjestää mahdollisuuden kaikille porvoolaisille päiväkodeille päästä mukaan pienelle aikamatkalle noin 100 vuotta ajassa taaksepäin vanhojen leikkien ja esineiden avulla. Museolehtorin aarresäkistä avautuu esineiden, hajujen, makujen ja äänien maailma, joka kertoo millaista oli lasten elämä ennen vanhaan.

Käytännössä tämä tapahtuu niin, että museolehtori tulee päiväkotiinne käymään opetusmateriaalin kanssa. Koska sopiva ryhmäkoko on max. 20 lasta, voidaan työpaja järjestää useampaan kertaan. Työpajan kesto on noin 30 min.

Ottakaa yhteyttä sähköpostitse: sovitaan yhdessä järjestelyistä ja aikataulusta, jotka sopivat parhaiten teidän päiväkodillenne! Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta, hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi tai puh. 040543 5424.

Museoetsivä-kurssi esikoululaisille 

Museoetsivä-kurssi on mukava ja toiminnallinen tapa tutustua museon toimintaan ja menneisyyden jälkiin Holmin talossa. Tutustumme kauppiasperheen taloon ja arkeen 1700-luvulla. Tutustuminen päättyy pieneen ”kokeeseen”, josta selvittyään voi ylpeänä kutsua itseään museoetsiväksi!

Museoetsivä-kierroksia järjestetään keväällä helmikuussa. Vierailu kestää noin 1 tunnin. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta, hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi tai puh. 040 543 5424. Kevään museoetsivä-kierroksia voi varata 13.1.2019 lähtien.

Porvoon museo