Siirry sisältöön

Keskuskoulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Keskuskoulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Keppari, vuosiluokat 3-6

Aika: tiistaisin 6.9.-12.10. klo 15.15-16.45
Paikka: Keskuskoulu/tekstiilityön luokka
Ohjaaja: Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulu
Hinta: maksuton

Ptruu! Kepparikerhon aikana valmistetaan keppihevonen sekä jokaisen ratsun tarpeelliset asusteet. Kerhon aikana pääset tutustumaan muihin keppareista kiinnostuneisiin ystäviin eikä vauhtia puutu, kun uudet hevoset päästetään kesälaitumille. Tutustumme keppihevosharrastukseen, valmistaen jokaiselle oman keppihevosen. Samalla opitaan kädentaitoja, kokeillaan ja harjoitellaan taitoja erilaisten käsityötekniikoiden, materiaalien ja välineiden avulla, ne kehittävät kädentaitojen lisäksi luovaa ilmaisukykyä ja ongelmanratkaisutaitoa. Työskentelyssä on keskeistä leikinomaisuus, tekemisen ilo ja onnistumisen kokemukset. Tekeminen on toiminnallista ja elämyksellistä. Opetus on suunnattu 3.-6 luokkalaisilla ja on osallistujille maksuton, tervetuloa mukaan!

Palloilu, vuosiluokille 1-4

Aika: torstaisin 8.9.-13.10. klo 14.15-15.15
Paikka: Keskuskoulu/liikuntasali
Ohjaaja: Borgå Akilles/Ron Liljendal, ron.liljendal@akilles.fi
Hinta: maksuton

Pallokerhossa kokeillaan eri palloilulajeja mm. futsalia, käsipalloa ja koripalloa. Kerho sopii kaikille riippumatta aiemmasta urheilutaustasta. Tervetuloa mukaan!

Harrastuskerho käynnistyy, jos ilmoittautuneita on vähintään kahdeksan.

Liikuntakerho

Aika: keskiviikko 7.9.-12.10. klo 15-16
Paikka: Keskuskoulu/liikuntasali
Ohjaaja: Porvoon salibandyseura, toiminnanjohtaja@porvoonsalibandyseura.net
Hinta: maksuton

Liikuntakerhossa liikutaan monipuolisesti! Pääpaino on erilaisissa pallopeleissä ja niiden pelaamisessa. Kerhossa opetellaan myös eri lajien perustekniikoita. Salibandy on lajeista mukana eniten, mutta monet muutkin lajit tulevat tutuksi kevään mittaan. Liikuntakerho on hyvä paikka kartuttaa jo opittuja pallopelitaitoja. Tätä kautta voi myös löytää uuden harrastuksen! Ohjaajana toimii Porvoon salibandyseura.

MunKuoro, vuosiluokat 1-3

Aika: perjantaisin 9.9.-26.5. klo 13.15-14.15
Paikka: Keskuskoulu, luokka B 228
Ohjaaja: Porvoonseudun musiikkiopisto/ Liisa Kuparinen, liisa.kuparinen@porvoo.fi, p. 050 303 6055
Hinta: maksuton

Tule mukaan koulun omaan MunKuoro-harrastukseen

Koulun oma MunKuoro harjoittelee kerran viikossa koululla. Harjoituksissa opetellaan äänenkäyttöä ja opitaan monia erityyppisiä lauluja. Kuoroa opettaa kokenut ja mukava kuoro-ope Liisa Kuparinen. Kerhossa äänesi vahvistuu, saat rohkeutta laulamiseen ja opit laulamaan taitavammin monia erilaisia kappaleita. Teemme ilmaisuharjoituksia ja erilaisia ryhmäleikkejä ja pääset myös esiintymään. Kuka vaan laulusta kiinnostunut koulun oppilas voi tulla mukaan kuorokerhoon. Kuorossa oppii laulamaan vaikkei ensin osaisi!

Porvoon MunKuorojen kummina toimii Ocarina-kuoro eli pääset myös tutustumaan Porvoonseudun musiikkiopiston Ocarinan toimintaan ja lauluihin. Voit tutustua Ocarinaan osoitteessa ocarinakuoro.fi. Koulukuoro on myös osa valtakunnallista MunKuoro-verkostoa; eli jos koulukuoro muodostuu, voi se osallistua myös valtakunnallisiin kilpailuihin ja tempauksiin! MunKuorojen toiminnasta lisää infoa on osoitteessa munkuoro.fi.

Kaikki mukaan laulamaan!

Parkourkerho, vuosiluokat 1-4

Aika: torstaisin 27.10.-15.12. klo 14.15-15.15
Paikka: Keskuskoulu/liikuntasali
Ohjaaja: Siiri Rouvila, siirirouvila@gmail.com ja Parkourakatemia/Loikkakopla
Hinta: maksuton

Parkourkerhossa tutustutaan parkourin perustekniikoihin ja niiden eri variaatioihin erilaisissa ympäristöissä. Tämän lisäksi kurssilla opetellaan yhdistämään liikkeitä lajinomaisesti eteneviksi kokonaisuuksiksi ja luomaan omia runeja. Parkour kehittää tasapainoa, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Sopii kaiken tasoisille aloittelijoista kokeeneempiinkin parkouraajiin, sillä harjoituksia muokataan taitotason mukaan. Mukaan tarvitset sisä-ja ulkovaatteet sekä ulos mahdollisimman pitäväpohjaiset kengät. Harjoitukset sään mukaan joko sisällä tai ulkona. Tervetuloa mukaan!

Sirkus, vuosiluokat 3-6

Aika: tiistaisin 25.10.-15.12. klo 15.30-16.30
Paikka: Keskuskoulu
Ohjaaja: Sanna Tennberg, sanna.tennberg@gmail.com
Hinta: maksuton

Sirkuskurssilla saa temppuilla! Sirkuskurssi on tarkoitettu kaikille sirkuksesta kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei tarvitse, harjoittelemme taitotasojen mukaan. Sirkus on monipuolinen laji, josta jokaiselle löytyy varmasti oma kiinnostuksen kohde. Kerhossa päälajeina ovat jongleeraus, tasapainovälineillä harjoittelu ja akrobatia sisältäen pariakrobatiaa ja pyramideja. Toiveet muistakin lajeista otetaan huomioon.

Tunnille tarvitset joustavat vaatteet ja juomapullon. Kerhon ohjaajana toimii sirkusohjaaja ja nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja Sanna Tennberg.

Teatteri, vuosiluokat 1-4 ja 3-6

Aika: tiistaisin 25.10.-13.12. klo 13.15-14.15 (1.-4.-lk) ja klo 14.15-15.15 (3.-6. lk)
Paikka: Keskuskoulu
Ohjaaja: Teatteri Soittorasia, pentti.kinosmaa@teatterisoittosasia.com
Hinta: maksuton

Teatteri harrastuksena on löytöretki omaan itseen tekijänä ja kokijana. Teatterissa kiinnostuksen kohteita voi olla monia, joista tunnetuin on esiintyminen tai näytteleminen, kumpi vaan käy. Tiesitkö, että Teatteriharrastus voi olla myös kirjoittamista, lavastamista, pukujen ompelua, maskeerausta, rekvisiitan valmistamista, julisteiden suunnittelua, valokuvausta, tanssia, laulua, soittamista. Kuten huomaat, vaihtoehtoja on useita, joista sinä voit kokeilemalla valita omasi!

Teatteria tehdessä opit taitoja, joita hyödynnät koulussa, harrastuksissa, kotona ja tulevaisuuden työpaikallasikin. Näitä taitoja on muun muassa toisten kanssa toimeen tuleminen, kompromissit, ideointi, mielikuvitus, keskusteleminen ja toimiminen yhdessä muiden kanssa, omien mielipiteiden esiin tuominen sekä toisten huomioon ottaminen. Tärkeää meille kaikille on tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä pitää hauskaa yhdessä uusien tuttavuuksien kanssa!

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori