Siirry sisältöön

Kultis – kulttuurikasvatusta lapsille ja kouluikäisille

Kultis on Porvoon kaupungin kulttuurikasvatusohjelma, jolla tuetaan koulujen ja varhaiskasvatuksen opetussuunnitelmia.

Kulttuurin kokeminen osana koulun arkea tuo iloa lapsen elämään. Kulttuuri ja liikunta lisää lapsen hyvinvointia ja vahvistaa hänen itsetuntoaan.

Kulttuurikasvatussuunnitelma tukee ja helpottaa opettajan työtä sekä toteuttaa ja edistää lasten ja nuorten suunnitelmallista kulttuuri-, taide- ja liikuntakasvatusta. Kultis lisää lasten ja nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua kulttuuriin ja liikuntaan. Jokainen kaupungin perusopetuksen oppilas saa vähintään kaksi tuntia kulttuurikasvatusta vuosittain.

Porvoon kulttuurikasvatusohjelma Kultis on toiminut vuodesta 2016 alkaen. Lukuvuoden 2022-2023 teemana on Monilukutaito.

Kultis-toiminnan järjestäjät

Kultiksen sisällöistä vastaavat Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut, Porvoon luontokoulu, Teatteri Soittorasia sekä Porvoon museo.

Kultis-tarjonta

Kultiksen palvelut on laadittu vuosiluokittain kohdistetuksi ja selkeästi eteneväksi tarjonnaksi. Kulttuuri- ja liikuntakasvatus sekä kulttuuriopetus sisältyvät koulun muihin oppiaineisiin. Tarkempaan ohjelmaan voit tutustua Mini-Kultiksen sekä Kultis alakouluissa ja Kultis yläkouluissa sivuilla.

Kultis-pieni kulttuurisuunnistuksen opas

Kulttuurikasvatukseen liittyvää oppi- ja ideakirjaa voi tilata Porvoon taidekoulusta. Kirjan hinta on 25 euroa.

Lisätietoa, palautetta ja tilaukset: taidekoulu@porvoo.fi

Kultis-koordinaattori

Pia Angeria

Projektikoordinaattori