MiniKultis Liikunta

Liikuntavaunu

Päiväkodit ja koulut voivat maksutta lainata liikuntapalveluiden liikuntavaunua. Vaunu on kaappimallinen katettu perävaunu joka on täynnä erilaisia liikuntavälineitä. Sisältö vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Talvivarusteisiin kuuluu n. 25 paria erikokoisia hiihtokenkiä (SNS-siteisiin sopivat) sekä saman verran jääkiekko- että kaunoluistimia. Lisäksi löytyy kypäriä sekä muutama pari lumikenkiä.
Varaustoivomukset lähetetään osoitteeseen liikunta.tilavaraus@porvoo.fi.
Lisätietoja liikuntavaunusta antaa Christian Bremer, puh. 0400 944 096.


Liikuntapaikat ja -tilat päiväkotien yhteydessä

Liikuntapalvelut rakentaa ja ylläpitää urheilu- ja liikuntapaikkoja, joissa pienetkin lapset voivat harrastaa liikuntaa. Lähiliikuntapaikat, uimarannat, jääkentät ja -hallit, hiihtoladut, uimahalli, skeittipuisto, frisbeegolfradat, kiintorastiverkostot, Pump Track-rata, urheilukentät, ulkoilureitit, kuntoradat ym.

Uusi tekojäärata Näsissä AE-koulun ja Strömborgska skolanin vieressä on kokonaan
koulujen, päiväkotien ja yleisön käytössä paitsi jäähoitoiaikoina (klo 7-8 ja 15-16).
Muina vuodenaikoina alue on monipuolinen lähiliikuntapaikka.


Liikuntanalle + reissuvihko esikoululaisille

LiiikuntaNalle on toistaiseksi koronalomalla.

Kaikki esikouluryhmät saavat pehmolelun (=liikuntanallen) sekä reissuvihon. Jokainen esikoululainen saa vuorollaan nallen sekä reissuvihon kotiin viikoksi, jonka aikana perhe merkitsee kaikki koko perheen liikuntasuoritukset, jossa lapsi on ollut mukana reissuvihkoon. Nalle liikkuu tietysti myös mukana. Seuraavalla viikolla nalle + vihko siirtyy toiseen perheeseen.  


Lasten Liikuntamaailma-toiminta

Lasten liikuntamaailma Kokonhallissa (Jääkiekkotie 3) sunnuntaisin klo 10-12.

Käynnistämisajankohta riippuu koronarajoituksista.

Vapaata ja vauhdikasta liikuntaa ja temmellystä 0–10-vuotiaille. Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua. Jokaisella lapsella tulee olla huoltaja mukana, jonka vastuulla lapsi on.
Sisäänpääsymaksu: 2 €/lapsi, alle 1-vuotiaat maksutta. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä.

Mini-liikuntamaatoiminta Kevätkummun Kanteletalon liikuntasalissa (Sammontie 3)

Käynnistämisajankohta riippuu koronarajoituksista.

Vapaata ja vauhdikasta liikuntaa ja temmellystä. Mini-liikuntamaailma liikuttaa  Kevätkummun Kantele-talon liikuntasalissa (Sammontie 3) kolme kertaa viikossa.  Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua. Jokaisella lapsella tulee olla huoltaja mukana, jonka vastuulla lapsi on. Ei osanottomaksua eikä ennakkoilmoittautumista.

  • tiistaisin klo 9.00–10.30, alle kouluikäiset, C-sali
  • torstaisin klo 9.30–11, alle kouluikäiset, C-sali
  • perjantaisin klo 16.30–18.30, 0–10-vuotiaat, B-sali

Uimahallikäynnit

Käynnistämisajankohta riippuu koronarajoituksista.

Päiväkoti- ja esikouluryhmät voivat maksutta tulla uimaan Porvoon uimahalliin (varaukset etukäteen). Myös mahdollisuus maksulliseen uimaopetukseen.


Luisteluohjausta päiväkotilapsille

Liikuntapalvelut tarjoaa liikunnanohjaajien apua lasten (4-6v) luistelun opetteluun ainakin tammikuun 2021 aikana. Opetus kestää 30 minuuttia kerrallaan päiväkodin lähijääkentällä (klo 9-11 ja 14-15.30). Ohjaus on päiväkodille maksutonta.
Päiväkodin henkilökunta tuo lapsiryhmän kentälle ja paikalla olevat liikunnanohjaajat auttavat luistinten jalkaan laitossa sekä luistelun opettelussa. Tarvittaessa opetus toteutetaan tasoryhmissä. Opetuksen apuna käytetään tarvittaessa luistelutukia, joita lainataan Näsin tekojäältä (tai isolta tekojäältä).
Päiväkodin henkilökunta avustaa tarvittaessa lapsia jäällä (ei ole pakko olla luistimilla mutta nastakengät ovat hyvät omaa turvallisuutta ajatellen).

Lapset tarvitsevat mukaan luistimet, kypärän (ei pyöräilykypärä) sekä reipasta liikuntamieltä. Luistin- ja kypärätarpeesta tulee ilmoittaa samalla kun varaa ohjaajan. Muistakaa mainita tarvittavien luistinteen koot.

Liikunnanohjaajaresurssit ovat rajalliset, joten pyydämme päiväkoteja lähettämään päivämäärä- ja kellonaikatoivomuksensa vaihtoehtoineen osoitteeseen pilvi.ryynanen@porvoo.fi


Lisätietoja MiniKultis Liikunnasta liikunnanohjaaja Mia Heikkilä yhteystiedot tai liikunnanohjaaja Päivi Häkkinen yhteystiedot

Porvoon liikuntapalvelut