Siirry sisältöön

Peipon koulun harrastuskerhot

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Peipon koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Kepparikerho, vuosiluokka 3

Keskiviikkoisin 26.1.-25.5. klo 14.15-15.45
Paikka: käsityöluokka

Kepparikerhossa valmistetaan keppihevoset, sekä niille kaikkea tarvittavaa oheistuotetta. Kerhossa kepparien lisäksi leikitään ja vietetään yhteisiä kivoja hetkiä. Kerhon toimintaperiaatteena on tekemällä oppiminen. Kun teet itse, saat onnistumisen kokemuksia ja itseluottamus kasvaa. Kerhokerrat suunnitellaan ja toteutetaan mahdollisimman monipuolisesti, mutta kuitenkin niin, että pystymme hyödyntämään jokaisen osallistujan taitoa, tarpeita ja toiveita. Kerhon ohjaajana toimii Porvoon 4H-yhdistys.

Parkour- ja temppukerho, vuosiluokat 3 ja 5

Torstaisin 27.1.-19.5. klo 14.15-15.15 (5. lk) ja klo 15.15-16.15 (3. lk)
Paikka: Liikuntasali

Kerhossa käydään läpi erilaisia temppuja ja parkourin perusteita. Kerho soveltuu kaikille ja entistä taitoa tempuista tai parkourista ei tarvita, eli siis tule rohkeasti testaamaan ja oppimaan uutta! Opettajana toimii Roope Raittinen.

Liikuntakerho, vuosiluokka 4

Keskiviikkoisin 26.1.-25.5. klo 15.00-16.00
Paikka: liikuntasali

Liikuntakerhossa liikutaan monipuolisesti! Pääpaino on erilaisissa pallopeleissä ja niiden pelaamisessa. Kerhossa opetellaan myös eri lajien perustekniikoita. Salibandy on lajeista mukana eniten, mutta monet muutkin lajit tulevat tutuksi kevään mittaan. Liikuntakerho on hyvä paikka kartuttaa jo opittuja pallopelitaitoja. Tätä kautta voi myös löytää uuden harrastuksen! Ohjaajana toimii Porvoon salibandyseura.

Taito- ja tuunauskerho, vuosiluokat 4 ja 6

Torstaisin 27.1.-26.5. klo 14.15-15.15 (Kerhoa ei ole 7.4.)
Paikka: Käsityöluokka

Kerhossa tehdään pienimuotoisia käsitöitä ompelemalla ja pohditaan luovuuden kautta tavaroiden määrää ja laatua kohtuukulutuskasvatuksenkautta. Yksinkertaisillakin metodeilla voidaan saada kelpo tuote aikaan. Tärkeintä on rento yhdessä tekeminen ja onnistumisen kokemukset. Kerhon ohjaajana toimii verhoilija/yrittäjä Heidi Raivio/ Verhoomo Kronos.

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori