Siirry sisältöön

Fredrika-koulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Fredrika-koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Hiphop, vuosiluokat 1-5

Aika: tiistaisin 6.9.-12.10. klo 14-15
Paikka: Fredrika-koulu
Ohjaaja: Taidetehtaan tanssikoulu/ Elisa Nascimento, toimisto@taidetehtaantanssikoulu.fi
Hinta: maksuton

Hiphop on tanssilaji, musiikkityyli ja kulttuuri. Hiphop-tanssissa tärkeää on oma tyyli. Jokaisella hiphop- tanssinopettajalla on oma tapansa opettaa ja tanssia.
Hiphop -tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikka harjoitteista ja itse koreografiasta hip hop musiikin tahdissa. Hiphop sopii kaikille.

Asuna esim. verkkarit tai shortsit ja t-paita tai toppi, sisälenkkarit.

Shakki, vuosiluokat 1-5

Aika: torstaisin 27.10.-15.12. klo 13.30-14.30
Paikka: Fredrika-koulu
Ohjaaja: Shakkilinna/Petri Kulmala, petri.kulmala@shakkilinna.fi, p. 050- 5768646
Hinta: maksuton

Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeitä elämässä vaadittavia taitoja eli ajatteluntaitoja, kuten esimerkiksi päätöksenkykyä ja strategista ajattelua.

Kerhossa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluan tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Lisäksi kerhoon liittyy kuvitettu kerhovihko ja oppimista tukevat interaktiiviset tehtävät. Materiaaleissa riittää mielenkiintoista tekemistä myös kerhon jälkeen. Kurssin ohjaajana toimii mielen.Tervetuloa mukaan palloilemaan!

Katutaide

Aika: tiistaisin 25.10.-13.12. klo 13.30-14.30
Paikka: Fredrika-koulu
Ohjaaja: Funk On Ry/ Aarni Somerharju, Funkon@outlook.com
Hinta: maksuton

Työpajassa pääset tutustumaan graffitikulttuuriin, sekä opettelemaan piirtämään ja maalaamaan graffiteja. Työpajoissa piirretään paljon, sekä tehdään muun muassa omia kangaskasseja, tauluja tai muita vastaavia taideteoksia, itselle kotiin mukaan. Tervetuloa työpajaan!

Työpajoissa suositellaan varaamaan vaatteet, joiden likaantuminen tusseista/maaleista ei haittaa. Työpajat ovat pääosin koululla sisätiloissa, mutta muutamina päivinä maalaus tapahtuu ulkona.

Funk On ry on pitkäaikainen nuoriso- ja kulttuuriyhdistys, joka järjestää erilaisia taide- ja musiikkityöpajoja. Funk On järjestää nyt graffitityöpajoja, jotka ovat 8 viikkoa, aina kerran viikossa.

6.-9.-lk yhteinen harrastustarjonta

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori