Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti

Sosiaali- ja terveystoimen toimipisteissä on toistaiseksi voimassa vahva kasvomaskisuositus. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä, jos sille on terveydellinen este, tai asiakas on alle 12-vuotias.  


Porvoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen palveluntarpeen arviointi ja neuvonta palvelee
ma–pe klo 8–11 numerossa 019 520 4527 (ajanvaraus ja uudet asiakkaat).

Ajan peruminen/siirto puhelimitse tai tekstiviestillä omalle työntekijälle tai toimistosihteerin numeroon 040 141 7664, klo 8–15 (myös viranomaisten/yhteistyökumppaneiden yhteydenotot).


Mielenterveys- ja päihdepalvelut

  • Matala kynnys tarjoaa mielenterveys- sekä päihdepalveluja 22 vuotta täyttäneille porvoolaisille maksutta ja ilman lähetettä. Terveyskeskus Näsin toimipisteessä osoitteessa Askolinintie 1.
  • Nuorten Matala kynnys -vastaanotto toimii terveyskeskus Näsin toimipisteessä osoitteessa Askolinintie 1, Päihdeklinikalla osoitteessa Taidetehtaankatu 4 A sekä Ohjaamossa osoitteessa Mannerheiminkatu 20 E.
  • Päihdeklinikka palvelee porvoolaisia ja askolalaisia 22 vuotta täyttäneitä aikuisia, jotka ovat huolissaan omasta tai läheistensä päihteiden käytöstä tai muista riippuvuuksista. Tukea saa myös peliriippuvuuteen. Päihdeklinikalle ei tarvitse lähetettä. Hoito perustuu luottamuksellisuuteen ja on asiakkaille maksutonta.

Akuutit mielenterveysongelmat

Akuuteissa tilanteissa oman terveysasemasi terveyskeskuslääkäri arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa tarvittaessa potilaan Porvoon sairaalan psykiatrian päivystyspoliklinikalle, jonne voit tulla akuutissa tilanteessa myös ilman lähetettä. Silloin on kuitenkin toivottavaa soittaa ja ilmoittaa saapumisesta etukäteen.

Porvoon sairaalan psykiatrian päivystyspoliklinikka
Sairaalantie 1, 06150 Porvoo
Puh. 116117

Ympärivuorokautinen päivystystoiminta palvelee Porvoon sairaalan toiminta-alueella: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Pornainen, Porvoo ja Sipoo.