Kirjaston lukupiirit jatkuvat tammikuussa

Kirjaston lukupiirit jatkuvat tammikuussa

Pääkirjaston lukupiiritoiminta jatkuu keväällä. Kevätkauden teemana suomenkielisessä lukupiirissä on spekulatiivinen fiktio eli tieteis-, fantasia- ja kauhukirjallisuus.  

Suomenkielisiä ryhmiä on kaksi, jotka kokoontuvat kerran kuussa keskiviikkoisin ja torstaisin. Keskiviikon ryhmän kokoontumiset ovat 27.1., 24.2., 24.3. ja 28.4. Torstain ryhmä kokoontuu 28.1., 25.2., 25.3. ja 29.4. Luettavat kirjat ovat aikajärjestyksessä Kazuo Ishiguro: Ole luonani aina, Marko Hautala: Leväluhta, Nikolaj Frobenius: Pelon kasvot ja Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi.

Ryhmät kokoontuvat klo 17.30 pääkirjaston kokoushuoneessa. Kuhunkin ryhmään otetaan korkeitaan 10 osallistujaa. Mikäli kokoontumisrajoitukset estävät järjestämisen, lukupiiri pyritään pitämään etäyhteyksillä. Ilmoittautumiset kaikkiin lukupiireihin viimeistään 4.1.2021 sähköpostilla osoitteeseen: heidi.hernetkoski@porvoo.fi. Ilmoittautuneilta toivotaan sitoutuneisuutta lukupiiritoimintaan.

Keväällä on tarjolla myös pelkästään etäyhteyksillä järjestettävä lukupiiri, joka kokoontuu Teams-sovelluksen avulla. Kokoontumiset ovat to 18.2. ja to 15.4. klo 17.30. Luettavat e-kirjat varmistuvat myöhemmin, ja teemana on spekulatiivinen fiktio. Etälukupiiriin otetaan enintään 8 osallistujaa. Ilmoittautumiset viimeistään 18.1.2021 sähköpostilla osoitteeseen: heidi.hernetkoski@porvoo.fi.

Ruotsinkielinen lukupiiri kokoontuu tiistaisin klo 17.30. Kevään päivämäärät ovat 26.1., 23.2., 23.3. ja 27.4. Piirissä luetaan Hjalmar Söderbergin klassikkoromaani Doktor Glas vuodelta 1905, ja seuraavilla kerroilla luetaan teoksen kolme uudempaa versiota eri kirjailijoiden kirjoittamina. Ruotsinkielinen lukupiiri on tällä hetkellä täynnä, eikä uusia ilmoittautumisia oteta vastaan. Lisätietoja saa osoitteesta louise.agnesdotter@porvoo.fi.