MiniKultis Liikunta

Liikuntavaunu

Päiväkodit ja koulut voivat maksutta lainata liikuntapalveluiden liikuntavaunua. Vaunu on kaappimallinen katettu perävaunu joka on täynnä erilaisia liikuntavälineitä. Sisältö vaihtelee vuodenaikojen mukaan.
Varaustoivomukset lähetetään osoitteeseen liikunta.tilavaraus@porvoo.fi.


Liikuntapaikat ja -tilat päiväkotien yhteydessä

Liikuntapalvelut rakentaa ja ylläpitää urheilu- ja liikuntapaikkoja, joissa pienetkin lapset voivat harrastaa liikuntaa. Lähiliikuntapaikat, uimarannat, jääkentät ja -hallit, hiihtoladut, uimahalli, skeittipuisto, Pump Track-rata, urheilukentät, ulkoilureitit/kuntoradat. 


Liikuntanalle + reissuvihko esikoululaisille

Kaikki esikouluryhmät saavat pehmolelun (=liikuntanallen) sekä reissuvihon. Jokainen esikoululainen saa vuorollaan nallen sekä reissuvihon kotiin viikoksi, jonka aikana perhe merkitsee kaikki koko perheen liikuntasuoritukset, jossa lapsi on ollut mukana reissuvihkoon. Nalle liikkuu tietysti myös mukana. Seuraavalla viikolla nalle + vihko siirtyy toiseen perheeseen.


Lasten Liikuntamaailma-toiminta

Lasten liikuntamaailma Kokonhallissa (Jääkiekkotie 3)

Sunnuntaisin klo 10-12 ajalla 5.1.-26.4.2020 muutamaa sunnuntaita lukuunottamatta (tiedot saa valvojilta).
Vapaata ja vauhdikasta liikuntaa ja temmellystä 0–10-vuotiaille. Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua. Jokaisella lapsella tulee olla huoltaja mukana, jonka vastuulla lapsi on.
Sisäänpääsymaksu: 3 €/lapsi tai kausikortti 25 €/lukukausi. Maksu paikan päällä käteisellä.

Mini-liikuntamaatoiminta Kevätkummun Kanteletalon liikuntasalissa (Sammontie 3)

Vapaata ja vauhdikasta liikuntaa ja temmellystä. Mini-liikuntamaailma liikuttaa  Kevätkummun Kantele-talon liikuntasalissa (Sammontie 3) kolme kertaa viikossa ajalla 7.1.-24.4.2020. Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua. Jokaisella lapsella tulee olla huoltaja mukana, jonka vastuulla lapsi on. Ei osanottomaksua eikä ennakkoilmoittautumista.

  • tiistaisin klo 9.00–10.30, alle kouluikäiset, C-sali
  • torstaisin klo 9.30–11, alle kouluikäiset, C-sali
  • perjantaisin klo 16.30–18.30, 0–10-vuotiaat, B-sali

Uimahallikäynnit

Päiväkoti- ja esikouluryhmät voivat maksutta tulla uimaan Porvoon uimahalliin (varaukset etukäteen). Myös mahdollisuus maksulliseen uimaopetukseen.


Luisteluohjausta päiväkotilapsille

Suunnitteilla yhteistyössä paikallisten jääurheiluseurojen kanssa luistelun alkeisopetusta päiväkotilapsille sekä henkilökunnalle.


Perheliikuntatreffit

Eri vuodenaikoina eri teemoilla sekä ulkona että sisätiloissa järjestetyt liikuntapäivät/-illat, joissa on vaihtelevaa ohjelmaa koko perheelle. Treffit eri puolilla kaupunkia.


Ohjatut liikuntaryhmät

Alle kouluikäisille lapsille järjestetään viikottain kokoontuvia ohjattuja liikuntaryhmiä eri teemoilla. Kevätkausi 7.1.-26.4.2020. Kevätkauden kortti 25 €. Syys- ja kevätkauden ryhmiin ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautuminen kevätkauden ryhmiin alkaa 2.1. klo 9 internetin kautta, liikuntapalveluiden sivut.
Katso lisätietoja Ohjatut liikuntaryhmät ja muuta tapahtumat (ilmoittautumislinkki avataan 15.8. klo 9)


Uimakoulut

Uimahallissa järjestetään eri tasoisia uimakouluja alle kouluikäisille sekä kaikista pienimmille vanhempi-lapsi uimakouluja. Ilmoittautuminen kevään uimakouluihin alkaa 9.12.2019 klo 12. Osanottomaksu 30-55 €/kurssi.

Katso lisää uimahallissa pidettävät uimakoulut


Seurayhteistyö kevät 2020 - FC Futura Juniorit

FC Futura Juniorit tarjoaa porvoolaisille 4-6-vuotiaiden päiväkotiryhmille maksuttoman liikuntatapahtuman loistavissa olosuhteissa Uusimaa Areenalla. Toimintaa tarjotaan 16.3.-2.4.2020 välisenä aikana maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 9-15 välisenä aikana. Toiminnan ohjaamisesta vastaavat FC Futura Junioreiden päätoimiset ja osa-aikaiset työntekijät, joilla on pitkä kokemus liikunnan ja jalkapallon ohjaamisesta ja valmentamisesta. 

Yksittäisen liikuntatapahtuman kesto on 45 minuuttia ja pitää sisällään neljä erilaista liikunta- ja jalkapallopainotteista rastia. Jokainen lapsi kiertää kaikilla rasteilla. Ohjaajia/opettajia on hyvä olla mukana ryhmän kanssa ja ohjaajat saavat itse osallistua toimintaan seuraajana tai apuohjaajana. Yhdellä rastilla on kerrallaan maksimissaan 15 lasta ohjattavana, joten yksittäisen 45 minuuttisen liikuntapahtuman maksimilapsimäärä on 60.

Lisätietoja ja sopivan ajan varaaminen: FC Futura Juniorit, Mira Oras, mira.oras@fcfj.fi. Aika on varattu vasta, kun se on teille FC Futura Junioreiden toimesta vahvistettu.


Lisätietoja MiniKultis Liikunnasta liikunnanohjaaja Mia Heikkilä yhteystiedot tai liikunnanohjaaja Päivi Häkkinen yhteystiedot

Porvoon liikuntapalvelut