Lapsille ja koululaisille

Kulttuuripalvelut järjestää työpajoja, teatterinäytöksiä, konsertteja ja muuta toimintaa kaikenikäisille lapsille ja nuorille, sekä koulussa ja päiväkodissa että vapaa-ajalla. Tutustuthan myös digitaaliseen sisältöön.


Kulttuuripalveluiden syyslomatoiminta: Elokuvia, runoja ja taidetta

Perinteeksi muodostuneet lomaleffat koululaisille järjestetään tuttuun tapaan BioRexissä. Tiistaina 19. lokakuuta ohjelmistossa ovat elokuvat The Boss Baby: Perhebisnes sekä Marvelin uutuus Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Olet tervetullut elokuviin yksin, ystävän tai aikuisen seurassa. Lippuja (4 €/kpl) voi ostaa 21. syyskuuta alkaen palvelupiste Kompassista.

Runebergin kodin runopajassa voi 20.–24. lokakuuta muodostaa omia runoja Runebergien hengessä. Lapsille myös omatoimisia tehtäväkierroksia museossa. Syyslomalla kannattaa myös käydä tutustumassa Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanha Kappalaisentalon taidenäyttelyihin.

Lue lisää syyslomatoiminnasta


Peliviikko

Kansallinen peliviikko on kirjastojen aloitteesta lähtenyt pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyvä ennakkoluuloja. Viikon aikana järjestetään satoja avoimia tapahtumia eri puolilla Suomea, joissa pelataan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustutaan pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa. Kansallista tapahtumaa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, peliviikko.fi

Peliviikkotoimintaa Porvoossa järjestävät kaupungin nuoriso-, kirjasto-, ja kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa. 

Peliviikko 2021 järjestetään 8.-14.11.

Lisätietoa


Porvoon harrastamisen mallin kerhot ovat käynnistyneet

Tällä hetkellä tarjonnassa on noin 40 eri kerhoa 14 porvoolaisessa koulussa lasten ja nuorten toiveisiin pohjautuen. Tarjonnassa on mm. kuvataidetta, kädentaitoja, palloilua, teatteria ja tanssia.

Lisätietoja


Runebergin päivän kirjailijavierailut

Porvoon peruskouluissa vierailee vuosittain Runebergin päivänä kirjailijoita kertomassa oppilaille kirjoittamisesta ja kirjailijan ammatista. Perinteeksi muodostuneet vierailut järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1980.

Lisätietoa


Digitaaliset kulttuuripalvelut

Tutustu kaupungin tuottamiin digitaalisiin kulttuurielämyksiin. Tarjontaan kuuluu mm. konsertteja, pajoja ja museoelämyksiä.

Digitaaliset kulttuuripalvelut


Lasten valtiopäivätanssiaiset

Porvoon kolmosluokkalaiset kokoontuvat vuosittain juhlistamaan Porvoon valtiopäiviä. Toisin kuin monessa muussa kaupungissa Porvoossa ei ole valittu itsenäisyyspäivää koululaisten tanssiaisten ajankohdaksi. Sen sijaan Porvoo halusi tuoda esille kaupungin omaa historiaa. Lasten tanssiaisten esikuvana toimii Porvoon valtiopäivien yhteydessä vuonna 1809 järjestetyt valtiopäivätanssiaiset. 

Vallitsevan pandemiatilanteen takia kevään 2021 tanssiaiset korvattiin digitaalisella ohjelmalla.

Lue lisää


Maksutta museoihin ja näyttelyihin


Taidereitti

Porvoon merkkihenkilöihin ja historiaan voi tutustua taiteen avulla helposti koululuokassa tai lähtemällä reitin varrelle.

Taidereitti esittelee kaupungin julkiset veistokset citynomadi-palvelussa. Reitin voi ladata myös puhelimeen.


Porvoon kansallinen kaupunkipuisto