Liikuntavaunu

Liikuntavaunu on erilaisia liikuntavälineitä sisältävä vaunu, jota koulut ja päiväkodit saavat maksutta lainata. Liikuntavaunun valikoimasta löytyy välineitä kesä- ja talvikausille, ryhmille ja yksittäisille liikkujille.

Liikuntavaunun varaus- ja käyttösäännöt 

Porvoon liikuntapalvelut tarjoaa liikuntavaunun porvoolaisille päiväkodeille ja kouluille maksutta käyttöön. Varaaja vastaa siitä, että varusteet ovat paikoillaan varusteluettelon mukaisesti ja ilmoittaa mahdollisista välineiden rikkoutumisista. Vaunu on varaajan vastuulla koko lainan ajan, eikä sitä saa jättää valvomatta. Vaunun varaaja on velvollinen korvaamaan vaunusta hävinneet ja tahallaan rikotut tavarat.

Vaunun koko

Leveys 1850 mm, pituus 4000 mm, korkeus 1600 mm, kokonaismassa 1350 kg.

Vaunun kuljettamiseen vaaditaan B- tai BE-ajokortti.

  • B: Ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3 500 kg, ja jotka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.
  • BE: Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto (3 500 kg) ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg.

    Tiedustelut koskien liikuntavaunua erityisliikunnanohjaaja Christian Bremer yhteystiedot

Liikuntavaunun varaus

Liikuntavaunu varataan s-postitse: liikunta.tilavaraus@porvoo.fi. Yksi varaus kerrallaan.

Jos varaaja huolehtii itse vaunun siirtämisestä, vaunun avaimet noudetaan erikseen sovittuna ajankohtana liikuntapalveluiden toimistosta, Ammattitie 1 (ent. EduPoli). Avaimet myös palautetaan toimistoon heti käytön jälkeen.

Liikuntapaikkojen TIMMI-varauskalenterista voi tarkistaa vaunun varaustilanteen.

Vaunun siirto

Varaaja voi joko itse huolehtia vaunun siirtämisestä tai varausta tehdessään pyytää siirtoapua. Siirrossa avustaa Porvoon työpajan henkilöstö, joka tuo vaunun haluttuun kohteeseen ja palauttaa sen säilytyspaikkaan. Jos palautuspäivä on perjantai, vaunun palautus pitää järjestää ennen klo 12.00.