Siirry sisältöön

Jokilaakson koulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman harrastustarjonnan Jokilaakson koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Telinevoimistelu, vuosiluokat 1-2 ja 4-6

Aika: tiistaisin 17.1.-22.5. klo 12.25-13.25 (1.-2.-lk) ja klo 13.25-14.15 (4.-6.-lk)
Paikka: Jokilaakson koulu/ liikuntasali
Ohjaaja: Voimistelusali Porvoo, voimistelusaliporvoo@gmail.com
Hinta: maksuton

Telinevoimistelukerho tarjoaa mahdollisuuden oppia monia voimisteluliikkeitä. Nämä ovat tärkeitä myös monien muiden lajien harrastajille koordinaation kehittämisessä ja luovat pohjaa monille lajeille kuten parkourille. Kerho pidetään Jokilaakson koulun liikuntasalissa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki koulun oppilaat huolimatta siitä osallistuivatko he syksyllä järjestettyyn telinevoimistelukerhoon.

Jongleeraus, vuosiluokat 1-2

Aika: maanantaisin 16.1.-20.3. klo 12.25-13.20
Paikka: Jokilaakson koulu
Ohjaaja: Sanna Tennberg, sanna.tennberg@gmail.com
Hinta: maksuton

Jongleerauskerhossa harjoittelemme erilaisilla jongleerausvälineillä. Et tarvitse aikaisempaa osaamista, aloitamme alkeista. Opettele jongleeraus keiloilla tai renkailla tai haasta itsesi diabolon kanssa.

Jongleerauksen opettelu tekee hyvää aivoille!

Harrastusohjaajana toimii sirkus-ja nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Sanna Tennberg

Sirkus, vuosiluokat 3-6

Aika: maanantaisin 16.1.-20.3. klo 13.25-14.25
Paikka: Jokilaakson koulu
Ohjaaja: Sanna Tennberg, sanna.tennberg@gmail.com
Hinta: maksuton

Sirkuskurssilla saa temppuilla! Sirkuskurssi on tarkoitettu kaikille sirkuksesta kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei tarvitse, harjoittelemme taitotasojen mukaan. Sirkus on monipuolinen laji, josta jokaiselle löytyy varmasti oma kiinnostuksen kohde. Kerhossa päälajeina ovat jongleeraus, tasapainovälineillä harjoittelu ja akrobatia sisältäen pariakrobatiaa ja pyramideja. Toiveet muistakin lajeista otetaan huomioon.

Tunnille tarvitset joustavat vaatteet ja juomapullon. Harrastusohjaajana toimii sirkus- ja nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja Sanna Tennberg

Katutaide, vuosiluokat 3-6

Aika: maanantaisin 27.3.-22.5. klo 12.25-13.10 (1.-2.-lk) ja klo 13.25-14.25 (3.-6.-lk)
Paikka: Jokilaakson koulu
Ohjaaja: Funk On y/ Aarni Somerharju, Funkon@outlook.com
Hinta: maksuton

Harrastuksessa pääset tutustumaan graffitikulttuuriin, sekä opettelemaan piirtämään ja maalaamaan graffiteja. Harrastuksessa piirretään paljon, sekä tehdään muun muassa omia kangaskasseja, tauluja tai muita vastaavia taideteoksia, itselle kotiin mukaan. Tervetuloa mukaan! Harrastukseen suositellaan varaamaan vaatteet, joiden likaantuminen tusseista/maaleista ei haittaa. Harrastus on pääosin koululla sisätiloissa, mutta muutamina päivinä maalaus tapahtuu ulkona.

Funk On ry on pitkäaikainen nuoriso- ja kulttuuriyhdistys, joka järjestää erilaisia taide- ja musiikkityöpajoja.

Etäryhmät 3.-6. -luokkalaisille

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori