Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys

Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti

Sosiaali- ja terveystoimen toimipisteissä on toistaiseksi voimassa vahva kasvomaskisuositus. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä, jos sille on terveydellinen este, tai asiakas on alle 12-vuotias. 


Sosiaali- ja kriisipäivystys vastaa virka-ajan ulkopuolisesta kiireellisestä sosiaalihuollosta

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee ympäri vuorokauden numerossa 040 517 4194.

Virka-aikana saat ensisijaisesti palvelut oman kuntasi perhe- ja sosiaalipalveluista. Voit ottaa yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, kun haluat tehdä lastensuojeluilmoituksen tai tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa. Huolena voi olla esimerkiksi alaikäisen lapsen olosuhteet tai turvallisuus, perheväkivalta tai huoli vanhuksen selviytymisestä kotona. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, ystävä tai viranomainen. Palvelut ovat maksuttomia.

Ohjeita keskusteluun äkillisen kriisin jälkeen


Psykososiaalinen tuki kriisitilanteessa

Voit olla yhteydessä sosiaali- ja kriisipäivystykseen jos sinua tai läheistäsi kohtaa äkillinen traumaattinen kriisi. Järkyttävä tapahtuma voi olla läheisen äkillinen menehtyminen, onnettomuus, tulipalotilanne tai läheltä piti-tilanne.

Psykososiaalinen tuki tarkoittaa kiireellistä sosiaalityötä ja akuuttia kriisityötä. Asiakkaaseen ollaan yhteydessä puhelimitse tai kasvotusten, esimerkiksi asiakkaan omassa kodissa, sairaalassa, sosiaali- ja kriisipäivystyksen tiloissa tai muussa sovitussa paikassa.

Psykososiaalinen tuki suuronnettomuustilanteissa

Sosiaali- ja kriisipäivystys on ympärivuorokautisessa suuronnettomuusvalmiudessa ja vastaa suuronnettomuustilanteessa psykososiaalisen tuen järjestämisestä ja koordinoimisesta Itä-Uudellamaalla.

Kiireettömät lastensuojelu asiat

Kiireettömät lastensuojeluilmoitukset voit toimittaa kirjallisesti tai soittamalla lapsen asuinkunnan sosiaalitoimistoon, tai täyttää lomake kunnan netti sivulla.

Ota yhteyttä 

Sosiaali-ja kriisipäivystys 24/7  puh 040 517 4194

Nordenskiöldinkatu 20 A, 06100 Porvoo
sosiaalipaivystys@porvoo.fi

Esimies Kirsi Nurme yhteystiedot