Siirry sisältöön

Keskuskoulun harrastuskerhot

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Keskuskoulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Kuvataidekerho, vuosiluokat 1-5 ja 2-6

Maanantaisin 24.1. klo 13.00-13.55 ja klo 14.00-15.00/15.30 (halutessaan voi jatkaa klo 15.30 asti)
Paikka: luokka 413 (kielten luokka)

Kuvataidekerhossa pääsee tutustumaan eri tekniikoihin piirtämisestä kollaaseihin. Tehtävien aiheet vaihtuvat viikottain ja oppilaiden omia toiveita kuullaan myös, tärkeintä meillä on yhdessä tekeminen ja luova ilo. Kerhon ohjaajana toimii Petra Streng, kuvataiteilija ja kuvataideopettaja (TaM)/Porvoon kuvataidekoulu.

Parkourkerho, vuosiluokat 1-3 ja 4-6

Keskiviikkoisin 26.1.-25.5. klo 14.00-15.00 (1.-6. lk) ja klo 15.00-16.00 (1.-3. lk)
Paikka: liikuntasali

Parkourkerho on tarkoitettu kaikille parkourista kiinnostuneille 1.-6. luokkalaisille. Aiempaa osaamista parkourista ei tarvita. Ohjauksessa käytetään Suomen Parkourakatemian Loikkakoplan verkkomateriaalia, joka ohjaa tunnin sisältöä. Kerhossa opitaan parkourin perusteet ja parkour-radan rakentaminen. Ohjaajana paikanpäällä toimii Siiri Rouvila.

Salibandykerho, vuosiluokat 3-6

Tiistaisin 25.1.-24.5. klo 15.00-16.00
Paikka: Keskuskoulu/ Liikuntasali

Pelaillaan salibandya rennolla otteella. Tunnit on tarkoitettu niin pojille kuin tytöille. Olit sitten uusi salibandyssa tai jo hieman kokenut konkari, tervetuloa mukaan! Järjestäjänä toimii Porvoon salibandyseura.

Koripallokerho, vuosiluokat 1-3

Perjantaisin 28.1.-27.5. kello 14-15
Paikka: liikuntasali

Porvoon Tarmo järjestää kouluissa matalan kynnyksen koripalloa ammattivalmentajienohjaamana koulupäivien jälkeen. Tule rohkeasti mukaan!

Kirjoja ja kaakaota -kerho, vuosiluokille 1-6

Keskiviikkoisin 9.3.-25.5. kello 14.05-15.05
Paikka: Keskuskoulun kirjasto

Tule lukemaan kirjoja yhdessä ja nauttimaan kuppi kaakaota koulun jälkeen! Kirjoja ja kaakaota -kerhossa jokainen lukee omaa kirjaansa ja samalla voi nauttia kupillisen kaakaota ja rentoutua yhdessä koulupäivän jälkeen. Tarvittaessa kirjan voi lainata koulun kirjastosta.

Kerhoon ovat tervetulleita kaikki lukemisesta kiinnostuneet, jotka pystyvät keskittymään tunnin ajaksi hiljaiseen tekemiseen. Kerhokerran aluksi tai lopuksi lapset voivat jakaa kirjavinkkejä toisilleen. Kerhon ohjaajana toimii luokanopettaja Milka Harjunen.

Koodauskerho, vuosiluokat 3-6

Torstaisin 3.3.-7.4. klo 14.00-15.15/15.30 (RYHMÄ 1) ja torstaisin 21.4.-19.5. klo 14.00-15.15/15.30
Huom! Ryhmä1: to 31.3. ja 7.4. ovat kestoltaan klo 14.00-15.30
Ryhmä 2: to 21.4. sekä to 28.4. kerrat ovat kestoltaan klo 14.00-15.30

Paikka: tietokoneluokka
Ryhmään 2 ovat etusijalla lapset, jotka eivät ole osallistuneet maalis-huhtikuun Koodauskerhoon. Kerhon sisältö on sama.

Koodauksen peruskurssi. Kerhossa opitaan koodausta visuaalisen ohjelmoinnin avulla. Opetus toteutetaan Scratch-ohjelmointiympäristössä. Opetus tapahtuu sekä etänä että livenä. Paikan päällä kerhon ohjaajana toimii luokanopettaja Anne Sonkajärvi ja opetus tapahtuu verkon kautta etäopettajan johdolla. Etäopetuksen ohjaa Kodarit (www.kodarit.fi).

Etäkerhot- Koodaus ja pelisuunnittelu

Keskiviikkoisin 26.1.-11.5. klo 15.00-16.00 (RYHMÄ 1) ja keskiviikkoisin 26.1.-11.5. klo 17.15-18.15 (RYHMÄ 2)
HUOM! Etäkerho eli lapsi osallistuu kerhoon omalta tietokoneeltaan.

Kodareiden pelisuunnittelu- & koodauskurssilla ratkotaan koodauspähkinöitä sekä opetellaan, miten ohjelmoida omia pelejä sekä tarinoita lapsille ja nuorille suunnitellulla visuaalisella koodauksella. Kurssin lopussa, kun ohjelmoinnillinen ajattelu alkaa jo sujua, aloitamme Python ohjelmointikieleen tutustumisen Code Combat -seikkailupeli- sekä Codesters pelintekoympäristöissä.

Kurssi soveltuu aloittelijoille sekä jonkin verran koodausta jo harrastaneillekin omaa osaamista vahvistamaan.

Kodareiden kurssit järjestetään etäopetuksena koodausopetukseen loistavasti soveltuvassa Zoom-opetusympäristössä. Pääsemme Zoomissa mm auttamaan sinua sinun omalle tietokoneellesi samaan tapaan, kun pystyisimme lähiopetuksessa auttamaan kädestä pitäen.

Lähetämme kaikille kerhoihimme päässeille ennen kerhoa kurssikirjeen, joka sisältää Zoomin käyttöohjeet sekä kerhokohtaiset Zoom-tunnukset.

Etäkerhoon osallistumista varten tarvitset:

  • Tietokoneen jossa on nettiyhteys, mikrofoni ja kaiuttimet
  • Halutessasi voit käyttää web-kameraa. Kameroiden käyttö on mukava lisä, jotta näemme toisemme ja luokkaan tulee läsnäolon tuntu.
  • Läppärin kaveriksi suosittelemme hiirtä.
  • Jos on mahdollista, kannattaa käyttää kahta näyttöä tai liittyä tunnille kahdella laitteella. Tällöin toiselta ruudulta voi seurata opettajan jakamaa näyttöä ja toisella tehdä itse tehtäviä.

-Opetusta voi seurata myös esim. tabletilla, mutta tehtäviä voi tehdä vain tietokoneella.

  • Nettiselaimeksi suosittelemme esim. Chromea, Explorer ei toimi kaikissa harjoituksissa.
  • Zoomia voi käyttää myös selaimen kautta, mutta asennettu ohjelma toimii usein paremmin.
  • Sähköpostiosoitteen, jonne osaat itse kirjautua. Osa koodausharjoituksista tehdään palveluissa, joihin tehdään opettajan kanssa tunnukset. Osa näistä palveluista vaatii käyttäjän oman sähköpostiosoitteen mahdollista vahvistamista ja salasanan resetointia varten.

Lisätietoja antaa: Suvi Syrjäläinen, p. 0408034625, kodarit@kodarit.fi, suvi.syrjalainen@kodarit.fi

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori