Siirry sisältöön

Porvoossa puhuttaa

Porvoossa puhuttaa -hanke vahvistaa demokratiaa ja vuoropuhelua Porvoossa. Kirjastossa käydyissä keskusteluissa pureudutaan ajankohtaisiin aiheisiin.

Hankkeessa keskustellaan ajankohtaisista aiheista asiantuntijoiden, poliitikkojen ja kuntalaisten kesken kirjastoissa järjestettävissä keskustelutilaisuuksissa.

Hankkeen pääidea on poimia porvoolaisia puhuttavia aiheita sosiaalisesta mediasta ja tuoda keskustelu turvalliseen ympäristöön kirjastoon. Demokratiahankkeen koordinaattorina toimii Tomi Lassi. Keskusteluihin kutsutaan mukaan asiantuntijoita ja poliitikkoja, ja niitä vetää aihepiiriin perehtynyt moderaattori.

Hankkeen juuret ovat Sitran projektissa Kansanvallan peruskorjaus, josta voi lukea tarkemmin Sitran sivuilta https://www.sitra.fi/aiheet/kansanvallan-peruskorjaus/#mista-oli-kyse

Keskustelutilaisuuksissa noudatetaan Sitran Erätauko-dialogimenetelmän periaatteita, katso tarkemmin täältä https://www.eratauko.fi/. Ideana on kuulla tasapuolisesti kaikkia osallistujia, oppia ymmärtämään itselle uusia näkökulmia ja tuoda esiin päätöksenteossa huomioitavia asioita. Keskustelut ovat kaksikielisiä.

Kirjaston demokratiahanke_koordinaattori asettelee tuoleja
Hankekoordinaattori Tomi Lassi

Porvoossa puhuttaa – vad bubblar i Borgå? –hankkeessa halutaan vahvistaa kuntalaisten ja päättäjien keskinäistä luottamusta, edesauttaa porvoolaisten osallistumista itseään koskeviin päätöksiin ja vahvistaa kansalaisvaikuttamisen mahdollisuuksia. Hanketta rahoittaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Ensimmäinen tilaisuus pidettiin 3.11., jossa keskusteltiin Porvoon kylien tulevaisuudesta. Seuraava keskustelutilaisuus järjestettiin keskiviikkona 16.11. Gammelbackan Alvarin kulmassa aiheenaan alueen kehityssuunnitelmat. Kolmas tilaisuus on torstaina 1.12. pääkirjastossa aiheenaan julkinen liikenne Porvoossa.

Keväällä 2023 järjestetään 4-5 keskustelua, joista tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa. 

Käytyjen keskusteluiden muistiot

Lisätietoja: projektikoordinaattori Tomi Lassi, tomi.lassi@porvoo.fi, puh. 040 121 7517