Historia

Päiväkoti- ja perhepäivähoidon ryhmien vierailut J. L. Runebergin kodissa 1.-19.2. 2021

Suomen kansallisrunoilija syntyi 5.2.1804. Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivän vietolla on pitkät perinteet Porvoossa. Tänä vuonna on tarjolla monta digitaalista tuotantoa aiheeseen liittyen, mutta varhaiskasvatuksessa olevien lasten on myös mahdollista vierailla Runebergin kotimuseossa. Vierailun aikana lapset saavat kuulla sekä Runebergin päivän vietosta että kodin arjesta. Tutustumme opastuksen aikana yhdessä 1800-luvun tapoihin ja tarinoihin. Samalla harjoittelemme museovierailua ihan yleisesti, eli liikutaan varovaisesti eikä museoesineisiin saa koskea.

Vierailut tapahtuvat turvallisesti vain oman ryhmän kanssa, eikä museossa ole muita vierailijoita käynnin aikana. Kierros kestää noin 45 minuuttia, mutta otamme ryhmät vastaan kahden tunnin välein, jotta tila ehditään tuulettaa ja siivota ryhmien välillä. Kaikki aikuiset käyttävät kasvosuojainta sisällä.

Ryhmät saavat käyttää Mini-Kultis kuljetusta, jota on varattu 1 matka/ryhmä/ vuosi.
Varaa ryhmällesi oma vierailuaika 1.-19.2., ma-pe klo 9-15 välisenä aikana:
puh. 040 489 9900, J. L. Runebergin koti / museonhoitaja Maria Kovanen.

Video, Runebergin kotona: Yllätysvieraat

Video, Hemma hos Runeberg: Man tager vad man haver

Muistelulaukku - entisajan elämää 3-6-vuotiaille

Mitä leikkejä ennen vanhaan leikittiin? Millaista oli lasten elämä Porvoossa ennen vanhaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin voitte löytää vastauksen salaperäisestä matkalaukusta!

Porvoon museo on yhdessä Porvoon kulttuuripalveluiden kanssa koonnut muistelulaukun, joka sisältää kuvia ja esineitä entisajoilta. Niitä ryhmässä tutkimalla voi saada tuntua ja tunnelmaa siitä, millaista arki ennen vanhaan oli. Laukku on lainattavissa Porvoon pääkirjaston kautta.

Porvoon pääkirjasto

Porvoon museo