Siirry sisältöön

Lukas Malte Hoffmann
Hi, Who Are You?
4.2.-27.2.2022

“Hi, Who Are You?”-näyttelyssään Lukas Malte Hoffmann kokoaa yhteen viimeisen kahden vuoden työskentelyjakson aikana versoneita veistoksia, videoita ja piirroksia. Kaikki näyttelyn teokset liittyvät temaattisesti tunnistamisen prosesseihin.

Tunnistaminen on usein huomaamatonta. Se on kognitiivinen tapahtuma, jonka teemme niin sanotusti lennossa. Tunnistaminen – tai tunnistamatta jättäminen – on myös eräänlainen sosiaalinen työkalu ja vallan väline. Kognitiivinen ja sosiaalinen taso ovat läsnä myös silloin, kun tunnistaminen tapahtuu teknologian välityksellä.

Mitä tapahtuu, jos kykymme tunnistaa itsemme ja ympäristömme joutuu haasteeseen esimerkiksi onnettomuuden jälkeen? Kuinka voimme suhtautua tunnistamisen väkivaltaiseen voimaan? Mitä tapahtuu, kun tunnistamisen suorittaa puolestamme teknologia, jota emme itse tunnista?

Toistoa, hahmontunnistusta, kosketusta ja tekstiä hyödyntävän taiteellisen tutkimuksen kautta näyttely käsittelee tunnistamiseen liittyviä prosesseja sekä niiden vaikutuksia yksilöihin ja sosiaalisiin suhteisiin.

Lukas Malte Hoffmann on Suomessa työskentelevä saksalainen taiteilija, joka asuu kumppaninsa Corinna Helenelundin kanssa Pro Artibusin residenssissä Tammisaaressa. Intersektionaalisen feminismin ja affektiteorian innoittamana hän tutkii erilaisia tapoja, joilla teknologiset järjestelmät ja käytännöt ilmenevät.

Lukas valmistui kuvataiteen maisteriksi Dutch Art Instituutista vuonna 2020. Hänen viimeisimpiä teoksiaan on ollut esillä “Baitball 2” -näyttelyssä Palazzo San Giuseppessa Italiassa (2021), “Oasis” kesänäyttelyssä Tammisaaressa (2021) ja “Midsummer Rose” installaatio Outo Olossa Helsingissä (2021).

Lukas haluaa kiittää tukijoitaan: Taiteen edistämiskeskus, Svenska Kulturfonden, Hélène och Walter Grönqvists Stiftelse ja Pro Artibus.