Siirry sisältöön

Hindhår skolanin ja Hinthaaran koulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Hindhår skolassa ja HInthaaran koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Teatteri, vuosiluokat 1-3 ja 3-6

Aika: keskiviikkoisin 18.1.-22.3. klo 13-14.20 (1.-3.-lk) ja klo 14.30-15.30 (3.-6. lk)
Paikka: Hindhår skola/ Hinthaaran koulu
Ohjaaja: Teatteri Soittorasia/ Sandra Rauva, sandra.rauva@teatterisoittorasia.com
Hinta: maksuton
Ohjauskieli: suomi ja ruotsi

Teatteri harrastuksena on löytöretki omaan itseen tekijänä ja kokijana. Teatterissa kiinnostuksen kohteita voi olla monia, joista tunnetuin on esiintyminen tai näytteleminen, kumpi vaan käy. Tiesitkö, että Teatteriharrastus voi olla myös kirjoittamista, lavastamista, pukujen ompelua, maskeerausta, rekvisiitan valmistamista, julisteiden suunnittelua, valokuvausta, tanssia, laulua, soittamista. Kuten huomaat, vaihtoehtoja on useita, joista sinä voit kokeilemalla valita omasi!

Teatteria tehdessä opit taitoja, joita hyödynnät koulussa, harrastuksissa, kotona ja tulevaisuuden työpaikallasikin. Näitä taitoja on muun muassa toisten kanssa toimeen tuleminen, kompromissit, ideointi, mielikuvitus, keskusteleminen ja toimiminen yhdessä muiden kanssa, omien mielipiteiden esiin tuominen sekä toisten huomioon ottaminen. Tärkeää meille kaikille on tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä pitää hauskaa yhdessä uusien tuttavuuksien kanssa!

Huovutus, vuosiluokat 1-3 ja 3-6

Aika: keskiviikkoisin 29.3.-24.5. klo 12.40-14.10 (1.-3.-lk) ja 14.30-15.30 (3.-6.-lk)
Paikka: Hindhår skola/ Hinthaaran koulu
Ohjaaja: Susanne Björkell, sussibjorkell@gmail.com
Hinta: maksuton
Ohjauskieli: suomi ja ruotsi

Tutustutaan villan monipuolisiin ominaisuuksiin ja opetellaan neulahuovuttamaan, märkähuovuttamaan ja maalaamaan villalla. Tehdään kolmiulotteisia hahmoja sekä esim. eläinaiheisia villamaalauksia. Kerhossa saat hyvän tuntuman villan käyttömahdollisuuksiin ja opit uuden taidon.

Liikuntakerho, vuosiluokat 1-6

Aika: torstaisin 19.1.-25.5. klo 13.40-14.30 (RYHMÄ 1) ja klo 14.30-15.30 (RYHMÄ 2)
Paikka: Hindhår skola/ Hinthaaran koulu
Ohjaaja: Anh Truong, anh.truong@hotmail.com
Hinta: maksuton
Ohjauskieli: suomi

Liikuntakerho on tarkoitettu kaikille lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja ja leikkejä. Kerhon tarkoituksena on viettää hauskaa yhteistä aikaa ja kokeilla eri lajeja matalalla kynnyksellä. Pidetään ilmapiiri hyvänä ja rentona!

Kerhoon ei tarvitse mitään muuta kuin avoimen ja reippaan mielen sekä liikuntavaatteet.

Etäryhmät 3.-6. -luokkalaisille

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori