Siirry sisältöön

Pääskytien koulun harrastuskerhot

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Pääskytien koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Kuvataidekerho, vuosiluokat 7-9

Tiistaisin 1.2.-24.5. klo 10.50-11.20 ja 11.50-12.20.
Paikka: Pääskytien koulu/ Kuvataideluokka
HUOM! Välituntikerho. Ilmoittautuminen opettajalle, kun tulet kerhokerralle.

Helmikuussa kerho on suunnattu 9. luokkalaisille. Opettaja tiedottaa, kun kerho on mahdollinen muille vuosiluokille.

Kuviksen välkkäkerho! Kerhossa voit esimerkiksi piirtää tai tehdä muuta kuvista. Kurssin ohjaajana toimii kuvataideopettaja Tekla Pohjolainen.

Mediakerho, vuosiluokat 7-8

Keskiviikkoisin 29.9.-15.12.(syksy) ja 26.1.-25.5. (kevät) klo 15.05-16.05
Paikka: Pääskytien koulu/ Kuvataideluokka

Mediakerhossa pääset kokeilemaan animaationtekoa, valokuvausta ja videotyöskentelyä. Voit työskennellä opettajan antamien tehtävien parissa tai työstää omaa, pidempää projektia, johon saat opelta vinkkejä. Kerhossa tehdään sekä visuaaliseen viestintään että taiteeseen liittyviä tehtäviä. Kuvataideluokan mediavälineistö on käytössäsi! Kurssin ohjaajana toimii kuvataideopettaja Tekla Pohjolainen.

Luovan ilmaisun kerho, vuosiluokat 7-9

Torstaisin 27.1.-26.5. klo 15.00-16.00
Paikka: Pääskytien koulu/ auditorio/kuvataideluokka

Yhdessä tekemistä käyttäen draamaa ja kuvataidetta luovaan ilmaisuun. Ideoidaan ja tehdään yhdessä kiva projekti ryhmän kanssa. Kurssin ohjaajana toimii Tarja Hiltunen/ Nuorten teatteri Werner

Sirkuskerho, vuosiluokat 7-9

Tiistaisin 22.3.-24.5. klo 15.05-16.05
Paikka: Pääskytien koulu/Liikuntasali

Sirkuskurssilla saa temppuilla!

Sirkuskurssi on tarkoitettu kaikille sirkuksesta kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei tarvitse, harjoittelemme taitotasojen mukaan. Sirkus on monipuolinen laji, josta jokaiselle löytyy varmasti oma kiinnostuksen kohde. Kerhossa päälajeina ovat jongleeraus, tasapainovälineillä harjoittelu ja akrobatia sisältäen pariakrobatiaa ja pyramideja. Toiveet muistakin lajeista otetaan huomioon.

Tunnille tarvitset joustavat vaatteet ja juomapullon. Kurssin ohjaajana toimii sirkusohjaaja ja nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja Sanna Tennberg.

Koodauskerho, vuosiluokat 3-6

Torstaisin 3.3.-7.4. klo 14.00-15.15/15.30 (RYHMÄ 1) ja torstaisin 21.4.-19.5. klo 14.00-15.15/15.30
Huom! Ryhmä1: to 31.3. ja 7.4. ovat kestoltaan klo 14.00-15.30
Ryhmä 2: to 21.4. sekä to 28.4. kerrat ovat kestoltaan klo 14.00-15.30

Paikka: tietokoneluokka
Ryhmään 2 ovat etusijalla lapset, jotka eivät ole osallistuneet maalis-huhtikuun Koodauskerhoon. Kerhon sisältö on sama.

Koodauksen peruskurssi. Kerhossa opitaan koodausta visuaalisen ohjelmoinnin avulla. Opetus toteutetaan Scratch-ohjelmointiympäristössä. Opetus tapahtuu sekä etänä että livenä. Paikan päällä kerhon ohjaajana toimii luokanopettaja Anne Sonkajärvi ja opetus tapahtuu verkon kautta etäopettajan johdolla. Etäopetuksen ohjaa Kodarit (www.kodarit.fi).

