Siirry sisältöön

Jokilaakson koulun harrastuskerhot

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Jokilaakson koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Telinevoimistelukerho, vuosiluokat 1-3

Keskiviikkoisin 26.1.-25.5. klo 12.30-13.30
Paikka: Jokilaakson koulun liikuntasali

Telinevoimistelukerho tarjoaa mahdollisuuden oppia monia voimisteluliikkeitä. Nämä ovat tärkeitä myös monien muiden lajien harrastajille koordinaation kehittämisessä ja luovat pohjaa monille lajeille kuten parkourille. Kerho pidetään Jokilaakson koulun liikuntasalissa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki koulun oppilaat huolimatta siitä osallistuivatko he syksyllä järjestettyyn telinevoimistelukerhoon. Kerhon vetäjänä toimii valmentaja Laura Voimistelusali Porvoosta.

Teatterikerho, vuosiluokat 1-3 ja 4-6

Perjantaisin 28.1.-27.5. klo 12.30-14.00 (1.-3. lk) ja klo 13.30-14.30 (4.-6. lk)
Huom! Ryhmät harjoittelevat yhdessä 30minuuttia.

Teatteri harrastuksena on löytöretki omaan itseen tekijänä ja kokijana. Teatterissa kiinnostuksen kohteita voi olla monia, joista tunnetuin on esiintyminen tai näytteleminen, kumpi vaan käy. Tiesitkö, että Teatteriharrastus voi olla myös kirjoittamista, lavastamista, pukujen ompelua, maskeerausta, rekvisiitan valmistamista, julisteiden suunnittelua, valokuvausta, tanssia, laulua, soittamista. Kuten huomaat, vaihtoehtoja on useita, joista sinä voit kokeilemalla valita omasi! Teatteria tehdessä opit taitoja, joita hyödynnät koulussa, harrastuksissa, kotona ja tulevaisuuden työpaikallasikin. Näitä taitoja on muun muassa toisten kanssa toimeen tuleminen, kompromissit, ideointi, mielikuvitus, keskusteleminen ja toimiminen yhdessä muiden kanssa, omien mielipiteiden esiin tuominen sekä toisten huomioon ottaminen. Tärkeää meille kaikille on tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä pitää hauskaa yhdessä uusien tuttavuuksien kanssa! Ohjaajan toimii Pentti Kinosmaa/Teatteri soittorasia.

Sirkuskerho, vuosiluokat 1-6

Tiistaisin 22.3.-24.5. klo 13.25-14.25
Paikka: Jokilaakson koulun liikuntasali
Harrastuskerhoa ei järjestetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Sirkuskurssilla saa temppuilla! Sirkuskurssi on tarkoitettu kaikille sirkuksesta kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei tarvitse, harjoittelemme taitotasojen mukaan. Sirkus on monipuolinen laji, josta jokaiselle löytyy varmasti oma kiinnostuksen kohde. Kerhossa päälajeina ovat jongleeraus, tasapainovälineillä harjoittelu ja akrobatia sisältäen pariakrobatiaa ja pyramideja. Toiveet muistakin lajeista otetaan huomioon.

Tunnille tarvitset joustavat vaatteet ja juomapullon. Kerhon ohjaajana toimii sirkusohjaaja ja nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja Sanna Tennberg.

Jongleerauskerho, vuosiluokat 1-5

Tiistaisin 22.3.-24.5. klo 12.25-13.25
Paikka: luokkatila
Harrastuskerhoa ei järjestetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Jongleerauskerhossa harjoittelemme erilaisilla jongleerausvälineillä. Et tarvitse aikaisempaa osaamista, aloitamme alkeista. Opettele jongleeraus keiloilla tai renkailla tai haasta itsesi diabolon kanssa. Jongleerauksen opettelu tekee hyvää aivoille! Kerhon ohjaajana toimii sirkus-ja nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja Sanna Tennberg.

Etäkerhot- Koodaus ja pelisuunnittelu

Keskiviikkoisin 26.1.-11.5. klo 15.00-16.00 (RYHMÄ 1) ja keskiviikkoisin 26.1.-11.5. klo 17.15-18.15 (RYHMÄ 2)
HUOM! Etäkerho eli lapsi osallistuu kerhoon omalta tietokoneeltaan.

Kodareiden pelisuunnittelu- & koodauskurssilla ratkotaan koodauspähkinöitä sekä opetellaan, miten ohjelmoida omia pelejä sekä tarinoita lapsille ja nuorille suunnitellulla visuaalisella koodauksella. Kurssin lopussa, kun ohjelmoinnillinen ajattelu alkaa jo sujua, aloitamme Python ohjelmointikieleen tutustumisen Code Combat -seikkailupeli- sekä Codesters pelintekoympäristöissä.

Kurssi soveltuu aloittelijoille sekä jonkin verran koodausta jo harrastaneillekin omaa osaamista vahvistamaan.

Kodareiden kurssit järjestetään etäopetuksena koodausopetukseen loistavasti soveltuvassa Zoom-opetusympäristössä. Pääsemme Zoomissa mm auttamaan sinua sinun omalle tietokoneellesi samaan tapaan, kun pystyisimme lähiopetuksessa auttamaan kädestä pitäen.

Lähetämme kaikille kerhoihimme päässeille ennen kerhoa kurssikirjeen, joka sisältää Zoomin käyttöohjeet sekä kerhokohtaiset Zoom-tunnukset.

Etäkerhoon osallistumista varten tarvitset:

  • Tietokoneen jossa on nettiyhteys, mikrofoni ja kaiuttimet
  • Halutessasi voit käyttää web-kameraa. Kameroiden käyttö on mukava lisä, jotta näemme toisemme ja luokkaan tulee läsnäolon tuntu.
  • Läppärin kaveriksi suosittelemme hiirtä.
  • Jos on mahdollista, kannattaa käyttää kahta näyttöä tai liittyä tunnille kahdella laitteella. Tällöin toiselta ruudulta voi seurata opettajan jakamaa näyttöä ja toisella tehdä itse tehtäviä.

-Opetusta voi seurata myös esim. tabletilla, mutta tehtäviä voi tehdä vain tietokoneella.

  • Nettiselaimeksi suosittelemme esim. Chromea, Explorer ei toimi kaikissa harjoituksissa.
  • Zoomia voi käyttää myös selaimen kautta, mutta asennettu ohjelma toimii usein paremmin.
  • Sähköpostiosoitteen, jonne osaat itse kirjautua. Osa koodausharjoituksista tehdään palveluissa, joihin tehdään opettajan kanssa tunnukset. Osa näistä palveluista vaatii käyttäjän oman sähköpostiosoitteen mahdollista vahvistamista ja salasanan resetointia varten.

Lisätietoja antaa: Suvi Syrjäläinen, p. 0408034625, kodarit@kodarit.fi, suvi.syrjalainen@kodarit.fi

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori