Koronarokotukset

Takaisin koronasivulle

Koronarokotukset ovat käynnissä Taidetehtaalla. Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Rokotuksissa noudatetaan kansallista rokotusjärjestystä. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton kaikille. 

Tiedote 13.4. Koronarokotukset perusterveille yli 60-vuotiaille alkavat

Rokotusvuorossa tällä hetkellä

 • Vuonna 1951 tai aikaisemmin syntyneet eli tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat. (Pfizer Biontech). 
 • Vuosina 1952–1956 syntyneet eli 65–69-vuotiaat. (Astra Zeneca, aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian sairastaneet saavat Pfizer Biontech-rokotteen). 
 • Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 kuuluvat 16–64-vuotiaat sekä riskiryhmään 2 kuuluvat 18–64-vuotiaat (Pfizer Biontech). Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi.
 • Vuosina 1957–1961 syntyneet eli 60–64-vuotiaat. (Pfizer Biontech). 

Lisätietoa riskiryhmistä

Jos olet sairastanut koronavirustaudin: sairastettu tauti antaa ainakin kuuden kuukauden suojan valtaosalle sairastuneista (THL). Silloin rokotuksella ei ole kova kiire. Rokotuksen voi antaa myös henkilölle, joka on aiemmin sairastanut koronavirustaudin.

Jos olet menossa leikkaukseen, rokotus pyritään antamaan vähintään kaksi viikkoa ennen leikkausta tai viikko sen jälkeen. 

Ajanvaraus

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi

 • Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 • Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin. 
 • Palvelussa voi myös varata ajan toisen puolesta, jos siihen on virallinen valtuutus, joka tehdään Suomi.fi -palvelussa

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. 

Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerossa 040 145 5000.

Rokotuspaikka Taidetehtaalla - ohjeet rokotettaville

Porvoossa koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1, sisäänkäynti sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta.

Taidetehtaalla kulkureitit ja turvallisuus on suunniteltu huolellisesti. Sisäänkäynti on sisäpihan eli Aleksanterinaukion puolelta liukuovista. Avanti-salissa on odotusalue tuoleineen sekä rokotuspisteet. Rokotukseen kutsutaan nimellä. Rokotuksen jälkeen siirrytään Tehdassaliin 15 minuutin jälkiseurantaan. 

Näin liikut rokotuspaikalla

Rokotuspäivinä saa pysäköidä ilmaiseksi kaksi tuntia pysäköintikiekolla Taidetehtaan pysäköintialueilla ja parkkihallissa sekä kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

Lisätietoja Taidetehtaan pysäköintialueista

 • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
 • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
 • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
 • Yksi saattaja voi tarvittaessa tulla mukaan rokotukseen.
 • Rokotteita riittää vain niille henkilöille, joille aika on varattu.
 • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi peruuttaa ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
 • Rokotuspaikalla suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.
 • Huolehdi käsihygeiniasta ja turvaväleistä.
 • Rokotus on maksuton kaikille.

Ensisijaisesti rokotukset annetaan rokotuspisteessä. Joissain tilanteissa rokotuksen voi saada kotona, esimerkiksi liikuntakyvyttömät omaishoidon asiakkaat tai kotihoidon palveluseteliasiakkaat. Asia arvioidaan takaisinsoittopuhelun aikana.

Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat

THL:n määrittely riskiryhmistä 1 ja 2

Sairaus tai tila ja rokotettavan ikä tarkistetaan ajanvarauksen yhteydessä ja rokotuspaikalla Kela-kortista tai potilastietojärjestelmästä. Riskiryhmiin kuuluvat eivät saa henkilökohtaista kutsua rokotuksiin. Rokotukseen kannattaa hakeutua mahdollisimman nopeasti oman ikäryhmän mukana, mutta rokotteen saa myös myöhemmin. 

Alle 65-vuotiaiden riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien rokotusajat Astra Zenecan rokotteella peruttiin maaliskuussa 2021, koska Astra Zenecan rokotetta annetaan vain 65–69-vuotiaille. Ne, joilla oli jo rokotusaika varattuna, varaavat itselleen sopivan ajan uudelleen. Porvoossa Astra Zeneca korvattiin Pfizer Biontech-rokotteella.

70-vuotiaat ja sitä vanhemmat

70-vuotiaiden ja sitä vanhempien eli vuonna 1951 ja aiemmin syntyneiden rokotukset ovat käynnissä. Porvoossa 70-vuotiaiden tai sitä vanhempien kanssa samassa taloudessa asuvat omaishoitajat saavat rokotteen, jos kuuluvat myös itse rokotettavaan ryhmään.

Kysymyksiä voi esittää sähköpostitse: koronarokotukset@porvoo.fi

THL: Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin?
HUS: Tietoa koronarokotuksista
THL: Rokotteet ja koronavirus