Siirry sisältöön

Keskuskoulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Keskuskoulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Katutaide, vuosiluokat 3-6

Aika: tiistaisin 17.1.-21.3. klo 14.15-15.15 (RYHMÄ 1) ja klo 15.10-16.30 (RYHMÄ 2)
Paikka: Keskuskoulu
Ohjaaja: Funk On y/ Aarni Somerharju, Funkon@outlook.com
Hinta: maksuton

Harrastuksessa pääset tutustumaan graffitikulttuuriin, sekä opettelemaan piirtämään ja maalaamaan graffiteja. Harrastuksessa piirretään paljon, sekä tehdään muun muassa omia kangaskasseja, tauluja tai muita vastaavia taideteoksia, itselle kotiin mukaan. Tervetuloa mukaan!

Harrastukseen suositellaan varaamaan vaatteet, joiden likaantuminen tusseista/maaleista ei haittaa. Harrastus on pääosin koululla sisätiloissa, mutta muutamina päivinä maalaus tapahtuu ulkona.

Funk On ry on pitkäaikainen nuoriso- ja kulttuuriyhdistys, joka järjestää erilaisia taide- ja musiikkityöpajoja. Funk On järjestää nyt graffitityöpajoja, jotka ovat 6 viikkoa, aina kerran viikossa.

LUOVA-ryhmä: Taide ja ilmaisu, 2.-6.-lk

Aika: keskiviikkoisin 18.1.-18.5. klo 14.15-15.45 (yhteensä 2 ryhmää: viikot 3-11 ja viikot 13-20)
Paikka: Keskuskoulu
Ohjaaja: Maiju Multanen, maiju.multanen@kellumo.fi ja Anne Tukiainen
Hinta: maksuton

Tiesitkö, että taiteen keinoin voi ilmaista ja tutkia hankalia asioita ja tunteita, joille on vaikea löytää sanoja? Sinun ei tarvitse osata piirtää tai maalata hyvin – riittää, kun haluat lähteä leikkimään erilaisilla väreillä ja muodoilla. Ryhmässä pääset tutkimusretkelle taiteen tekemiseen ja omiin tunteisiisi. Ryhmässä opitaan maalaten, piirtäen, savea työstäen ja omia töitä tarkastelemalla sekä muita kuuntelemalla. Ryhmän tarkoituksena on paljastaa, kuinka mahtava tyyppi juuri SINÄ olet!

Ryhmän ohjaajina toimivat ryhmätaideterapeutti/erityisopettaja Maiju Multanen sekä koulukuraattori Anne Tukiainen.

Lisätietoja ryhmästä:

LUOVA-ryhmä on Kaikki harrastaa -hankkeen pilottikokeilu, jossa taiteen ja keskustelun keinoin harjoitellaan erilaisia lasten elämässä vastaan tulevia haasteita.

Keskuskoulussa järjestetään kaksi kahdeksan kerran LUOVA-ryhmää. Ensimmäinen ryhmä kokoontuu viikoilla 3 – 11 (poislukien hiihtolomaviikko 8) ja toisen ryhmän kerrat ovat viikoilla 13-20. Oppilaat jaetaan ryhmiin ilmoittautumisen jälkeen ja ryhmän toiminta koostetaan lasten tarpeiden mukaan.

Ryhmän suunnittelussa ja toteutuksessa on mukana myös koulun oma koulukuraattori, joka tarvittaessa mahdollistaa esiin nousevien asioiden jatkotyöstön. Toiminta on osa koulujen ennaltaehkäisevää työtä, jossa on kokeillaan kulttuurihyvinvoinnin hyödyntämistä koulun kontekstissa.

Parkourkerho, vuosiluokat 1-4

Aika: torstaisin 19.1.-23.3. klo 14.15-15.15
Paikka: Keskuskoulu/liikuntasali
Ohjaaja: Siiri Rouvila, siirirouvila@gmail.com ja Parkourakatemia/Loikkakopla
Hinta: maksuton
Etusijalla ryhmään ovat lapset, jotka eivät mahtuneet mukaan parkourkerhoon syyskaudella.

Parkourkerhossa tutustutaan parkourin perustekniikoihin ja niiden eri variaatioihin erilaisissa ympäristöissä. Tämän lisäksi kurssilla opetellaan yhdistämään liikkeitä lajinomaisesti eteneviksi kokonaisuuksiksi ja luomaan omia runeja. Parkour kehittää tasapainoa, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Sopii kaiken tasoisille aloittelijoista kokeeneempiinkin parkouraajiin, sillä harjoituksia muokataan taitotason mukaan. Mukaan tarvitset sisä-ja ulkovaatteet sekä ulos mahdollisimman pitäväpohjaiset kengät. Harjoitukset sään mukaan joko sisällä tai ulkona. Tervetuloa mukaan!

MunKuoro, vuosiluokat 1-3

Aika: perjantaisin 9.9.-26.5. klo 13.15-14.15
Paikka: Keskuskoulu, luokka B 228
Ohjaaja: Porvoonseudun musiikkiopisto/ Liisa Kuparinen, liisa.kuparinen@porvoo.fi, p. 050 303 6055
Hinta: maksuton

Tule mukaan koulun omaan MunKuoro-harrastukseen

Koulun oma MunKuoro harjoittelee kerran viikossa koululla. Harjoituksissa opetellaan äänenkäyttöä ja opitaan monia erityyppisiä lauluja. Kuoroa opettaa kokenut ja mukava kuoro-ope Liisa Kuparinen. Kerhossa äänesi vahvistuu, saat rohkeutta laulamiseen ja opit laulamaan taitavammin monia erilaisia kappaleita. Teemme ilmaisuharjoituksia ja erilaisia ryhmäleikkejä ja pääset myös esiintymään. Kuka vaan laulusta kiinnostunut koulun oppilas voi tulla mukaan kuorokerhoon. Kuorossa oppii laulamaan vaikkei ensin osaisi!

Porvoon MunKuorojen kummina toimii Ocarina-kuoro eli pääset myös tutustumaan Porvoonseudun musiikkiopiston Ocarinan toimintaan ja lauluihin. Voit tutustua Ocarinaan osoitteessa ocarinakuoro.fi. Koulukuoro on myös osa valtakunnallista MunKuoro-verkostoa; eli jos koulukuoro muodostuu, voi se osallistua myös valtakunnallisiin kilpailuihin ja tempauksiin! MunKuorojen toiminnasta lisää infoa on osoitteessa munkuoro.fi.

Kaikki mukaan laulamaan!

Shakki, vuosiluokat 1-6

Aika: perjantaisin 20.1.-26.5. klo 12.15-13.15 (1.-3.-lk), klo 13.15-14.15 (1.-4.lk) ja 14.15-15.15 (3.-6.lk)
Paikka: Keskuskoulu, luokka B 228
Ohjaaja: Shakkikulma/ Petri Kulmala, petri.kulmala@shakkilinna.fi, p. 050- 5768646
Hinta: maksuton

Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeitä elämässä vaadittavia taitoja eli ajatteluntaitoja, kuten esimerkiksi päätöksenkykyä ja strategista ajattelua.

Kerhossa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluan tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Lisäksi kerhoon liittyy kuvitettu kerhovihko ja oppimista tukevat interaktiiviset tehtävät. Materiaaleissa riittää mielenkiintoista tekemistä myös kerhon jälkeen.

Kädentaito, vuosiluokat 3-6

Aika: tiistaisin 28.3.-23.5. klo 15.15-15.45
Paikka: Keskuskoulu/ B 416
Ohjaaja: Taito Etelä-Suomi ry/ Johanna Kunelius, johanna.kunelius@gmail.com
Hinta: maksuton

Kädentaitojen harrastamisen opetuksessa tavoitteena on tutustua kädentaitoihin, kokeillen ja harjoitellen taitoja erilaisten käsityö tekniikoiden, materiaalien ja välineiden avulla. Valmistetaan erilaisia käsityöllisiä tehtäviä, jotka ovat valittu niin, että ne kehittävät kädentaitojen lisäksi luovaa ilmaisukykyä ja ongelmanratkaisutaitoa. Työskentelyssä on keskeistä leikinomaisuus, tekemisen ilo ja onnistumisen kokemukset. Tekeminen on toiminnallista ja elämyksellistä, opetus on suunnattu kaikille käsitöistä innostuneille oppijoille. Opetuksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla.

Opetuksen järjestäjänä toimii Taito Etelä-Suomi ry.

Yleisurheilu, vuosiluokat 1-4

Aika: torstaisin 30.3.-25.5. klo 14.15-15.15
Paikka: Keskuskoulu/liikuntasali
Ohjaaja: Siiri Rouvila, siirirouvila@gmail.com ja Parkourakatemia/Loikkakopla
Hinta: maksuton

Kerhossa tutustutaan yleisurheiluun ja sen eri lajeihin monipuolisesti harjoitellen, leikkien ja kisaillen. Etenkin hyppiminen, heittäminen ja juokseminen ovat keskiössä.

Etäryhmät 3.-6. -luokkalaisille

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori