Lapsille ja koululaisille

Kulttuuripalvelut järjestää työpajoja, teatterinäytöksiä, konsertteja ja muuta toimintaa kaikenikäisille lapsille ja nuorille, sekä koulussa ja päiväkodissa että vapaa-ajalla. Tutustuthan myös digitaaliseen sisältöön.


Monipuolista kesätoimintaa koululaisille ja perheille

Kaupungin kesälomatoiminta tuo kulttuurielämyksiä keskustaan ja kyliin.

Lue lisää


Peliviikko

Kansallinen peliviikko on kirjastojen aloitteesta lähtenyt pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyvä ennakkoluuloja. Viikon aikana järjestetään satoja avoimia tapahtumia eri puolilla Suomea, joissa pelataan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustutaan pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa. Kansallista tapahtumaa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, peliviikko.fi

Peliviikkotoimintaa Porvoossa järjestävät kaupungin nuoriso-, kirjasto-, ja kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa. 

Peliviikko 2021 järjestetään 8.-14.11.

Lisätietoa


Runebergin päivän kirjailijavierailut

Porvoon peruskouluissa vierailee vuosittain Runebergin päivänä kirjailijoita kertomassa oppilaille kirjoittamisesta ja kirjailijan ammatista. Perinteeksi muodostuneet vierailut järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1980.

Lisätietoa


Digitaaliset kulttuuripalvelut

Tutustu kaupungin tuottamiin digitaalisiin kulttuurielämyksiin. Tarjontaan kuuluu mm. konsertteja, pajoja ja museoelämyksiä.

Digitaaliset kulttuuripalvelut


Lasten valtiopäivätanssiaiset

Porvoon kolmosluokkalaiset kokoontuvat vuosittain juhlistamaan Porvoon valtiopäiviä. Toisin kuin monessa muussa kaupungissa Porvoossa ei ole valittu itsenäisyyspäivää koululaisten tanssiaisten ajankohdaksi. Sen sijaan Porvoo halusi tuoda esille kaupungin omaa historiaa. Lasten tanssiaisten esikuvana toimii Porvoon valtiopäivien yhteydessä vuonna 1809 järjestetyt valtiopäivätanssiaiset. 

Vallitsevan pandemiatilanteen takia kevään 2021 tanssiaiset korvattiin digitaalisella ohjelmalla.

Lue lisää


Maksutta museoihin ja näyttelyihin


Taidereitti

Porvoon merkkihenkilöihin ja historiaan voi tutustua taiteen avulla helposti koululuokassa tai lähtemällä reitin varrelle.

Taidereitti esittelee kaupungin julkiset veistokset citynomadi-palvelussa. Reitin voi ladata myös puhelimeen.


Porvoon kansallinen kaupunkipuisto