Siirry sisältöön

Eklöfska skolanin ja Tolkkisten koulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Eklöfska skolanissa ja Tolkkisten koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Pallokerho, vuosiluokat 1-2

Aika: maanantaisin 16.1.-22.5. klo 8.00-8.45
Paikka: Eklöfska skolanin liikuntasali
Ohjaaja: Johnny Holmström/ToBK
Hinta: maksuton
Ohjauskieli: ruotsi ja suomi

Pallokerho on tarkoitettu 1.-2.-luokkien oppilaille. Pallokerhossa pelataan eri palloilulajeja, kuten sisäjalkapallo ja salibandy. Tarvitset mukaan sisäpelikengät, shortsit ja t-paidan.

Shakki, vuosiluokat 1-3 ja 3-6

Tiistaisin 17.1.-23.5. klo 13.15-14.15 (1.-3.-lk) ja 14.15-15.15 (1.-6.-lk)
Paikka: Tolkkisten koulu/ tila 106
Ohjaaja: Shakkikulma/Petri Kulmala, petri.kulmala@shakkilinna.fi
Ohjauskieli: suomi
Hinta: maksuton

Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeitä elämässä vaadittavia taitoja eli ajatteluntaitoja, kuten esimerkiksi päätöksenkykyä ja strategista ajattelua.

Kerhossa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluan tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Lisäksi kerhoon liittyy kuvitettu kerhovihko ja oppimista tukevat interaktiiviset tehtävät. Materiaaleissa riittää mielenkiintoista tekemistä myös kerhon jälkeen. Kurssin ohjaajana toimii Petri Kulmala/ Shakkilinna.

MunKuoro, vuosiluokat 4-5

Aika: tiistaisin 6.9.-23.5. klo 14.15-15.15
Paikka: Eklöfska skola, Musiksalen
Ohjaaja: Porvoonseudun musiikkiopisto/ Liisa Kuparinen, liisa.kuparinen@porvoo.fi, p. 050 303 6055
Ohjauskieli: suomi
Hinta: maksuton

Tule mukaan koulun omaan MunKuoro-harrastukseen

Koulun oma MunKuoro harjoittelee kerran viikossa koululla. Harjoituksissa opetellaan äänenkäyttöä ja opitaan monia erityyppisiä lauluja. Kuoroa opettaa kokenut ja mukava kuoro-ope Liisa Kuparinen. Kerhossa äänesi vahvistuu, saat rohkeutta laulamiseen ja opit laulamaan taitavammin monia erilaisia kappaleita. Teemme ilmaisuharjoituksia ja erilaisia ryhmäleikkejä ja pääset myös esiintymään. Kuka vaan laulusta kiinnostunut koulun oppilas voi tulla mukaan kuorokerhoon. Kuorossa oppii laulamaan vaikkei ensin osaisi!

Porvoon MunKuorojen kummina toimii Ocarina-kuoro eli pääset myös tutustumaan Porvoonseudun musiikkiopiston Ocarinan toimintaan ja lauluihin. Voit tutustua Ocarinaan osoitteessa ocarinakuoro.fi. Koulukuoro on myös osa valtakunnallista MunKuoro-verkostoa; eli jos koulukuoro muodostuu, voi se osallistua myös valtakunnallisiin kilpailuihin ja tempauksiin! MunKuorojen toiminnasta lisää infoa on osoitteessa munkuoro.fi.

Kaikki mukaan laulamaan!

Skeittaus, vuosiluokat 3-5, 1-4 ja 3-6

Aika: perjantaisin 31.3.-26.5. klo 12.15-13.15 (3.-5.-lk), klo 13.15-14.15 (1.-4. lk) ja klo 14.15-15.15 (3.-6. lk)
Paikka: Tolkkisten koulun piha/koripallokenttä
Ohjaaja: Pinna Skateboarding, pinnaskate@gmail.com
Ohjauskieli: suomi ja ruotsi
Hinta: maksuton

Skeittikerhossa tutustutaan skeittauksen maailmaan ja harjoitellaan taitoja skeittilaudalla monipuolisen ja hauskan ohjelman kautta. Mukana viihtyy sekä aloittelijat että taitavammatkin skeittarit ja tavoitteena on ennenkaikkea pitää hauskaa! Aikaisempaa skeittikokemusta- tai edes omia varusteita ei tarvitse, sillä paikalla on myös lainavarusteet (kypärät, skeittilaudat ja suojat halukkaille).

