IKIS - toimintaa ikäihmisille

IKIS on lyhenne sanasta ikäihminen, ikinuori tai ikivihreä, siis iäkkäänäkin aktiivinen, itseään jatkuvasti kehittävä henkilö.

Iäkkyytensä voi jokainen arvioida itse, mutta ohjeellisena alaikärajana voi pitää 60 vuotta. Yläikärajaa ei ole. Ikäihmiset voivat lisäksi osallistua vapaasti kaikkeen opetukseen.

Kursseja ja luentoja

IKIS-kurssit ovat kurssiluettelossa muiden kurssien joukossa, ja ne on merkitty IKIS-tunnuksella. Kursseja on useimmissa aineryhmissä, eniten tietotekniikassa, kielissä ja liikunnassa.

Lisäksi tarjontaan kuuluu avoin luentosarja, jonka järjestää Helsingin yliopiston Ikäihmisten yliopisto.

IKIS-kurssit järjestetään enimmäkseen päivällä, ja niiden maksu on pienempi kuin muilla kursseilla.

Lisätietoja saat apulaisrehtori Mika Pohjaselta, yhteystiedot.

IKIS-tupa perjantaisin

IKIS-tuvassa kokoonnutaan vapaamuotoisesti perjantaisin klo 13–15. Osoite on Lundintalo, Aleksanterinkatu 11. Kokoontumisia ei ole loma-aikoina.

Yhteisen kahvihetken ohella jutellaan ennalta sovituista aiheista. Ohjelmassa on myös yhteislaulua, pelejä, ruokavinkkejä ym.

Tupaan ovat tervetulleita kaikki ikäihmiset. Toiminta muotoutuu osallistujien toiveiden mukaan, vapaaehtoisuuden pohjalta. Sinäkin voit antaa panoksesi!

Ei ilmoittautumista eikä kurssimaksuja. Kahviraha 2 euroa.

IKIS-tuvan järjestää Porvoon kansalaisopisto yhdessä opistolaiskunnan kanssa. Seuraa ilmoittelua lehdissä ja opiston ilmoitustauluilla.