Ilmastoystävällinen ruoka

Ruoan tuotannolla on suuret vaikutukset ympäristöön, sillä ruoan osuus kulutuksen ilmastovaikutuksista on suunnilleen yhtä suuri kuin liikenteen tai asumisen. Ihminen kuluttaa miltei tuhat kiloa elintarvikkeita vuodessa. Lihalla ja maitotuotteilla on melkein 45-kertainen ilmastovaikutus perunaan verrattuna. Perheen ruokarutiinien uudistaminen on ilmastoteko:

  • lisää kasvisten osuutta ruoassasi
  • vähennä eläinperäisten tuotteiden kulutusta
  • suosi kotimaista, luomu- ja lähiruokaa  
  • vähennä roskiin joutuvan ruoan määrää 
  • yhdistä ostosmatkasi harvempiin kertoihin tai käytä kauppatavaroiden kotiinkuljetuspalvelua

Ilmastomyönteinen ruoka on usein myös terveellistä ja vähentää tyhjien kaloreiden syömistä. Tyhjien kaloreiden vähentämisellä voi vähentää jopa 40 prosenttia ruokakustannuksista!