Skip to content

Koulutien turvallisuus on taas ajankohtainen

Koulujen alkaessa vaaditaan erityistä varovaisuutta liikenteessä. Aikuisilla ja etenkin autoilevilla, on päävastuu lasten turvallisuudesta liikenteessä.

Pienimmät koululaiset ovat tottumattomia liikenteessä ja pienen kokonsa vuoksi he eivät aina näy autojen tai istutusten takaa. Koululainen voi tulla suojatielle yllättäenkin näkemäesteen takaa. Oikea tilannenopeus antaa aikaa havainnoinnille ja säästää äkkijarrutuksilta.

Opettele yhdessä lapsen kanssa, miten tiet ja kadut ylitetään turvallisesti myös pyörätien kohdalla. Valitse turvallinen paikka ja suosi suojateitä. Keskustele lapsen kanssa myös kännykän käytöstä liikenteessä. Autoilijoiden on syytä muistaa, että kännykkää ei saa käyttää autoa ajaessa.

Porvoon kaupunki muistuttaa, että kiinteistön omistajalla ja haltijalla on vastuu myös kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta. Koulujen alkaessa ja syksyn lähestyessä on syytä leikata kadun suunnalle ulottuvat oksat ja pensaat siten, etteivät ne ole näkemäesteenä. Kadun puhtaanapitovelvollisuus pitää sisällään myös pudonneiden lehtien ja roskien poistamisen.

Lisätietoja:

Liikenneinsinööri Hanna Linna-Varis, puh. 040 529 0278
Liikenneturva www.liikenneturva.fi/fi/eri-ikaisena

11.8.2017 9:09

Tunnisteet: Liikenne ja kadut Opetus ja koulutus