Koronarokotukset

Takaisin koronasivulle

Päivitetty 14.6.2021

Koronarokotukset ovat käynnissä Taidetehtaalla. Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton kaikille. 

Tiedote 14.6.2021: Porvoon koronarokotusajat peruttu maanantaina 14. kesäkuuta aamupäivällä

Rokotusvuorossa ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet

Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Rokotteena on Pfizer Biontech. 

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi

 • Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 • Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin. 
 • Myös tehosterokoteaika varataan samalla kertaa kuin ensimmäinen rokotusaika.
 • Palvelussa voi myös varata ajan toisen puolesta, jos siihen on virallinen valtuutus, joka tehdään Suomi.fi -palvelussa

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. 

Ohjeet rokotusajan perumiseen tai siirtämiseen tulevat tekstiviestitse ajanvarauksen vahvistuksen yhteydessä. Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerossa 040 145 5000.

Rokotuspaikka Taidetehtaalla 

Porvoossa koronarokotukset annetaan elokuun loppuun asti Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1, sisäänkäynti sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta. Taidetehdas on esteetön.

Taidetehtaalla kulkureitit ja turvallisuus on suunniteltu huolellisesti. Sisäänkäynti on sisäpihan eli Aleksanterinaukion puolelta liukuovista. Avanti-salissa on odotusalue tuoleineen sekä rokotuspisteet. Rokotukseen kutsutaan nimellä. Rokotuksen jälkeen siirrytään Tehdassaliin 15 minuutin jälkiseurantaan. 

Näin liikut rokotuspaikalla

Rokotuspäivinä saa pysäköidä ilmaiseksi kaksi tuntia pysäköintikiekolla Taidetehtaan pysäköintialueilla ja parkkihallissa sekä kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

Lisätietoja Taidetehtaan pysäköintialueista

Koronarokotukset siirtyvät syyskuussa Näsin terveysasemalle 

Syyskuussa rokotukset siirtyvät Näsin terveysasemalle, Askolinin tie 1. Rokotuksia annetaan syyskuusta alkaen iltaisin ja viikonloppuisin. Rokotuspaikasta ja -kellonajasta tulee muistutus tekstiviestitse ennen rokotusta. 

Ohjeita rokotettaville

 • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
 • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
 • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
 • Yksi saattaja voi tarvittaessa tulla mukaan rokotukseen.
 • Rokotteita riittää vain niille henkilöille, joille aika on varattu.
 • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi peruuttaa ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
 • Rokotuspaikalla suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.
 • Huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä.
 • Rokotus on maksuton kaikille.

Ensisijaisesti rokotukset annetaan rokotuspisteessä. Joissain tilanteissa rokotuksen voi saada kotona, esimerkiksi liikuntakyvyttömät omaishoidon asiakkaat tai kotihoidon palveluseteliasiakkaat. Asia arvioidaan takaisinsoittopuhelun aikana.Jos olet sairastanut koronavirustaudin: sairastettu tauti antaa ainakin kuuden kuukauden suojan valtaosalle sairastuneista (THL). Silloin rokotuksella ei ole kova kiire. Rokotuksen voi antaa myös henkilölle, joka on aiemmin sairastanut koronavirustaudin.

Jos olet menossa leikkaukseen, rokotus pyritään antamaan vähintään kaksi viikkoa ennen leikkausta tai viikko sen jälkeen. 

Tehosterokoteaika varataan samaan aikaan kuin ensimmäinen rokoteannos. Jo ajanvarauksen yhteydessä kannattaa katsoa, että tehosteaika osuu ajankohtaan, jolloin on Porvoossa. Jokaiselle perutulle tai siirretylle rokoteajalle täytyy saada uusi varaus. Jos aika on pakko perua, se pitää tehdä mahdollisimman hyvissä ajoin ennen rokotusaikaa, että saamme varmistettua varatun rokotteen käytön.

Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat

THL:n määrittely riskiryhmistä 1 ja 2

Sairaus tai tila ja rokotettavan ikä tarkistetaan ajanvarauksen yhteydessä ja rokotuspaikalla Kela-kortista tai potilastietojärjestelmästä. Riskiryhmiin kuuluvat eivät saa henkilökohtaista kutsua rokotuksiin. Rokotukseen kannattaa hakeutua mahdollisimman nopeasti oman ikäryhmän mukana, mutta rokotteen saa myös myöhemmin. 

Alle 65-vuotiaiden riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien rokotusajat Astra Zenecan rokotteella peruttiin maaliskuussa 2021, koska Astra Zenecan rokotetta annetaan vain 65–69-vuotiaille. Ne, joilla oli jo rokotusaika varattuna, varaavat itselleen sopivan ajan uudelleen. Porvoossa Astra Zeneca korvattiin Pfizer Biontech-rokotteella.

Ne alle 65-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat, jotka ehtivät saada Astra Zenecan rokotteen, saavat THL:n linjauksen mukaisesti tehosterokotteena Pfizer Biontechin rokotteen. Muutoksesta tulee tekstiviesti.

65–69-vuotiaat voivat poikkeustapauksissa valita tehosterokotteeksi Pfizerin Astran tilalle

THL on linjannut, että vastedes myös 65 vuotta täyttäneet voivat saada toisella rokotuskerralla mRNA-rokotetta, vaikka rokotussarja olisi aloitettu Astra Zenecan rokotteella. Suositus on kuitenkin edelleen, että 65 vuotta täyttäneet jatkavat rokotussarjaansa aiemmin saamallaan koronarokotteella, jos valmisteen käytölle ei ole ilmennyt lääketieteellistä estettä.

THL:n tiedote 18.5.

Porvoossa ne 65–69-vuotiaat, joiden rokotussarja on aloitettu Astra Zenecan rokotteella saavat myös Astra Zenecan tehosterokotteena. Rokotetta ei voi vaihtaa rokotuspaikalla. Jos rokotettavalla on tarve vaihtaa rokote Pfizer Biontechin rokotteeksi, nykyinen tehosterokoteaika täytyy perua ajanvaraustekstiviestin ohjeiden mukaisesti, ja varata uusi aika puhelinajanvarauksen kautta. Jos rokotteen vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi vasta rokotuspaikalla, rokotettavalle annetaan uusi rokotusaika.

Uudet ensimmäisen rokoteannoksen ajanvaraukset 65-69-vuotialle ovat Pfizer Biontechin rokotteelle.

Kysymyksiä voi esittää sähköpostitse: koronarokotukset@porvoo.fi

THL: Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin?
HUS: Tietoa koronarokotuksista
THL: Rokotteet ja koronavirus