Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti

Sosiaali- ja terveystoimen toimipisteissä on toistaiseksi voimassa vahva kasvomaskisuositus. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä, jos sille on terveydellinen este, tai asiakas on alle 12-vuotias.  


Porvoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen palveluntarpeen arviointi ja neuvonta palvelee
ma–pe klo 8–11 numerossa 019 520 4527 (ajanvaraus ja uudet asiakkaat).

Ajan peruminen/siirto puhelimitse tai tekstiviestillä omalle työntekijälle tai toimistosihteerin numeroon 040 141 7664, klo 8–15 (myös viranomaisten/yhteistyökumppaneiden yhteydenotot).


Mielenterveys- ja päihdepalveluiden ajanvaraukseton palveluohjaus Päihdeklinikan tiloissa Taidetehtaankatu 4 A 3 krs. ma–pe klo 8–11.

Ajanvarauksettomassa palveluohjauksessa annetaan tukea ja neuvoja kaikille yli 18-vuotiaille Porvoolaisille, joilla on mielenterveyteen ja/tai päihteiden käyttöön liittyviä huolia. Ongelmat voivat liittyä esim. omaan tai läheisen elämänkriiseihin, masennus- tai ahdistusoireisiin tai päihteidenkäyttöön.

Työntekijänä toimii sosiaaliohjaaja, jolla on mahdollisuus sairaanhoitajan konsultaatioon tarvittaessa.


Mielenterveys- ja päihdepalvelut

  • Matala kynnys tarjoaa mielenterveys- sekä päihdepalveluja porvoolaisille maksutta ja ilman lähetettä
    Matala kynnys 22 vuotta täyttäneille porvoolaisille terveyskeskuksen Näsin toimipisteessä osoitteessa Askolinintie 1.
  • Nuorten Matala kynnys -vastaanotto toimii terveyskeskuksen Näsin toimipisteessä osoitteessa Askolinintie 1, Päihdeklinikalla osoitteessa Taidetehtaankatu 4 A sekä Ohjaamossa osoitteessa Mannerheiminkatu 20 E.
  • Päihdeklinikka palvelee porvoolaisia ja askolalaisia 22 vuotta täyttäneitä aikuisia, jotka ovat huolissaan omasta tai läheistensä päihteiden käytöstä tai muista riippuvuuksista. Tukea saa myös peliriippuvuuteen. Päihdeklinikalle ei tarvitse lähetettä. Hoito perustuu luottamuksellisuuteen ja on asiakkaille maksutonta.

Akuutti kriisi- ja keskusteluapu elämän kriisitilanteissa


Akuutit mielenterveysongelmat

Akuuteissa tilanteissa oman terveysasemasi terveyskeskuslääkäri arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa tarvittaessa potilaan Porvoon sairaalan psykiatrian päivystyspoliklinikalle, jonne voit tulla akuutissa tilanteessa myös ilman lähetettä. Silloin on kuitenkin toivottavaa soittaa ja ilmoittaa saapumisesta etukäteen.

Porvoon sairaalan psykiatrian päivystyspoliklinikka
Sairaalantie 1, 06150 Porvoo
Puh. 116117

Ympärivuorokautinen päivystystoiminta palvelee Porvoon sairaalan toiminta-alueella: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Pornainen, Porvoo ja Sipoo.