Hauskanpidon ohella skeittaus on erittäin kokonaisvaltainen harrastus, joka haastaa ja kehittää mm. lihaskuntoa, tasapainoa, koordinaatiota ja ketteryyttä, opettaen samalla luovuutta ja pitkäjänteisyyttä, sekä tavoitteiden asettamista ja niiden saavuttamista. Laji antaa hyvin konkreettisessa muodossa myös onnistumisen tunteita, jotka kasvattavat tervettä itseluottamusta.

Ohjauksesta ja sisällöstä vastaa Pinna Skeittileirit -toiminnan ammattitaitoiset ja kokeneet ohjaajat ja skeittarit. Tunnelmaan voi halutessaan virittäytyä jo etukäteen @pinnaskeittileiri -somekanavilla (TikTok, Instagram, Facebook), sekä Pinna Skateboarding -skeittitiimin somessa @pinnaskate.

Taidekerho, vuosiluokat 3-6

Aika: torstaisin 30.3.-25.5. klo 14.15-15.15 (3.-6.-lk, RYHMÄ 1) ja klo 15.15-16.15 (3.-6.-lk, RYHMÄ 2)
Paikka: Eklöfska skolan
Ohjaaja: Susanne Björkell, sussibjorkell@gmail.com
Ohjauskieli: suomi ja ruotsi
HInta: maksuton

Piirretään, maalataan ja askarrellaan. Tutustutaan eri materiaaleihin ja kokeillaan erilaisia taiteen toteutustapoja. Annetaan mielikuvituksen ja luovuuden kukkia.

Jongleeraus, vuosiluokat 1-2

Aika: keskiviikkoisin 29.3.-24.5. klo 12.15-13.00 (RYHMÄ 1) ja klo 13.15-14.00 (RYHMÄ 2)
Paikka: Tolkkisten koulu
Ohjaaja: Sanna Tennberg, sanna.tennberg@gmail.com
Ohjauskieli: suomi
HInta: maksuton

Jongleerauskerhossa harjoittelemme erilaisilla jongleerausvälineillä. Et tarvitse aikaisempaa osaamista, aloitamme alkeista. Opettele jongleeraus keiloilla tai renkailla tai haasta itsesi diabolon kanssa.

Jongleerauksen opettelu tekee hyvää aivoille!

Harrastusohjaajana toimii sirkus- sekä nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja Sanna Tennberg.

Cirkus, åk 3-6

Aika: keskiviikkoisin 29.3.-24.5. klo 14.15-15.15
Paikka: Eklöfska skolanin liikuntasali
Ohjaaja: Sanna Tennberg, sanna.tennberg@gmail.com
Ohjauskieli: suomi
HInta: maksuton

Sirkuskurssilla saa temppuilla! Sirkuskurssi on tarkoitettu kaikille sirkuksesta kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei tarvitse, harjoittelemme taitotasojen mukaan. Sirkus on monipuolinen laji, josta jokaiselle löytyy varmasti oma kiinnostuksen kohde. Kerhossa päälajeina ovat jongleeraus, tasapainovälineillä harjoittelu ja akrobatia sisältäen pariakrobatiaa ja pyramideja. Toiveet muistakin lajeista otetaan huomioon.

Tunnille tarvitset joustavat vaatteet ja juomapullon.

Harrastusohjaajana toimii sirkus- sekä nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja Sanna Tennberg.

Etäryhmät 3.-6. -luokkalaisille

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori