Siirry sisältöön

Albert Edefeltin koulun harrastustarjonta

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Mediakerho, vuosiluokat 3-5

Aika: tiistaisin 6.9.-13.12. klo 14.15-15.15
Paikka: Albert Edefeltin koulu
Ohjaaja: Joni Villanen, joni.villanen@porvoo.fi, p. 040 5901767
Hinta: maksuton

Tutustutaan eri median muotoihin, keskittyen valokuviin ja videoon. Opettelemme kuvankäsittelyä ja videon editointia tietokoneen ilmaisohjelmilla. Käytetään pääosin omia kännyköitä kuvaamiseen sekä mahdollisuuksien mukaan lainakameroita ja muita lainavälineitä.

Liikuntakerho, vuosiluokat 1-3 ja 4-6

Aika: torstaisin 8.9.-12.10. klo 13.15-14.15 (1.-3.-lk) ja klo 14.15-15.15 (4.-6.lk)
Paikka: Albert Edefeltin koulu/ liikuntasali
Ohjaaja: Porvoon salibandyseura, harraste@porvoonsalibandyseura.net
Hinta: maksuton

Liikuntakerhossa liikutaan monipuolisesti! Pääpaino on erilaisissa pallopeleissä ja niiden pelaamisessa. Kerhossa opetellaan myös eri lajien perustekniikoita. Salibandy on lajeista mukana eniten, mutta monet muutkin lajit tulevat tutuksi kevään mittaan. Liikuntakerho on hyvä paikka kartuttaa jo opittuja pallopelitaitoja. Tätä kautta voi myös löytää uuden harrastuksen! Ohjaajana toimii Porvoon salibandyseura.

Teatteri vuosiluokat 1-4 ja 3-6

Aika: keskiviikkoisin 7.9.-12.10. klo 13.15-14.15 (1.-4.-lk) ja klo 14.15-15.15 (3.-6.-lk)
Paikka: Albert Edefeltin koulu/ S2-2.05
Ohjaaja: Teatteri Soittorasia, yhteyshenkilö: pentti.kinosmaa@teatterisoittosasia.com
Hinta: maksuton

Teatteri harrastuksena on löytöretki omaan itseen tekijänä ja kokijana. Teatterissa kiinnostuksen kohteita voi olla monia, joista tunnetuin on esiintyminen tai näytteleminen, kumpi vaan käy. Tiesitkö, että Teatteriharrastus voi olla myös kirjoittamista, lavastamista, pukujen ompelua, maskeerausta, rekvisiitan valmistamista, julisteiden suunnittelua, valokuvausta, tanssia, laulua, soittamista. Kuten huomaat, vaihtoehtoja on useita, joista sinä voit kokeilemalla valita omasi!

Teatteria tehdessä opit taitoja, joita hyödynnät koulussa, harrastuksissa, kotona ja tulevaisuuden työpaikallasikin. Näitä taitoja on muun muassa toisten kanssa toimeen tuleminen, kompromissit, ideointi, mielikuvitus, keskusteleminen ja toimiminen yhdessä muiden kanssa, omien mielipiteiden esiin tuominen sekä toisten huomioon ottaminen. Tärkeää meille kaikille on tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä pitää hauskaa yhdessä uusien tuttavuuksien kanssa!

Shakki, vuosiluokat 1-3 ja 4-6

Aika: keskiviikkoisin 26.10.-14.12. klo 13.15-14.15 (1.-3.-lk) ja klo 14.15-15.15 (4.-6.-lk)
Paikka: Albert Edefeltin koulu
Ohjaaja: Shakkilinna/Petri Kulmala, petri.kulmala@shakkilinna.fi, p. 050- 5768646
Hinta: maksuton

Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeitä elämässä vaadittavia taitoja eli ajatteluntaitoja, kuten esimerkiksi päätöksenkykyä ja strategista ajattelua.

Kerhossa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluan tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Lisäksi kerhoon liittyy kuvitettu kerhovihko ja oppimista tukevat interaktiiviset tehtävät. Materiaaleissa riittää mielenkiintoista tekemistä myös kerhon jälkeen.

6.-9.-lk yhteinen harrastustarjonta