Kuninkaantien työterveys

Ajankohtaista korona-aikana

Työterveys kehottaa seuraamaan THL:n antamia ohjeita koronaviruksen ehkäisemiseen työpaikalla. Muistutamme kiinnittämään huomiota hyvään käsihygieniaan sekä oikeaan aivastus-/yskimis- ja niistämishygieniaan. 

Sähköinen ajanvaraus koronatestiin

Jos sinulla on kuumetta, hengitystie-, vatsaoireita tai muita koronavirukseen viittavia oireita, voit itse tehdä koronavirustaudin oirearvion Koronabotin kautta. Sieltä voit myös sähköisesti varata ajan koronatestiin, jos olet Uudenmaan kunnan asukas. Jos olet helsinkiläinen, voit varata ajan koronatestiin osoitteessa Omaolo.fi.

Huomioithan, että työterveyshuollon lähetettä ei vaadita erikseen koronatestin varauksen yhteydessä.

Sähköinen ajanvaraus koronatestiin

Puhelinajanvaraus koronatestiin ja koronaoireisten neuvontanumerot

Kuninkaantien työterveyden puhelinajanvaraus- ja neuvontanumerot 019 520 4693 ja 019 520 4694. Numerot palvelevat ma-to klo 8-16, pe klo 8-14.00. Lisätietoa koronaoireisten yleisistä neuvontanumeroista ja ajanvarauksesta koronatestiin saat omalta terveysasemaltasi.

Porvoon koronatestauspiste siirtyy Johannisbergiin torstaina 8. lokakuuta

Suosittelemme sairauspoissaolotodistuskäytäntöjen keventämistä

Suosittelemme kaikkia työnantajia, joilla on voimassa oleva sairaanhoitosopimus, ottamaan käyttöön normaalia pidemmät oma-ilmoitteiset sairauspoissaolot vähentämään terveydenhuollon kuormitusta.

Suosittelemme myös hyväksymään puhelimella myönnetyt lääkärin ja hoitajan sairaspoissaolotodistukset epidemian aikana. Haluamme muistuttaa, että työterveydenhuollossa emme kirjoita sairaspoissaolotodistuksia muissa kuin työkyvyttömyystilanteissa.

Työterveydenhuollossa emme toistaiseksi ota koronavirusnäytteitä.

Oireiden itsearviointisovellukset voivat tukea omatoimista hoidon tarpeen arviointia: https://www.omaolo.fi

Terveyden ja hyvinvointilaitos on koonnut ohjeita työpaikoille koronavirusepidemian ehkäisyyn verkkosivuilla: https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirusohjeistus


Kuninkaantien työterveys tarjoaa työterveyshuollon palveluita Porvoon, Sipoon, Pornaisten ja Askolan alueella.

Tutustu esitteeseemme:

Kuninkaantien työterveyden esite

Yhteistyössä muiden kunnallisten työterveyshuoltojen kanssa Kuninkaantien työterveyden palvelut ovat saatavilla eri puolilla Suomea.

Tekniikankaari 1 A, 06100 Porvoo

  • Ajanvaraus ja asiakaspalvelu
    019 520 4693, 019 520 4694
  • Kuninkaantien työterveydellä on käytössä takaisinsoittopalvelu. Varmista, että puhelimessasi on numeronäyttö päällä, jos haluat jättää soittopyynnön.

Avoinna ma–to 8–16, pe 8–14
Pyhäpäivää edeltävänä päivänä 8–14

Kanslian aukioloajat: ma-to klo 8-12 sekä 13-15.30, pe klo 8-12 ja 13-14

Sipoon toimipiste

Jussaksentie 3, 04130 Sipoo
Kaikki vastaanotot ajanvarauksella


Kuninkaantien työterveydelle takaisinsoittojärjestelmä

Kuninkaantien työterveys on ottanut käyttöön asiakkaiden jo pitkään toivoman takaisinsoittojärjestelmän ajanvaraus- ja neuvontanumeroihin. Puhelinnumerot 019 520 4693 ja 019 520 4694 jäävät ennalleen, joten soittajan ei tarvitse opetella uutta numeroa. Soittajalle annetaan mahdollisuus jättää soittopyyntö tai hän voi jäädä odottamaan linjalle. Puhelinpalvelu toimii aukioloaikoina kuitenkin siten, että soittopyyntöjä ei oteta enää vastaan tuntia ennen sulkeutumista. Jatkossa työterveyshuollon palvelunumeroihin vastaavat työterveyshoitajat.

Omalle työterveyshoitajalle voi edelleen soittaa myös suoraan, mutta takaisinsoittosysteemin käyttöön oton myötä työterveyshoitajat luopuvat vakituisista puhelinajoista. Jos oma työterveyshoitaja ei pysty vastamaan puhelimeensa, voi hänelle jättää soittopyynnön vastaajaan tai varata hänelle soittoajan ajanvaraus- ja neuvontanumerosta.