Siirry sisältöön

Ilolan koulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman harrastustarjonnan Ilolan koulussa

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Musiikki, vuosiluokat 1-2

Aika: maanantaisin 16.1.-22.5. klo 13-14 (1.-2.-lk)
Paikka: Ilolan koulu
Ohjaaja: Eerika Grof, eerikagrof@gmail.com
Hinta: maksuton

Ilolan koulun oma musiikkikerho!

Tärkeintä tässä kerhossa on ilo ja yhdessä tekeminen ja avoimin mielin musiikin maailmoihin sukeltaminen. Kerhon toiminta muovautuu hyvin pitkälti ryhmäkoon, käytettävissä olevan soittimiston sekä ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki, aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta ei tarvitse olla.

Kerhon ohjaajana toimii Eerika Grof. Eerika Grof on porvoolainen muusikko, joka opiskelee parhaillaan maisterivaiheen musiikkikasvatusopintoja Taideyliopiston Sibelius Akatemiassa.

Teatteri, vuosiluokat 1-6

Aika: maanantaisin 16.1.-27.3.klo 14-15
Paikka: Ilolan koulu
Ohjaaja: Teatteri Soittorasia, pentti.kinosmaa@teatterisoittorasia.com
Hinta: maksuton

Teatteri harrastuksena on löytöretki omaan itseen tekijänä ja kokijana. Teatterissa kiinnostuksen kohteita voi olla monia, joista tunnetuin on esiintyminen tai näytteleminen, kumpi vaan käy. Tiesitkö, että Teatteriharrastus voi olla myös kirjoittamista, lavastamista, pukujen ompelua, maskeerausta, rekvisiitan valmistamista, julisteiden suunnittelua, valokuvausta, tanssia, laulua, soittamista. Kuten huomaat, vaihtoehtoja on useita, joista sinä voit kokeilemalla valita omasi!

Teatteria tehdessä opit taitoja, joita hyödynnät koulussa, harrastuksissa, kotona ja tulevaisuuden työpaikallasikin. Näitä taitoja on muun muassa toisten kanssa toimeen tuleminen, kompromissit, ideointi, mielikuvitus, keskusteleminen ja toimiminen yhdessä muiden kanssa, omien mielipiteiden esiin tuominen sekä toisten huomioon ottaminen. Tärkeää meille kaikille on tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä pitää hauskaa yhdessä uusien tuttavuuksien kanssa!

Kädentaidot, vuosiluokat 1-6

Aika: maanantaisin 3.4.-22.5. klo 14-15.45
Paikka: Ilolan koulu
Ohjaaja: Taito Etelä-Suomi ry/ Satu-Marja Miilunpalo
Hinta: maksuton

Kädentaitojen harrastamisen opetuksessa tavoitteena on tutustua kädentaitoihin, kokeillen ja harjoitellen taitoja erilaisten käsityö tekniikoiden, materiaalien ja välineiden avulla. Valmistetaan erilaisia käsityöllisiä tehtäviä, jotka ovat valittu niin, että ne kehittävät kädentaitojen lisäksi luovaa ilmaisukykyä ja ongelmanratkaisutaitoa. Työskentelyssä on keskeistä leikinomaisuus, tekemisen ilo ja onnistumisen kokemukset. Tekeminen on toiminnallista ja elämyksellistä, opetus on suunnattu kaikille käsitöistä innostuneille oppijoille. Opetuksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Opetuksen järjestäjänä toimii Taito Etelä-Suomi ry.

Etäryhmät 3.-6. -luokkalaisille

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori