Matkan tilaaminen ja maksaminen sovelluksen avulla

Lataa Reitit ja Liput -sovellus

Kyläkyyti tilataan ja maksetaan Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovelluksella. Lataa Reitit ja Liput -sovellus Google Play- tai App Store -sovelluskaupasta ja rekisteröidy käyttäjäksi.

 • Lue ja hyväksy Reitit ja Liput -sovelluksen käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö ja syötä sovellukseen sähköpostisoitteesi.
 • Tallenna sovellukseen puhelinnumero, jotta Kyläkyydin kuljettaja voi tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä.
 • Valitse maksutapa (debit- ja credit-maksukortit, Apple Pay tai Google Pay). Kyläkyyti maksetaan sovelluksessa kyydin tilaamisen yhteydessä. Maksu suoraan kuljettajalle ei ole mahdollinen sovelluksella tilattaessa.

Kyläkyydin tilaaminen

Kyläkyyti tilataan ja maksetaan mobiililaitteisiin ladattavalla Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella. Kyydin tilaaja määrittelee noutopaikan ja määränpään, ja matka saatetaan yhdistää muiden samaan suuntaan kulkevien kyyteihin.

Kun tarvitset kyytiä, etsi reitti ja tilaa kyyti etukäteen Reitit ja Liput -sovelluksen avulla. Voit tehdä ennakkotilauksen aikaisintaan viisi päivää ennen matkan ajankohtaa.

 • Ilmoita kyytiä tilatessasi matkustajien (myös lapset) määrä. Kerro tilauksen lisätiedoissa kuljettajalle, jos mukanasi kulkee pyörätuoli.
 • Jos matkustaja tarvitsee saattajaa, myös hänet pitää ilmoittaa matkustajaksi Kyläkyytiin. Kyläkyydin kuljettaja ei voi toimia avustajana lähtö- tai saapumisosoitteissa. Vanhemmat vastaavat alaikäistensä toimista, vaikka lapsi matkustaisi ilman saattajaa.
 • Kyläkyytiä ajatetaan pienoisbussilla, joka ei mahdu kääntymään ahtaissa paikoissa, esimerkiksi pienillä kotipihoilla. Ilmoita siis nouto- tai jättöpaikaksi paikka, jossa bussi pystyy varmasti kääntymään.
 • Sovellus ilmoittaa kyydin noutoajan aikavälinä, joka tarkentuu, kun tiedetään, yhdistyykö reittiin muita matkustajia. Tarkempi aika ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kyydin aikaisinta mahdollista noutoajankohtaa.
 • Näet reaaliajassa päivittyvän noutoajan sovelluksessa hyvissä ajoin ennen aikaisinta mahdollista noutoaikaa. Tämän jälkeen voit seurata auton saapumista sovelluksen kartalla.
 • Ole noutopaikassa ilmoitettuna aikana. Kyläkyyti ei voi odottaa yksittäisiä asiakkaita yli luvatun noutoajan, koska sen pitää pysyä muille asiakkaille lupaamassaan aikataulussa. Kuljettaja ottaa puhelimitse yhteyttä sovelluksessa ilmoitettuun numeroon, jos sijainnissa on epäselvyyttä.
 • Tunnistat Kyläkyydin auton logosta ja rekisterinumerosta, joka ilmoitetaan sinulle kyydin tilauksen yhteydessä.
 • Tilausnumero on matkalippusi. Kerro se kuljettajalle kyytiin noustessasi.
 • Tupakointi, alkoholin käyttö, auton sotkeminen ja häirintä on kielletty Kyläkyydissä.

Voit tilata Kyläkyydin myös ilman Reitit- ja Liput -sovellusta soittamalla kuljetusyhtiölle arkisin klo 13–16 numeroon 0400 386 086 aikaisintaan 5 vuorokautta ennen matkaa. Matka maksetaan silloin kuljettajalle käteisellä.

Kyläkyyti liityntäliikenteenä

Reitit ja Liput -sovelluksella Kyläkyytiä voi käyttää myös liityntäliikenteenä bussipysäkille ja ostaa Matkahuollon ja Onnibussin lippuja sekä muiden paikkakuntien paikallisliikenteen lippuja. Reitit ja Liput -sovellus osaa automaattisesti ehdottaa Kyläkyydin ja bussireittien yhdistelmää ja sovelluksella voi ostaa Kyläkyydin ja bussilipun samalla kertaa. Kokeile hakea reittiä esimerkiksi Helsinkiin: voit ostaa yhdellä klikkauksella esimerkiksi Kyläkyydin, kaukoliikenteen matkan sekä Helsingin Seudun Liikenteen (HSL:n) lipun.

Mitä Kyläkyyti maksaa?

Kyläkyyti maksaa matkan pituudesta ja mahdollisesta alennuksesta riippuen 2,5–8,6 euroa. Porvoon Liikenteen kuukausilipuilla saat Kyläkyyti-matkojen hinnasta 30 prosentin alennuksen. Sovelluksesta näet matkasi hinnan etukäteen.

Kyläkyyti tilataan ja maksetaan Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovelluksella. Maksu veloitetaan sovellukseen tallentamaltasi maksuvälineeltä (debit- ja credit-maksukortit sekä Apple Pay ja Google Pay) matkan päättymisen jälkeen. Kuitti löytyy sovelluksen tilaushistoriasta. Maksu suoraan kuljettajalle ei ole mahdollinen sovelluksella tilatessa.

Yksittäisen Kyläkyyti-tilauksen voit peruuttaa etukäteen maksutta viimeistään tuntia ennen aikaisinta noutoaikaa. Peruuttamatta jätetystä matkasta veloitetaan Kyläkyydin normaali hinta.

Huom! Matkaketjun osana olevaa Kyläkyytitilausta ei kuitenkaan voi perua. Matkaketjulla tarkoitetaan bussin ja Kyläkyydin muodostamaa yhdistelmää, joka on ostettu yhdellä kertaa sovelluksella. Tämä johtuu siitä, että kaikissa matkaketjun sisältämissä lipputuotteissa ei ole peruutusoikeutta (esim. HSL-kertaliput).

Lataa Reitit ja Liput -sovellus:

Kuinka Kyläkyyti toimii?

Sovelluksen käyttöohjeet

Tietosuojaseloste

Kyläkyydin käyttöehdot