Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin kulttuuriohjelma ikäihmisille.

Seniori-Kultis on Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan ohjelma ikäihmisille. Toiminta on suunnattu niin kotona kuin palvelu- ja ryhmäkodeissa asuville senioreille. Kaupungin eri toimijat tarjoavat ohjelmaa ja toimintaa ikäihmisille monipuolisesti.

Kulttuuripalvelut

Keväällä 2022 Porvoon kaupungin palvelutaloissa ja -kodeissa on käynnistynyt vaihtuva taidenäyttelytoiminta. Näyttelyt vaihtuvat kolme kuukauden välein. Lisäksi tarjolla on digitaalisia kulttuuripalveluita sekä näyttelytarjontaa museoissa ja kaupungin julkisissa näyttelytiloissa.

Seniordisco

Seniordisco Tehdassalissa 7.11. klo 14-16 yhteistyössä Petra Bärlund-Hämäläisen ja luovan välittämisen yhteisön Siskojen ja Simojen kanssa. Lisätietoja tapahtumasta seuraa lokakuussa.

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto tarjoaa striimattuja luentoja, etäkursseja ja Ikis-tupa ikäihmisille. Kansalaisopiston lähiopetus on käynnistynyt taas helmikuun alussa. Kalevalan päivän videotuotanto on nähtävissä Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla.

Kirjasto

Kirjaston palveluista löydät kirjailijastriimaukset ruotsista kotoisin olevista kirjailijoista tai kirjallisuuteen liittyvistä henkilöistä. Kirjavinkkauksia voit seurata kirjaston Facebook-tilillä. Lisäksi pääkirjaston remontissa kirjastoon on valmistunut esiintymislava, jossa on vaihtuvaa tarjontaa. Kirjasto jalkautuu myös palvelutaloihin. 

Liikuntapalvelut

Liikuntapalvelut tarjoaa paljon erilaisia liikuntapalveluita ikäihmisille. Toimintaa on myös palvelutaloissa ja hoivakodeissa.

Porvoon museo

Porvoon museo tarjoaa monipuolista ohjelmaa senioreille, mm. maksuttomat seniori-iltapäivätapahtumat ja virtuaaliopastukset. Ulko-opastuksia sekä luentoja eri teemoilla tilattavissa porvoolaisille yhdistyksille. Vanhanajan matkalaukku on lainattavissa kirjastosta palvelutaloihin ja hoivakoteihin.

Porvoon seudun musiikkiopisto

Porvoon seudun musiikkiopisto tarjoaa ohjelmaa ikäihmisille. Konsertteja voit seurata paikan päällä tai tutustua Musiikkiopiston virtuaalisten konserttien tarjontaan.

Porvoon taidekoulu

Porvoon taidekoulu tekee yhteistyötä palvelutalojen kanssa. Taidekoulu vierailee Omemäen palvelutalossa syksyn 2022 tai kevään 2023 aikana.