Lapsille ja koululaisille

Kulttuuripalvelut järjestää lapsiperheille, kouluille ja päiväkodeille työpajoja, teatterinäytöksiä, konsertteja ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Tutustuthan myös digitaaliseen sisältöön.


Lasten valtiopäivätanssiaiset

Kevään 2020 tanssiaiset ovat siirretty keväälle 2021, jolloin poikkeuksellisesti järjestetään kahdet tanssiaiset.

Lasten tanssiaiset


Kurkista J. L. Runebergin kodin arjen askareisiin 1800-luvulla

Lapsiperheet ja päiväkotiryhmät pääsevät seuraamaan videolta 1800-luvun arkea, kun Fredrika Runeberg ja perheen piika Marii joutuvat yllättävien tilanteiden eteen.

Noin viiden minuutin pituiset kaksi videota on kuvattu toukokuun aikana J. L. Runebergin kodissa. Tuotanto on osa Porvoon kaupungin varhaiskasvatukselle tarjoamaa Mini-Kultis-kulttuurikasvatusta sekä Runebergin kodin kaikille avointa Leiki ja Opi -ohjelmaa.

Videot ovat nähtävissä Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla Porvoo – Borgå.

Runebergin kotona

Mini-Kultis


Ohjattua askartelua verkossa

Sarjassa Askarteluhetkiä – Pysselstunder ohjaaja Maria Kovanen näyttää miten hetkessä luodaan hienoja koristeita eri materiaaleista, joita löytyy kotoa. Sarja, joka koostuu kolmesta suomenkielisestä ja kolmesta ruotsinkielisestä videosta, on kuvattu Taidetehtaan Studiossa ja Galleria Vanha Kappalaisentalolla. Suomeksi puhutut videot ovat tekstitetty ruotsiksi ja ruotsinkieliset suomeksi.

Kaikki videot nähtävissä Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla Porvoo – Borgå.

Askarteluhetkiä – Pysselstunder


Maailman tärkeimmälle yleisölle

Helmikuusta lähtien Porvoon Taidehallissa ollaan jälleen hauskojen ja kiehtovien lastentapahtumien äärellä, kun Maailman tärkeimmälle yleisölle -tapahtumasarja pyörähtää käyntiin. Kevään ohjelmistossa on luvassa teatteria, musiikkia ja nukkeja. Esitysten teemoina ovat luonto, ystävyys ja unet. Liput 3 €.

Kevään esitykset siirretty syksylle.


Taidepajat Taidetehtaan Studiossa

Drop-in taidepajoja lapsiperheille ei toistaiseksi järjestetä. Tavoitteena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Ostetut liput voi palauttaa Taidehalliin tai säästää myöhempää käyttöä varten.


Maksutta museoihin ja näyttelyihin


Taidereitti

Porvoon merkkihenkilöihin ja historiaan voi tutustua taiteen avulla helposti koululuokassa tai lähtemällä reitin varrelle.

Taidereitti esittelee kaupungin julkiset veistokset citynomadi-palvelussa. Reitin voi ladata myös puhelimeen.


Porvoon kansallinen kaupunkipuisto