Materiaalien kestävä käyttö

Kiertotaloudella merkittävä rooli kestävässä kehityksessä ja ilmastonmuutoksen hillinnässä. Jätteiden kierrätyksellä vaikutetaan sekä kasvihuonekaasupäästöihin että neitseellisten luonnonvarojen säästymiseen. 

Vaikuta jätteen määrään

Jätteiden synnyn ehkäisyssä asukkaan valinnoilla on suuri rooli. Valitsemalla pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä tuotteita, joiden valmistus ei ole kuluttanut paljon materiaaleja tai hiilienergiaa tulee tehdyksi ympäristöystävällinen päätös. Vaikuta jätteen määrään:

  • kompostoimalla biojätteesi
  • lajittelemalla jätteesi ja toimittamalla ne kierrätykseen
  • lainaamalla, jakamalla ja korjaamalla tavaroita

Jätteiden kierrätyksellä vaikutetaan sekä kasvihuonekaasupäästöihin että luonnonvarojen käyttöön. Jätteiden lajittelu säästää myös kukkaroa!

Testaa, osaatko lajitella oikein

Osta käytettyä, käytä jaettua

Kierrättämällä, lainaamalla, jakamalla ja korjaamalla tavaroita säästää sekä luonnonvaroja että rahaa. Kulutusvalintojen kautta on mahdollista ohjata valmistajia valmistamaan kestävämmän kehityksen mukaisia tuotteita.

Ennen uuden tuotteen ostamista on siis hyvä tarkistaa tarjonta kirpputoreilta ja muista vastaavista käytetyn tavaran myyntipaikoista. Mieti myös, tarvitsetko tuotetta omaksi vai olisiko taloudellisestikin edullisempaa lainata tuote omaan käyttöön.