Siirry sisältöön

Koronarajoitukset ja -suositukset

Tälle sivulle on koottu Porvoon kaupungin koronaan liittyviä rajoituksia, suosituksia ja ohjeita asukkaille ja sidosryhmille.

Päivitetty 4.5.2022

Monet kaupungin palveluista järjestetään normaalisti, kuitenkin terveysturvallisesti ja osittain karsitusti. Tietoa kaupungin palveluista löytyy kyseisen toiminnan kohdalta kaupungin verkkosivulta.

Kasvomaskit

  • Porvoon kaupunki suosittelee, että kaikki 12 vuotta täyttäneet tai tätä vanhemmat käyttävät kasvomaskeja rokotussuojan tasosta riippumatta ruuhkaisissa liikennevälineissä sekä sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvan kannattaa käyttää maskia, vaikka olisi täysin rokotettukin.
  • Sosiaali- ja terveystoimen toimipisteissä on voimassa vahva kasvomaskisuositus. Sosiaali- ja terveystoimen henkilökunta ohjeistaa asiakkaita maskin käytössä. Oman kasvomaskin käyttö on suositeltavaa, mutta tarvittaessa kasvomaskin saa myös sosiaali- ja terveystoimen toimipisteestä.
  • Palvelutaloissa ja kuntoutusosastoilla kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti kaikille yli 7-vuotiaille vieraille.

Yleisötilaisuudet ja kokoontumiset

Koko Suomessa on edelleen voimassa yleisiä hygieniavaatimuksia koskeva tartuntatautilain pykälä 58 c. Se koskee kaikkia yleisölle avoimia ja asiakkaille ja osallistujille varattuja toimitiloja ilman erillistä viranomaispäätöstä, ja on voimassa 30.6.2022 asti.

Lasten ja nuorten harrastukset

Liikuntaseurojen ja muiden toimijoiden pitää edelleen noudattaa erillisiä terveysturvallisuusohjeita kaupungin hallinnoimissa tiloissa ja alueilla. Ohjeiden noudattamatta jättäminen johtaa toiminnan keskeyttämiseen tai tilavuorojen perumiseen.

Ohjatussa harrastustoiminnassa on noudatettava seuraavia terveysturvallisuusohjeita:

  • Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean ja lajiliittojen antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä. 
  • Harrastustoiminnan järjestäjien on laadittava terveysturvallisuussuunnitelman noudattaen näitä ohjeita. Suunnitelmaa ei tarvitse toimittaa kaupungille, mutta se tulee esittää pyydettäessä.

Koronapassi / todistus koronavirusrokotuksesta

Todistuksen koronavirusrokotuksesta voi tulostaa itse Omakannasta. Jos tunnuksia ei ole, todistuksen saa myös paperitulosteena Näsin terveysasemalta.  

Lataa koronatodistus Omakannasta:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

EU:n koronatodistus toimii Suomessa koronapassina ja sitä voi käyttää myös matkustaessa. 

Vierailut palvelutaloissa ja Näsin kuntoutusosastoilla

Palvelutalojen ja Näsin kuntoutusosaston vierailuohjetta on päivitetty siten, että asiakasta kohden saa tulla kaksi vierailijaa kerrallaan. Näsin kuntoutusosastoilla vierailusta tulee ilmoittaa etukäteen henkilökunnalle.

Vierailuohje – Näsin kuntoutusosasto (pdf, päivitetty 28.4.2022)

Vierailuohje – palveluasumisyksiköt (pdf, päivitetty 28.4.2022)

Tietoa alueellisista ja valtakunnallisista rajoituksista ja suosituksista