Medialle

Porvoon kaupunki

Tiedoksi toimituksille

21.5.2019

 

Tervetuloa Porvoon taidekouluun aarrekartan pariin torstaina 23.5. klo 10.30, Kaivokatu 40.

Kuluneen kevään aikana on Porvoon varhaiskasvatuspalveluissa otettu käyttöön Mini-Kultis, eli alle kouluikäisille suunnattu kulttuurikasvatussuunnitelma. Sen mukaan jokainen lapsi on oikeutettu yhteen kulttuuritapahtumaan tai -työpajaan vuoden aikana.

Toivotamme tiedotusvälineiden edustajat tervetulleiksi tutustumaan Porvoon taidekoulun Mini-Kultis-toimintaan torstaina 23. toukokuuta klo 10.30, jolloin Porvoon Steiner-päiväkoti Regnbågen työskentelee viikinkiteeman parissa.

Porvoon taidekoulu on tuottanut Mini-Kultiksen tueksi aarrekartan muotoisen palapelin, jossa kukin kulttuurikokemus edustaa yhtä palapelin palaa. Palapelin muotoinen aarrekartta on väritystehtävä, josta lapsi värittää kutakin kulttuurikokemusta vastaavan palan osallistuttuaan kyseiseen toimintaan. Tavoitteena on, että lapsi saa varhaiskasvatusvuosiensa aikana kerättyä kaikki palapelin palat. Väritystehtäväkartta liitetään osaksi lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaan ja sen toteutumista seuraa varhaiskasvatuksen henkilökunta.

Mini-Kultista toteuttavat Porvoon kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut, Porvoon luontokoulu ja Porvoon museo yhdessä varhaiskasvatuspalvelujen ja useiden muiden yhteistyötahojen kanssa. Lapsille toiminta on maksutonta.

Mini-Kultis ohjelma: https://www.porvoo.fi/mini-kultis-1

Lisätietoja:

- kuvataideopettaja Irina Sorsa, puh. 040 482 3335, irina.sorsa@porvoo.fi

- kulttuurikoordinaattori Sini Kallio, puh. 040 676 3005, sini.kallio@porvoo.fi