Siirry sisältöön

Ilolan koulu on moderni kyläkoulu Ilolan kylässä. Koulu sijaitsee noin 9 km päässä Porvoon keskustasta, Postimäen historiallisissa maisemissa. Opetuskielenä on suomi ja oppilaita on noin 50 luokilla 1-6.

Yhteystiedot

Henkilökunta

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@porvoo.fi

Rehtori Matti Arola puh 040 489 9865
Koulusihteeri Pirjo Schroderus puh 040 489 9562

Muut yhteystiedot Wilman kautta

Oppilashuolto

Koulukuraattori Anne Tukiainen puh 040 359 4908
Koulupsykologi Leila Korhonen puh 040 526 2837
Kouluterveydenhoitaja Anneli Lalu puh 040 188 2424

Arki koulussamme

Ilolan koulu on turvallinen, moderni kyläkoulu, jossa on 52 oppilasta lukukaudella 21–22. Koulussa pyritään tarjoamaan oppilaille kokemuksia, tietoa ja taitoja sekä arvoja, joiden avulla he pystyvät tekemään itseään ja muita koskevia vastuullisia ratkaisuja. Koulun toiminnalle on ominaista yhdessä toimimisen periaate. Tämä näkyy koulussamme yhteisinä tapahtumina ja yhdessä tekemisenä. Yhdessä toimimalla pyrimme kehittämään sosiaalisia taitoja, vastuuntuntoa ja yksilöiden erilaisuuden hyväksymistä. Koulun toiminnassa ympäristöasioilla on merkittävä rooli ja käytämme lähiympäristöä paljon oppimisen tukena.
Koulussa on käytössä kaksi rakennusta. Lokakuussa 2021 käyttöön avattu uusi koulurakennus ja Taitotalo, joka on vuonna 1892 rakennettu vanha koulu. Taitotalossa on käsityö/kuvataideluokka ja teknisentyön luokka. Uudessa koulurakennuksessa on kolme yhdysluokkaa. Modernit luokkatilat ovat monikäyttöiset ja helposti muokattavat. Koulupäivän jälkeen koululla toimii Koti- ja kouluyhdistyksen järjestämä iltapäiväkerho.

Ilolan koulu on koulu, joka nojaa vahvasti suomalaiseen kyläkouluperinteeseen ja suuntaa katseensa luottavaisena tulevaisuuteen.

Kodin ja koulun yhteistyö

Koti-ja kouluyhdistys

Koti- ja kouluyhdistys – eli vanhempainyhdistys- on perustettu lisäämään yhteistyötä vanhempien ja koulun välillä. Yhdistys järjestää kouluvuoden mittaan erilaisia tapahtumia koululaisille, esim. diskoja, myyjäisiä, askarteluiltoja ja ulkoilupäiviä. Sen lisäksi yhdistys avustaa koulua erilaisten teatteri- yms. retkien järjestämisessä, juhlien tilavuokrissa ja joissakin hankinnoissa. Koti- ja kouluyhdistys myös hallinnoi oppilaiden iltapäiväkerhotoimintaa.
Palvelunjärjestäjän edustaja Ullastiina Mahlamäki 050 9172421 ja ohjaajan puhelinnumero 050 3215949
Yhdistyksen toiminta on täysin vapaaehtoista, maksutonta ja oikein mukavaa! Toimintaan voi osallistua jokainen, joka haluaa olla mukana tekemässä hauskoja asioita yhdessä lasten kanssa. Yhdistys kokoontuu noin kerran kuussa Ilolan koulussa tiloissa. Kokoukset ovat kaikille avoimia, ja uusia toimintaideoita ei koskaan ole liikaa! Tervetuloa mukaan!