Liikunta ja ulkoilu

Tule meille töihin!

Liikuntapalvelut hakee palvelukseensa reippaan liikuntapaikkojenhoitajan 17.5.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Mikäli paikka kiinnostaa, käy Kuntarekryssä katsomassa lisätietoja Liikuntapaikkojen hoitaja - Porvoon kaupunki - Kuntarekry ja lähetä hakemuksesi 13.4.2021 klo 12 mennessä Kunta Rekryn Hae työpaikkaa-linkin kautta.

Liikuntapalvelut hakee palvelukseensa myös liikuntakoordinaattorin (ent. liikuntasihteeri) 15.5 alkaen tai sopimuksen mukaan. Lue lisää monipuolisista työtehtävistä Kuntarekrystä ja jätä hakemuksesi viimeistään 21.4.2021 klo 14.00 KuntaRekryn Hae työpaikkaa-linkin kautta.


Haikkoon kuntoreitin käyttö on rajoitettua 15.3.2021 alkaen

Porvoon kaupunki on aloittanut Haikkoon kuntoreitin varrella Haikkoonlammen alueen tiepohjien ja kuntoradan siirron rakennustyöt. Työt kohdistuvat liitekartan mukaiselle alueelle ja liikkuminen tällä alueella on rajoitettua merkkien ja sulkuaitojen mukaisesti. Hiihtolatua kuntoradalla ei enää kunnosteta.


Osa Kerkkoon kuntoradasta suljettu

Metsätöistä johtuen osa kuntoradasta on suljettu 15.3-11.4.2021 kartta
Lisätietoja liikuntapaikkamestari  Pasi Liitiäinen


Hiihtoladut, tekojäät ja yleisövuorot jäähallissa

Hiihtoladut on suljettu tältä kaudelta.

Tekojäät ja luonnonjääkentät on suljettu.

Kokonniemen jäähallissa harjoittelee ainoastaan jääurheiluseurojen juniorit, yleisövuorot peruttu.


Kaupungin avustukset haettavissa

Porvoon kaupunki myöntää yhdistyksille, järjestöille, yhteisöille ja yksityishenkilöille avustuksia erilaisiin tarkoituksiin.
Avustusten hakuaika on päättynyt keskiviikkona 31.3.2021 klo 15.00.


Liikuntavinkit liikuntapalveluiden omassa instagramissa

Liikuntavinkit ja videot sekä muuta ajankohtaista löydät liikuntapalvelun instagramista nimellä liikuntapalvelutporvoo.Tervetuloa jumppaamaan ja liikkumaan mukana!

Kesän suositut puistojumpat löytyvät myös vielä YouTubesta. Käy valitsemassa itsellesi sopiva jumppa juuri silloin kun itselläsi on aikaa treenata. Kesän puistojumpat

Liikuntapalvelut on myös koonnut vinkkejä monenlaiseen omatoimiseen liikuntaan niin sisällä kuin ulkona.Toivomme, että sinä ja perheesi voitte olla aktiivisia vallitsevista olosuhteista huolimatta.
Tutustu linkkeihin ja lähde liikkumaan


Avoinna olevat liikuntapaikat

Tekonurmet

  • Harjoitusvuoroille varatut ajat näkyvät Timmi-varauskalenterissa
  • Muina aikoina kentät ovat kuntalaisten käytettävissä.

Kentät ovat avoinna ja valot päällä seuraavasti:

  • Kokonniemen tekonurmi klo 7.45-22 kaikkina päivinä
  • Myllymäen tekonurmi arkisin klo 8-22 ja viikonloppuisin klo 8-21
  • Tolkkisten tekonurmi klo 8-21.30, valot saa syttymään painonapista huoltorakennuksen seinältä.           
  • Tolkkisten lähiliikunta-alueella (kaukalo) klo 8-21.30, valot saa syttymään painonapista huoltorakennuksen seinältä

Kunto- ja ulkoilureitit ovat käytettävissä.
Kuntoportaat eivät ole käytettävissä (säävaraus/ei talvikunnossapitoa/talvikaudella suljettu).
Ulkokuntoilupaikat ja lähiliikunta-alueet ovat käytettävissä. 


Koronarajoitukset jatkuvat toistaiseksi

Ohjatut liikuntaryhmät

Koronarajoituksista johtuen kaikki, sekä aikuisten että lasten ohjatut liikuntaryhmät perutaan loppukaudeksi. Ilmoittautuneihin tullaan ottamaan yhteyttä.

Uimahalli

Uimahalli on suljettu yleisöltä. Uimahallissa voidaan järjestää alle 12-vuotiaiden alle 10 hengen pienryhmäharjoittelua ja uimakouluja. Uimahalli on lisäksi koulu-uintien käytössä.


Liikuntasalit ja ulkoliikuntapaikat

Liikuntasalit ja ulkoliikuntapaikat 

Vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneiden harrastustoimintaa voidaan järjestää alle 10 hengen pienryhmille sisätiloissa. Ks. tarkemmat tiedot:
Koronasuositukset ja -ohjeet


Toistaiseksi voimassa olevat ohjeet

Koulujen liikuntasalit ovat vain koulujen käytössä.

Kaikki kaupungin järjestämä harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa ja yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. Kaupunki suosittelee, että yksityiset toimijat noudattavat samoja rajoituksia.

Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua ulkona, mutta vain oman harjoitusryhmän kanssa. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä.

Ulkokentät ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella kaupungin asukkaiden käytössä. Valvontaa kentillä lisätään. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina, oppilaat voivat koulujen liikuntatuntien yhteydessä käyttää pukuhuoneita. Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa sekä jäähalleissa että uimahallissa, ei muissa sisäliikuntatiloissa.

Ulkoilualueet, kuten lähiliikuntapaikat, ulkoilureitit, hiihtoladut ja luontopolut ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Samoin ulkona sijaitsevat kuntovälineet. Kokonniemen talviuintipaikkaa voi käyttää, mutta pukukopit on suljettu. Ulkoilumajat on suljettu.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelumahdollisuudet turvataan siten että, SM- tai maajoukkuetason yksilöurheilija voi harjoitella sisä- ja ulkotiloissa liikuntapalveluiden erikseen myöntämällä poikkeusluvalla. Kilpailu- ottelu- ja sarjatoimintaa ei järjestetä
Olympiakomitean kilpa- ja huippu-urheilun linjausten mukaan.

Kaikki kaupungin koronaan liittyvät suositukset ja rajoitukset löydät täältä: 
Suositukset ja rajoitukset