Siirry sisältöön

Kullo skolanin ja Kulloon koulun harrastustarjonta

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman Kullo skolanin ja Kulloon koulun harrastustarjonta.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Parkour, vuosiluokat 1-6

Aika: maanantaisin 16.1.-20.3. klo 14.25-15.25
Paikka: Kulloon koulu/Kullo skolanin liikuntasali
Ohjaaja: Siiri Rouvila, siirirouvila@gmail.com ja Parkourakatemian Loikkakopla-kurssi
Hinta: maksuton
Ohjauskieli: suomi
Harrastuksen etusijalla ovat lapset, jotka eivät ole mahtuneet mukaan syykauden parkourryhmään.

Parkourkerhossa tutustutaan parkourin perustekniikoihin ja niiden eri variaatioihin erilaisissa ympäristöissä. Tämän lisäksi kurssilla opetellaan yhdistämään liikkeitä lajinomaisesti eteneviksi kokonaisuuksiksi ja luomaan omia runeja. Parkour kehittää tasapainoa, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Sopii kaiken tasoisille aloittelijoista kokeeneempiinkin parkouraajiin, sillä harjoituksia muokataan taitotason mukaan. Mukaan tarvitset sisä-ja ulkovaatteet sekä ulos mahdollisimman pitäväpohjaiset kengät. Harjoitukset sään mukaan joko sisällä tai ulkona. Tervetuloa mukaan!

Valokuvaus, vuosiluokat 1-6

Aika: torstaisin 19.1.-15.12. klo 14.25-15.25
Paikka: Kullo skola/Kulloon koulu
Ohjaaja: Jannamari Palo, info@jannamari.fi
Hinta: maksuton
Ohjauskieli: suomi ja ruotsi
Harrastukseen on ilmoittauduttu jo syksyllä. Voit ilmoittautua varapaikalle.

Valokuvauskerhossa tutustutaan valokuvauksen perusteisiin, opetellaan käyttämään oman puhelimen valokuvaustoimintoja paremmin sekä ottamaan parempia kuvia ihmisistä, luonnosta ja itsestä. Tutustutaan myös järjestelmäkameraan ja kuvankäsittelyyn. Harrastusohjaajana toimii porvoolainen ammattivalokuvaaja Jannamari Palo.

Liikuntakerho, vuosiluokat 1-6

Aika: maanantaisin 27.3.-22.5. klo 14.25-15.25
Paikka: Kullo skola/Kulloon koulu
Ohjaaja: Porvoon salibandyseura, harraste@porvoonsalibandyseura.net
Hinta: maksuton
Ohjauskieli: suomi

Liikuntakerhossa liikutaan monipuolisesti! Pääpaino on erilaisissa pallopeleissä ja niiden pelaamisessa. Kerhossa opetellaan myös eri lajien perustekniikoita. Salibandy on lajeista mukana eniten, mutta monet muutkin lajit tulevat tutuksi kevään mittaan. Liikuntakerho on hyvä paikka kartuttaa jo opittuja pallopelitaitoja. Tätä kautta voi myös löytää uuden harrastuksen! Ohjaajana toimii Porvoon salibandyseura.

Katutaide, vuosiluokat 1-6

Aika: torstaisin 30.3.-25.5. klo 14.25-15.25
Paikka: Kullo skola/Kulloon koulu
Ohjaaja: Funk On y/ Aarni Somerharju, Funkon@outlook.com
Hinta: maksuton
Ohjauskieli: suomi

Harrastuksessa pääset tutustumaan graffitikulttuuriin, sekä opettelemaan piirtämään ja maalaamaan graffiteja. Harrastuksessa piirretään paljon, sekä tehdään muun muassa omia kangaskasseja, tauluja tai muita vastaavia taideteoksia, itselle kotiin mukaan. Tervetuloa mukaan! Harrastukseen suositellaan varaamaan vaatteet, joiden likaantuminen tusseista/maaleista ei haittaa. Harrastus on pääosin koululla sisätiloissa, mutta muutamina päivinä maalaus tapahtuu ulkona.

Funk On ry on pitkäaikainen nuoriso- ja kulttuuriyhdistys, joka järjestää erilaisia taide- ja musiikkityöpajoja. Funk On järjestää nyt graffitityöpajoja, jotka ovat 6 viikkoa, aina kerran viikossa.

Etäryhmät 3.-6. -luokkalaisille

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori