Siirry sisältöön

Eklöfska skolanin ja Tolkkisten koulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Eklöfska skolanissa ja Tolkkisten koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Palloilu, vuosiluokat 1-4

Aika: maanantaisin 12.9.-12.12. klo 8.00-8.45
Paikka: Eklöfska skolanin liikuntasali
Ohjaaja: Johnny Holmström/ToBK
Hinta: maksuton
Ohjauskieli: ruotsi ja suomi

Pallokerho on tarkoitettu 1.-2.-luokkien oppilaille. Pallokerhossa pelataan eri palloilulajeja, kuten sisäjalkapallo ja salibandy. Tarvitset mukaan sisäpelikengät, shortsit ja t-paidan.

Shakkikerhot, vuosiluokat 1-3 ja 3-6

Tiistaisin 6.9.-13.12. klo 14.15-15.15 (1.-3.-lk) ja klo 15.15-16.15 (4.-6.-lk)
Paikka: Tolkkisten koulu/ tila 106
Ohjaaja: Shakkikulma/Petri Kulmala, petri.kulmala@shakkilinna.fi
Ohjauskieli: suomi
Hinta: maksuton

Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeitä elämässä vaadittavia taitoja eli ajatteluntaitoja, kuten esimerkiksi päätöksenkykyä ja strategista ajattelua.

Kerhossa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluan tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Lisäksi kerhoon liittyy kuvitettu kerhovihko ja oppimista tukevat interaktiiviset tehtävät. Materiaaleissa riittää mielenkiintoista tekemistä myös kerhon jälkeen. Kurssin ohjaajana toimii Petri Kulmala/ Shakkilinna.

MunKuoro, vuosiluokat 4-5

Aika: tiistaisin 6.9.-23.5. klo 14.15-15.15
Paikka: Eklöfska skola, 4.-5.-lk
Ohjaaja: Porvoonseudun musiikkiopisto/ Liisa Kuparinen, liisa.kuparinen@porvoo.fi, p. 050 303 6055
Ohjauskieli: suomi
Hinta: maksuton

Tule mukaan koulun omaan MunKuoro-harrastukseen

Koulun oma MunKuoro harjoittelee kerran viikossa koululla. Harjoituksissa opetellaan äänenkäyttöä ja opitaan monia erityyppisiä lauluja. Kuoroa opettaa kokenut ja mukava kuoro-ope Liisa Kuparinen. Kerhossa äänesi vahvistuu, saat rohkeutta laulamiseen ja opit laulamaan taitavammin monia erilaisia kappaleita. Teemme ilmaisuharjoituksia ja erilaisia ryhmäleikkejä ja pääset myös esiintymään. Kuka vaan laulusta kiinnostunut koulun oppilas voi tulla mukaan kuorokerhoon. Kuorossa oppii laulamaan vaikkei ensin osaisi!

Porvoon MunKuorojen kummina toimii Ocarina-kuoro eli pääset myös tutustumaan Porvoonseudun musiikkiopiston Ocarinan toimintaan ja lauluihin. Voit tutustua Ocarinaan osoitteessa ocarinakuoro.fi. Koulukuoro on myös osa valtakunnallista MunKuoro-verkostoa; eli jos koulukuoro muodostuu, voi se osallistua myös valtakunnallisiin kilpailuihin ja tempauksiin! MunKuorojen toiminnasta lisää infoa on osoitteessa munkuoro.fi.

Kaikki mukaan laulamaan!

Legoklubb, vuosiluokat 1-2 ja 3-6

Aika: Keskiviikkoisin 26.10-14.12. klo 13.15-14.15 (1.-2.-lk), klo 14.30-15.30 (3.-6.-lk)
Plats: Eklöfska skolan
Ohjaaja: Alena Nemna, leklandiafi@gmail.com
Ohjauskieli: ruotsi
Hinta: maksuton

Välkommen till Legoklubben! Vi byggermotoriserade legomodeller, pratar om centrifugalkraft, transmission, lär ossfysik, teknik. Vi byggerkaruseller, bilar, helikoptrar robotar och allt annat roligt.

Teatteri ja draama, vuosiluokat 3-6

Aika: Torstaisin 8.9.-15.12. klo 14.15-15.15 RYHMÄ 1 ja klo 15.15-16.15 RYHMÄ 1
Paikka: Tolkkisten koulu/ havu, avoin tila
Ohjaaja: Teatteri Soittorasia
Ohjauskieli: suomi ja ruotsi
Hinta: maksuton

Teater som hobby är en upptäcktsresa för dig själv. Visste du att teateraktiviteter är inte bara kan skådespeleri och uppträdande, utan också att skriva, iscensätta, sy kostymer, smink, göra rekvisita, designa affischer, fotografi, dansa, sjunga, spela. Välkommen med! Klubbens instruktör är Teatteri Soittorasia.

Pihapelit ja leikit, vuosiluokat 1.-4.-lk ja 3.-6.-lk

Aika: perjantaisin 9.9.–14.10. klo 13.15-14.15 (1.-4.-lk) ja klo 14.15-15.15 (3.-6.-lk)
Paikka: Eklöfska skolan/ liikuntasali
Ohjaaja: Siiri Rouvila, siirirouvila@gmail.com
Ohjauskieli: suomi
Hinta: maksuton

Kerhossa harjoitellaan erilaisia pelejä ja leikkejä, joita on mahdollista toteuttaa ulkona. Lapset saavat vaikuttaa kerhotuntien sisältöön ehdottaen ja toivoen heille mieleistä liikuntaa pelein ja leikein. Mukaan tarvitset iloista mieltä ja säähän sopivat vaatteet. Tervetuloa mukaan!

Parkour, vuosiluokat 1.-4.-lk ja 3.-6.-lk

Aika: perjantaisin 24.10.–16.12. klo 13.15-14.15 (1.-4.-lk) ja klo 14.15-15.15 (3.-6.-lk)
Paikka: Eklöfska skolan/ liikuntasali
Ohjaaja: Siiri Rouvila, siirirouvila@gmail.com sekä Parkourakatemian Loikkakopla
Ohjauskieli: suomi
Hinta: maksuton

Parkourkerhossa tutustutaan parkourin perustekniikoihin ja niiden eri variaatioihin erilaisissa ympäristöissä. Tämän lisäksi kurssilla opetellaan yhdistämään liikkeitä lajinomaisesti eteneviksi kokonaisuuksiksi ja luomaan omia runeja. Parkour kehittää tasapainoa, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Sopii kaiken tasoisille aloittelijoista kokeeneempiinkin parkouraajiin, sillä harjoituksia muokataan taitotason mukaan. Mukaan tarvitset sisä-ja ulkovaatteet sekä ulos mahdollisimman pitäväpohjaiset kengät. Harjoitukset sään mukaan joko sisällä tai ulkona. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori