Siirry sisältöön

Huhtisen koulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Huhtisen koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Partio, vuosiluokat 1-2 ja 3-6

Aika: maanantaisin 5.9.-10.10. klo 14-15 (1.-2.-lk) ja klo 15-16 (3.-6.-lk)
Paikka: Huhtisen koulu/ vanhan puolen aineluokka
Ohjaaja: Suomen partiolaiset/Fanny Joro, fannyjoro@yahoo.com
Hinta: maksuton

Partiokerhossa liikutaan luonnossa ja harjoitellaan erätaitoja. Tehdään retkiruokaa, rakennellaan ja kokeillaan yhdessä erilaisia pelejä ja haasteita.

Sirkus, vuosiluokat 4-6

Aika: keskiviikkoisin 7.9.-12.10. klo 15-16
Paikka: Huhtisen koulu/ liikuntasali
Ohjaaja: Sanna Tennberg, sanna.tennberg@gmail.com
Hinta: maksuton

Sirkuskurssilla saa temppuilla! Sirkuskurssi on tarkoitettu kaikille sirkuksesta kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei tarvitse, harjoittelemme taitotasojen mukaan. Sirkus on monipuolinen laji, josta jokaiselle löytyy varmasti oma kiinnostuksen kohde. Kerhossa päälajeina ovat jongleeraus, tasapainovälineillä harjoittelu ja akrobatia sisältäen pariakrobatiaa ja pyramideja. Toiveet muistakin lajeista otetaan huomioon.

Tunnille tarvitset joustavat vaatteet ja juomapullon. Kerhon ohjaajana toimii sirkusohjaaja ja nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja Sanna Tennberg.

Kokkaus, vuosiluokat 3-4

Aika: keskiviikkoisin 7.9.-12.10. klo 14-15 (RYHMÄ 1) ja torstaisin klo 14-15 (RYHMÄ 2)
Paikka: Huhtisen koulu/ vanhan puolen monitoimitalo
Ohjaaja: luokanopettaja Auni Putkonen, auni.putkonen@porvoo.fi
Hinta: maksuton

Kokkikerhossa valmistetaan yhdessä erilaisia välipaloja, pikkulämpimiä sekä leivonnaisia, huomioiden juhlapyhät. Kerhossa opitaan arjessa tarvittavia kotitaloustaitoja. Yhdessä opiskellaan tietoa eri ruoka-aineista, opitaan tuntemaan ja maistamaan uusia ruoka-aineita ja makuja. Kerho kestää kerrallaan tunnin.

Liiku ja leiki, vuosiluokat 1-3

Aika: tiistaisin 6.9.-11.10. klo 14-15
Paikka: Huhtisen koulu/ liikuntasali
Ohjaaja: Siiri Rouvila, siirirouvila@gmail.com
Hinta: maksuton

Tervetuloa mukaan liikuntakerhoon, jossa leikkiminen ja iloinen tekeminen ovat kaikessa mukana. Kerhossa opitaan uusia taitoja ja harjoitetaan motoriikkaa leikkien, pelaten ja temppuillen. Kaikkien osallistujien taitotaso otetaan kerhossa huomioon, eikä- mitään tarvitse osata valmiiksi. Mukaan tarvitset vain iloista mieltä ja sisäliikuntaan sopivat vaatteet. Nähdään kerhossa! Ohjaajana toimii liikunnanohjaajaopiskelija Siiri Rouvila.

Shakki, vuosiluokat 1-3 ja 4-6

Aika: maanantaisin 24.10.-12.12. klo 14-15 (1.-3.-lk) ja klo 15-16 (4.-6.-lk)
Paikka: Huhtisen koulu
Ohjaaja: Shakkilinna/Petri Kulmala, petri.kulmala@shakkilinna.fi, p. 050- 5768646
Hinta: maksuton

Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeitä elämässä vaadittavia taitoja eli ajatteluntaitoja, kuten esimerkiksi päätöksenkykyä ja strategista ajattelua.

Kerhossa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluan tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Lisäksi kerhoon liittyy kuvitettu kerhovihko ja oppimista tukevat interaktiiviset tehtävät. Materiaaleissa riittää mielenkiintoista tekemistä myös kerhon jälkeen. Kurssin ohjaajana toimii

Hiphop, vuosiluokat 3-6

Aika: keskiviikkoisin 26.10.-14.12. klo 15-16
Paikka: Huhtisen koulu/ liikuntasali
Ohjaaja: Taidetehtaan tanssikoulu/ Elisa Nascimento
Hinta: maksuton

Hiphop on rytmikäs tanssilaji, musiikkityyli ja kulttuuri. Hiphop-tanssissa tärkeää on oma tyyli. Jokaisella hiphop- tanssinopettajalla on oma tapansa opettaa ja tanssia.
Hiphop -tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikka harjoitteista ja itse koreografiasta hip hop musiikin tahdissa. Hiphop sopii kaikille.

Asuna esim. verkkarit tai shortsit ja t-paita tai toppi, sisälenkkarit.

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori