Skip to content

Keskustan kehittämistyö jatkuu

Porvoon keskustan kehittämisseminaari

Minkälainen on viihtyisä ja vetovoimainen kaupunkikeskusta? Minkälaisia liikerakennuksia tai asuntoja alueelle pitäisi rakentaa? Entä kuinka liikenne pitäisi järjestää?

Näitä ja monia muita asioita pohditaan Porvoon keskustan kehittämisseminaarissa Taidetehtaalla torstaina 14. joulukuuta klo 16.30–20.00 (Tehdassali, Läntinen Aleksanterinkatu 1). Seminaari on maksuton, ja se on tarkoitettu niin asukkaille, kiinteistönomistajille kuin poliittisille päättäjillekin – kaikille asiasta kiinnostuneille. Seminaarin järjestää Porvoon kaupunki yhteistyössä Porvoon elävä keskusta ry:n kanssa.  

– Seminaari on jatkoa keväällä järjestetylle keskustan kehittämistyöpajalle. Se on myös osa kaupungin strategiatyötä sekä hanketta, joka kehittää Porvoon ydinkeskustaa ja sitä ympäröivää Empire-aluetta, kertoo kaupunkisuunnittelupäällikkö Eero Löytönen.  

Seminaarissa pyritään muodostamaan yhteiset tavoitteet Porvoon ydinkeskustan ja Empirealueen kehittämiselle. Tämän pohjalta jatketaan keskusteluja alueen kiinteistönomistajien kanssa kortteli- ja tonttikohtaisista kehityshankkeista sekä aloitetaan yleispiirteisen suunnitelman laatiminen, josta on tarkoitus järjestää erillinen seminaari vuoden 2018 keväällä. 

Seminaarin ohjelma tapahtumakalenterissa

Seminaarin ohjema

Team Porvoo -kysely keskustan kehittämisestä  

Kaupunki kartoittaa ennen seminaaria asukkaiden näkemyksiä keskustan kehittämisestä uuden Team Porvoo -älypuhelinsovelluksen avulla. Kysely avattiin perjantaina 1. joulukuuta. 

– Kysymme asukkailta, minkälainen on viihtyisä kaupunkikeskusta sekä kuinka torin aluetta ja kaupunkikeskustaa pitäisi kehittää. Selvitämme myös, kuinka asukkaat liikkuvat alueella, ja mitä he pitävät keskustan parhaimpina tai huonoimpina paikkoina, kertoo yleiskaavapäällikkö Maija-Riitta Kontio.   

Maksuttoman Team Porvoo -sovelluksen älypuhelimeensa lataavat asukkaat pääsevät pikakyselyjen kautta vaikuttamaan kaupungin kehittämiseen, ja he kuulevat samalla myös kaupungin ajankohtaisista asioista. Sovelluksen voi ladata Android-puhelimelle Google Play -kaupasta ja iPhonelle Apple App Storesta. 

Lisätietoja: 

Kaupunkisuunnittelupäällikkö Eero Löytönen, puh. 040 528 4841, eero.loytonen@porvoo.fi
Yleiskaavapäällikkö Maija-Riitta Kontio, puh. 040 489 5751, maija-riitta.kontio@porvoo.fi

1.12.2017 10:06

Tunnisteet: Kaavoitus Team Porvoo