Kyläkyyti pähkinänkuoressa

Kyläkyyti liikennöi Porvoon keskusta-alueen, Kokonniemen liikuntahallien ja pohjoisten kylien välillä arki-iltoina (ma-pe) klo 18–22 välisenä aikana. Kyläkyyti ajaa Saksalan, Suomenkylän, Haksin, Virtaalan, Tuorilan, Kerkkoon, Vanhamoision, Kaarenkylän ja Monninkylän suuntaan.

Kyyti tilataan ja maksetaan mobiililaitteiseen ladattavalla Kyyti-sovelluksella. Kyydin tilaaja määrittelee noutopaikan ja määränpään, ja matka yhdistetään muiden samaan suuntaan kulkevien kyyteihin.

Kyläkyyti toimii kartalla värjättynä näkyvillä alueilla, eli matkan noutopaikka ja määränpää voivat sijaita näillä alueilla. Kyläkyydillä ei voi kulkea keskusta-alueen sisäisi matkoja. Kaupungin keskusta-alueella noutopiste voi olla myös keräilypysäkki. Keräilypysäkit on merkitty Kyläkyydin tunnuksella. Kyläkyydin lähtö- ja saapumisajat voivat muuttua jonkin verran ilmoitettujen rajojen sisällä, mutta sovellus kertoo tarkemmin, milloin kyyti on tulossa.

Kyläkyydin toiminta-alue ja keräilypysäkit keskusta-alueella

Kyyti maksaa 3 euroa (alle 10 kilometriä) tai 5 euroa (yli kymmenen kilometriä). Kaksi ensimmäistä kyytiä ovat maksuttomia. Saat edun käyttöösi syöttämällä koodin kkporvoo sovellukseen (Tili > Lunasta kampanjakoodi). Kyläkyytiin pääsee Porvoon Liikenteen kuukausilipulla sekä Itä-Uudenmaan seutulipulla.

Kyydin voi peruuttaa etukäteen maksutta. Peruuttamatta jätetystä matkasta veloitetaan Kyläkyydin normaali hinta.