Etäkerho- Pelisuunnittelu ja koodauskerho, vuosiluokat 7-9

Keskiviikkoisin 26.1.-11.5. klo 16.00-17.00
Paikka: etäkerho/koti

Kodareiden pelisuunnittelu- & koodauskurssilla ratkotaan koodauspähkinöitä sekä opetellaan, miten ohjelmoida omia pelejä sekä tarinoita lapsille ja nuorille suunnitellulla visuaalisella koodauksella. Kurssin lopussa, kun ohjelmoinnillinen ajattelu alkaa jo sujua, aloitamme Python ohjelmointikieleen tutustumisen Code Combat -seikkailupeli- sekä Codesters pelintekoympäristöissä.

Kurssi soveltuu aloittelijoille sekä jonkin verran koodausta jo harrastaneillekin omaa osaamista vahvistamaan.

Kodareiden kurssit järjestetään etäopetuksena koodausopetukseen loistavasti soveltuvassa Zoom-opetusympäristössä. Pääsemme Zoomissa mm auttamaan sinua sinun omalle tietokoneellesi samaan tapaan, kun pystyisimme lähiopetuksessa auttamaan kädestä pitäen.

Lähetämme kaikille kerhoihimme päässeille ennen kerhoa kurssikirjeen, joka sisältää Zoomin käyttöohjeet sekä kerhokohtaiset Zoom-tunnukset.

Etäkerhoon osallistumista varten tarvitset:

  • Tietokoneen jossa on nettiyhteys, mikrofoni ja kaiuttimet
  • Halutessasi voit käyttää web-kameraa. Kameroiden käyttö on mukava lisä, jotta näemme toisemme ja luokkaan tulee läsnäolon tuntu.
  • Läppärin kaveriksi suosittelemme hiirtä.
  • Jos on mahdollista, kannattaa käyttää kahta näyttöä tai liittyä tunnille kahdella laitteella. Tällöin toiselta ruudulta voi seurata opettajan jakamaa näyttöä ja toisella tehdä itse tehtäviä.

-Opetusta voi seurata myös esim. tabletilla, mutta tehtäviä voi tehdä vain tietokoneella.

  • Nettiselaimeksi suosittelemme esim. Chromea, Explorer ei toimi kaikissa harjoituksissa.
  • Zoomia voi käyttää myös selaimen kautta, mutta asennettu ohjelma toimii usein paremmin.
  • Sähköpostiosoitteen, jonne osaat itse kirjautua. Osa koodausharjoituksista tehdään palveluissa, joihin tehdään opettajan kanssa tunnukset. Osa näistä palveluista vaatii käyttäjän oman sähköpostiosoitteen mahdollista vahvistamista ja salasanan resetointia varten.

Lisätietoja antaa: Suvi Syrjäläinen, p. 0408034625, kodarit@kodarit.fi, suvi.syrjalainen@kodarit.fi

Etäkerho- Fortnite-kerho, vuosiluokat 7-9

Tiistaisin 1.3.-24.5. klo 17.00-18.00
Paikka: etäkerho/koti

Esports-kurssilla pääset pelaamaan uusissa squadeissa Fortniten monipuolisessa maailmassa. Tule kehittämään pelitaitojasi ja ratkomaan mielenkiintoisia tehtäviä mukavassa peliporukassa samalla tutustuen uusiin kavereihin. Kurssin vetäjinä toimivat Incoachin kokeneet ammattivalmentajat ja -ohjaajat jotka tuovat uutta intoa ja näkökulmaa omaan pelaamiseen. Esports-kurssi sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillekin pelaajille. Pelinä lähtökohtaisesti Fortnite, osallistujien toiveiden mukaan pelejä voidaan vaihtaa.

Laitevaatimukset:

Tietokone/kannettava/Playstation
Kuulokkeet, mikrofoni ja Discord-ohjelma
Fortnite + Discord asennettuna kyseiselle pelilaitteelle

Yhteystiedot, keihin olla yhteydessä tarpeen vaatiessa:
Christian Joutsenvuori/ Incoach Oy, christian@incoach.fi

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori