Siirry sisältöön

Löydät todistukset koronarokotuksesta, viimeisestä koronatestituloksesta ja sairastetusta koronavirustaudista Omakannasta. Rokotustiedot siirtyvät Omakantaan noin viikon kuluessa rokotuksesta.

Koronatodistuksella on kaksi käyttötarkoitusta. Se toimii Suomessa koronapassina ja sitä voi käyttää myös matkustaessa. Voit esittää todistuksen sähköisesti tai tulostettuna.

Koronatodistuksen saa siis ensisijaisesti kirjautumalla sisään Omakantaan, esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Koronatodistus ilman OmaKantaa

Jos sinulla ei ole tunnuksia, saat todistuksen paperitulosteena Näsin terveysasemalta. Voit noutaa todistuksen henkilökorttia vastaan infosta ma–pe klo 8–15. Todistuksen tulostamisessa saattaa olla ruuhkaa, joten kannattaa varautua odottamaan.

Todistuksen voi myös pyytää puhelimitse 040 145 5000 ja noutaa henkilökorttia vastaan infosta.

10–17-vuotiaiden rokotustodistus

  • koskee vain koronarokotusta
  • lapsi voi itse hakea/huoltaja mukana
  • huoltaja voi hakea ilman lasta täyttämällä puolesta asioinnin tai ottamalla mukaan oman ja lapsen Kela-kortti/vastaava henkilökortti. Alle 10-vuotiaan tiedot näkyvät suoraan vanhempien Omakannassa.
  • rokotustieto voidaan myös pyynnöstä laittaa näkyville huoltajan Omakantaan. Laita pyyntö osoitteeseen koronarokotukset@porvoo.fi ja lisää lapsen nimi, syntymäaika ja rokotuspäivämäärä sekä huoltajan puhelinnumero. Älä ilmoita lapsen koko henkilötunnusta tietoturvasyistä. Kiireellisissä tapauksissa asioi Näsin terveysasemalla.

Rokotustodistuksen puuttuminen Omakannasta

Jos tarvitset rokotustodistuksen esimerkiksi matkan takia, mutta se ei ole muodostunut Omakantaan, ota yhteyttä rokotelinjalle numeroon 040 145 5000. Numerossa on takaisinsoittopalvelu.

Jos tietosi eivät ole siirtyneet ollenkaan, pystymme siirtämään ne. Jos tiedot ovat siirtyneet puutteellisesti, (esimerkiksi rokotussarja ½), korjausta ei välttämättä voida tehdä suoraan, vaan se tehdään viiveellä potilastietojärjestelmän tuottajan kautta.

Jos todistusta ei saada muodostumaan Omakantaan, kirjoitamme THL:n rokotustodistuksen Näsin terveysasemalla. Voimme myös tulostaa rokotustodistuksen puolestasi.

EU:n ulkopuoliset koronatodistukset

EU:n ulkopuoliset koronatodistukset kelpaavat Suomessa koronapassina.