Siirry sisältöön

Tolkkisten koulun harrastuskerhot

Sivuilta löydät Porvoon harrastamisen mallin maksuttoman kerhotarjonnan Tolkkisten koulussa.

Porvoon harrastamisen malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen koko lukuvuoden ajan. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa. Kerhot ovat lapsille maksuttomia.

Lisäksi koulu järjestää myös lyhyempiä, opetushallituksen rahoittamia kerhoja, joista koulu ilmoittaa itse.

Koulujen harrastustoiminnassa noudatetaan kaupungin kouluille linjaamaa hygienia- ja kasvomaskisuositusta. Harrastuskerhoja ei pidetä koulujen loma-aikoina tai pyhäpäivinä.

Teatterikerho, vuosiluokat 3 ja 5

Tiistaisin 25.1.-23.5. klo 13-14 (3. lk) ja klo 15-16 (5. lk)
Paikka: Saari

Teatteri harrastuksena on löytöretki omaan itseen tekijänä ja kokijana. Teatterissa kiinnostuksen kohteita voi olla monia, joista tunnetuin on esiintyminen tai näytteleminen, kumpi vaan käy. Tiesitkö, että Teatteriharrastus voi olla myös kirjoittamista, lavastamista, pukujen ompelua, maskeerausta, rekvisiitan valmistamista, julisteiden suunnittelua, valokuvausta, tanssia, laulua, soittamista. Kuten huomaat, vaihtoehtoja on useita, joista sinä voit kokeilemalla valita omasi! Teatteria tehdessä opit taitoja, joita hyödynnät koulussa, harrastuksissa, kotona ja tulevaisuuden työpaikallasikin. Näitä taitoja on muun muassa toisten kanssa toimeen tuleminen, kompromissit, ideointi, mielikuvitus, keskusteleminen ja toimiminen yhdessä muiden kanssa, omien mielipiteiden esiin tuominen sekä toisten huomioon ottaminen. Tärkeää meille kaikille on tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä pitää hauskaa yhdessä uusien tuttavuuksien kanssa! Ohjaajan toimii Teatteri Soittorasia.

Parkourkerho, vuosiluokat 3 ja 4-6

Torstaisin 27.1.-19.5. kello 14-15 (3 lk)
Paikka: Eklöfska skolanin liikuntasali

Perjantaisin 21.1.-27.5. kello 14-15 (4.-6. lk)
Paikka: monitoimitalo

Parkourkerho on tarkoitettu kaikille parkourista kiinnostuneille 3. luokkalaisille. Aiempaa osaamista parkourista ei tarvita. Ohjauksessa käytetään Suomen Parkourakatemian Loikkakoplan verkkomateriaalia, joka ohjaa tunnin sisältöä. Kerhossa opitaan parkourin perusteet ja parkour-radan rakentaminen. Kerhon ohjaajana toimii Siiri Rouvila.

Pallokerho, vuosiluokat 1A ja 2

Maanantaisin 24.1.-30.5. klo 8.15-9.00
Paikka: Eklöfska skolanin liikuntasali

Pallokerho Tolkkisten koulun 1A ja 2. luokkalaisille. Pallokerhossa pelataan erilaisia pallopelejä, kuten sisäfutista ja salibandya. Varusteena sisäpelitossut, shortsit ja t-paita. Kurssin ohjaajana toimii Johnny Holmström/ToBK.

Shakkikerho, vuosiluokat 1-2, 2-3 ja 3-4

Keskiviikkoisin 26.1.-25.5. klo 8.00-9.00 (3.-4. lk)

Torstaisin 10.2.-19.5. klo 8.00-9.00 (1.-2. lk) ja 3.3.-19.5. klo 9.00-10.00 (2.-3. lk)
Paikka: Saari

Shakki tarjoaa monipuolisia virikkeitä aivoille ja on tutkitusti kehittävä ja koulutyötä tukeva harrastus. Shakin avulla opitaan tärkeitä elämässä vaadittavia taitoja eli ajatteluntaitoja, kuten esimerkiksi päätöksenkykyä ja strategista ajattelua.

Kerhossa ei pelkästään pelata, vaan tutkaillaan myös kehittäviä ja hauskoja tehtäviä. Haluan tarjota kaikille kerholaisillemme onnistumisen elämyksiä, sopivia haasteita ja mukavan kerhoympäristön. Kerhoon ei ole esitietovaatimuksia, mutta säännöt osaavatkin saavat varmuudella tasoaan vastaavia haasteita.

Lisäksi kerhoon liittyy kuvitettu kerhovihko ja oppimista tukevat interaktiiviset tehtävät. Materiaaleissa riittää mielenkiintoista tekemistä myös kerhon jälkeen. Kurssin ohjaajana toimii Petri Kulmala/ Shakkilinna.

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori