Siirry sisältöön

Fredrika-koulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Fredrika-koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Jongleeraus, vuosiluokat 1-5

Aika: tiistaisin 17.1.-21.3. klo 13.30-14.30
Paikka: Fredrika-koulu
Ohjaaja: Sanna Tennberg, sanna.tennberg@gmail.com
Hinta: maksuton

Jongleerauskerhossa harjoittelemme erilaisilla jongleerausvälineillä. Et tarvitse aikaisempaa osaamista, aloitamme alkeista. Opettele jongleeraus keiloilla tai renkailla tai haasta itsesi diabolon kanssa.

Jongleerauksen opettelu tekee hyvää aivoille!

Qigong, vuosiluokat 1-5

Aika: tiistaisin 28.3.-25.4. klo 13.30-14.30
Paikka: Fredrika-koulu
Ohjaaja: Milla Suvikannel, milla.suvikannel@gmail.com
Hinta: maksuton

Tiedätkö miksi Mulanille ja muille itämaisille taistelijoille hiljentyminen ja keskittyminen on tärkeintä? Silloin sisäinen ja ulkoinen voima saadaan toimimaan yhdessä, ja lopputuloksena on vahva kehon hallinta ja äärimmäisen sulavat liikkeet. Tule kokeilemaan miten sisäistä voimaa voidaan harjoittaa Qigongilla!

Qigong on vanha itämainen energiatyöskentelylaji, joka on pohjana kaikille taistelulajeille. Qigong-harjoitukset ovat hitaita ja helppoja, ja niiden tarkoituksena on oppia tuntemaan, miten energia liikkuu kehossa. Harjoitukset vahvistavat keskittymiskykyä, rentoutumista, ilon ja vapauden tuntemuksia. Tunnit koostuvat teeman mukaisesta tarinasta, kehon liikkeestä, mielen harjoitteista ja hyvästä mielestä!

Harrastuksen ohjaajana toimii Milla Suvikannel. Milla on Qigong-opettaja, kiinalaisen lääketieteen terapeutti, ja sosiaalipsykologi.

Etäryhmät 3.-6. -luokkalaisille

6.-9.-lk yhteinen harrastustarjonta

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori