Koronarokotukset

Takaisin koronasivulle

Päivitetty 17.9.2021

Koronarokotukset jatkuvat Näsin terveysasemalla (Askolinintie 1) . Rokotuksia annetaan ajanvarauksella kahtena arki-iltana viikossa sekä lauantaisin. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton kaikille. 

Walk in -rokotus: Lauantaina 18. syyskuuta rokotukseen voi saapua myös ilman ajanvarausta kello 9–15. 

Rokotusvuorossa ovat kaikki 12 vuotta täyttäneet 

Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Rokotteena on Pfizer Biontech. 

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi

 • Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 • Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin. 
 • Myös tehosterokoteaika varataan samalla kertaa kuin ensimmäinen rokotusaika.
 • Palvelussa voi myös varata ajan toisen puolesta, jos siihen on virallinen valtuutus, joka tehdään Suomi.fi -palvelussa

Huoltaja voi varata rokotusajan lapsen puolesta, jos tällä ei ole omia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Jos lapsi ei pysty itse päättämään rokotuksesta, koronarokotteen ottamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuslomake

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. 

Ohjeet rokotusajan perumiseen tai siirtämiseen tulevat tekstiviestitse ajanvarauksen vahvistuksen yhteydessä. Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerossa 040 145 5000.

Kolmas rokoteannos

Voimakkaasti immuunipuuteiset voivat varata kolmannen rokoteajan, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Ajanvaraus puhelimitse numerosta 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. Toistaiseksi kolmatta rokoteannosta ei voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta.

Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt (3. rokoteannos):

 • elinsiirto
 • kantasolusiirto
 • vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
 • immunosuppressiivinen syöpähoito
 • autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
 • dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV-infektio
 • lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Tehosterokotuksen aikaistaminen

Koronarokotuksen tehosteajan eli kakkosrokotteen ajanvarausta voi aikaistaa siten, että toisen rokoteannoksen saa aikaisintaan 6 viikon kuluttua ensirokotteesta.

Tehostearokotuksen ajanvaraus aikaistetaan osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

Ohjeita rokotettaville

 • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
 • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
 • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
 • Yksi saattaja voi tarvittaessa tulla mukaan rokotukseen.
 • Rokotteita riittää vain niille henkilöille, joille aika on varattu.
 • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi peruuttaa ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
 • Rokotuspaikalla suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.
 • Huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä.
 • Rokotus on maksuton kaikille.

Koronatodistus

Todistukset koronarokotuksesta, viimeisestä koronatestituloksesta ja sairastetusta koronavirustaudista löytyvät Omakannasta. Todistuksen voi tarvittaessa esittää sähköisesti tai tulostettuna. Rokotustiedot siirtyvät Omakantaan noin viikon kuluessa rokotuksesta.

Rokotustodistuksen saa siis ensisijaisesti kirjautumalla sisään Omakantaan, esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos tunnuksia ei ole, todistuksen saa paperitulosteena Näsin terveysasemalta. Todistusta voi pyytää soittamalla rokotelinjalle numeroon 040 145 5000. Numeroissa on takaisinsoittopalvelu.

Omakanta

Rokotustietojen siirtyminen Omakantaan on kesken

Rokotustiedot eivät ole kaikilta osin siirtyneet vielä Omakantaan. Jos et tarvitse rokotustodistusta juuri nyt, voit odottaa eikä sinun tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.

Ongelma on valtakunnallinen ja liittyy tiedon siirtoon potilastietojärjestelmän ja omakannan potilasarkiston välillä. Potilasjärjestelmän tuottaja tekee jatkuvasti uudelleenarkistointeja. Uudelleenarkistoinnin tarkoituksena on saada tiedot Omakantaan. Tässä työssä esiintyy viiveitä.

Jos rokotustodistuksen tarvitsee esimerkiksi matkan takia, mutta se ei ole muodostunut Omakantaan, kannattaa ottaa yhteyttä rokotelinjallenumeroon 040 145 5000. Numerossa on takaisinsoittopalvelu. Jos tiedot eivät ole siirtyneet ollenkaan, pystymme siirtämään ne. Jos tiedot ovat siirtyneet puutteellisesti, (esimerkiksi rokotussarja ½), emme pysty välttämättä suoraan tekemään korjausta, vaan se tehdään viiveellä potilastietojärjestelmän tuottajan kautta.

Jos todistusta ei saada muodostumaan, kirjoitamme THL:n rokotustodistuksen esim. matkaa varten joko Taidetehtaalla tai terveysasemalla. Jos todistus on muodostunut, mutta asiakas ei pysty tulostamaan sitä, voimme tulostaa rokotustodistuksen.

Tarpeettomia koronarokotustodistukseen liittyviä yhteydenottoja terveydenhuoltoon tulee välttää.

Koronatodistus
Rokotustodistustilanne Omakannassa kunnittain

THL: Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin?
HUS: Tietoa koronarokotuksista
THL: Rokotteet ja koronavirus

Kysymyksiä voi esittää sähköpostitse:koronarokotukset@porvoo.fi