Siirry sisältöön

Huhtisen koulun harrastuskerhot

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Huhtisen koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Luonnosta askarrellen, vuosiluokat 1-4

Maanantaisin 7.3.-23.5. klo 14.00-15.30

Kerhossa askarrellaan, liikutaan monipuolisesti ja tutustutaan omaan lähiympäristöön, metsään ja luontoon erilaisten tehtävien kautta. Kerhontoimintaperiaatteena on tekemällä oppiminen. Kun teet itse, saat onnistumisenkokemuksia ja itseluottamus kasvaa.

Kerhokerrat suunnitellaan ja toteutetaan mahdollisimman monipuolisesti, mutta kuitenkin niin, että pystymme hyödyntämään jokaisen osallistujan taitoa, tarpeita ja toiveita. Kerhon ohjaajana toimii Jonna Mutku/Porvoon 4H

Parkourkerho, vuosiluokat 4-6

Maanantaisin 7.2.-23.5. klo 15-16
Paikka: liikuntasali

Parkourin jatkokurssi syksyn 5.-6. lk kerhossa mukana olleille sekä uusille lajista kiinnostuneille. Ohjauksessa käytetään Suomen Parkourakatemian Loikkakoplan verkkomateriaalia, joka ohjaa tunnin sisältöä. Kerhossa opitaan hieman lisää parkourin saloja jo niitä osaaville ja tutustutetaan lajiin uusia tulokkaita. Tunnin sisältöä muokataan osallistujien taitotason mukaan. Ohjaajana toimii liikunnanohjaajaopiskelija Siiri Rouvila.

Liikuntakerho, vuosiluokat 4-6

Tiistaisin 8.2.-24.5. klo 14-15
Paikka: liikuntasali

Tervetuloa mukaan liikuntakerhoon, jossa leikkiminen ja iloinen tekeminen ovat kaikessa mukana. Kerhossa opitaan uusia taitoja ja harjoitetaan motoriikkaa leikkien, pelaten ja temppuillen. Kaikkien osallistujien taitotaso otetaan kerhossa huomioon, eikä- mitään tarvitse osata valmiiksi. Mukaan tarvitset vain iloista mieltä ja sisäliikuntaan sopivat vaatteet. Nähdään kerhossa! Ohjaajana toimii liikunnanohjaajaopiskelija Siiri Rouvila.

Kokkikerhot, 5b luokka

Tiistaisin 8.2.-24.5. klo 15-16 (RYHMÄ 1) ja torstaisin 10.2.-19.5. klo 15-16 (RYHMÄ 2)
Paikka: vanhan puolen monitoimitalo

Kokkikerhossa valmistetaan yhdessä erilaisia välipaloja, pikkulämpimiä sekä leivonnaisia, huomioiden juhlapyhät. Kerhossa opitaan arjessa tarvittavia kotitaloustaitoja. Yhdessä opiskellaan tietoa eri ruoka-aineista, opitaan tuntemaan ja maistamaan uusia ruoka-aineita ja makuja. Kerho kestää kerrallaan tunnin. Ohjaajana toimii luokanopettaja Auni Putkonen

HUOM! Kerho jatkuu syksyltä. Kerhoon ei ole sähköistä ilmoittautumista. Tiedustelut opettajalta Wilman kautta.

Etäkerhot- Koodaus ja pelisuunnittelu

Keskiviikkoisin 26.1.-11.5. klo 15.00-16.00 (RYHMÄ 1) ja keskiviikkoisin 26.1.-11.5. klo 17.15-18.15 (RYHMÄ 2)
HUOM! Etäkerho eli lapsi osallistuu kerhoon omalta tietokoneeltaan.

Kodareiden pelisuunnittelu- & koodauskurssilla ratkotaan koodauspähkinöitä sekä opetellaan, miten ohjelmoida omia pelejä sekä tarinoita lapsille ja nuorille suunnitellulla visuaalisella koodauksella. Kurssin lopussa, kun ohjelmoinnillinen ajattelu alkaa jo sujua, aloitamme Python ohjelmointikieleen tutustumisen Code Combat -seikkailupeli- sekä Codesters pelintekoympäristöissä.

Kurssi soveltuu aloittelijoille sekä jonkin verran koodausta jo harrastaneillekin omaa osaamista vahvistamaan.

Kodareiden kurssit järjestetään etäopetuksena koodausopetukseen loistavasti soveltuvassa Zoom-opetusympäristössä. Pääsemme Zoomissa mm auttamaan sinua sinun omalle tietokoneellesi samaan tapaan, kun pystyisimme lähiopetuksessa auttamaan kädestä pitäen.

Lähetämme kaikille kerhoihimme päässeille ennen kerhoa kurssikirjeen, joka sisältää Zoomin käyttöohjeet sekä kerhokohtaiset Zoom-tunnukset.

Etäkerhoon osallistumista varten tarvitset:

  • Tietokoneen jossa on nettiyhteys, mikrofoni ja kaiuttimet
  • Halutessasi voit käyttää web-kameraa. Kameroiden käyttö on mukava lisä, jotta näemme toisemme ja luokkaan tulee läsnäolon tuntu.
  • Läppärin kaveriksi suosittelemme hiirtä.
  • Jos on mahdollista, kannattaa käyttää kahta näyttöä tai liittyä tunnille kahdella laitteella. Tällöin toiselta ruudulta voi seurata opettajan jakamaa näyttöä ja toisella tehdä itse tehtäviä.

-Opetusta voi seurata myös esim. tabletilla, mutta tehtäviä voi tehdä vain tietokoneella.

  • Nettiselaimeksi suosittelemme esim. Chromea, Explorer ei toimi kaikissa harjoituksissa.
  • Zoomia voi käyttää myös selaimen kautta, mutta asennettu ohjelma toimii usein paremmin.
  • Sähköpostiosoitteen, jonne osaat itse kirjautua. Osa koodausharjoituksista tehdään palveluissa, joihin tehdään opettajan kanssa tunnukset. Osa näistä palveluista vaatii käyttäjän oman sähköpostiosoitteen mahdollista vahvistamista ja salasanan resetointia varten.

Lisätietoja antaa: Suvi Syrjäläinen, p. 0408034625, kodarit@kodarit.fi, suvi.syrjalainen@kodarit.fi

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori