Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Porvoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut

Ajan peruminen/siirto puhelimitse tai tekstiviestillä omalle työntekijälle tai toimistosihteerin numeroon 040 141 7664, klo 8–15 (myös viranomaisten/yhteistyökumppaneiden yhteydenotot).

Vaativissa mielenterveys- ja päihdepalveluissa tapaamiset päihdeklinikalla keskitetään aamupäivälle klo 8–12. Jos asiakkaalla on aiemmin varattu vastaanottoaika, häneen pyritään olemaan yhteydessä puhelimitse. 

Ajanvaraukseton vastaanotto on tauolla 1.6.2020 alkaen elokuun loppuun saakka.

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden keskustelulinja

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden henkilökunta, sairaanhoitajat, psykologi ja sosiaalityöntekijä tarjoavat keskusteluapua puhelimitse, mikäli koronaviruksen aiheuttama tilanne aiheuttaa huolta, ahdistusta tai pelkoa. Numerosta ei ole saatavilla terveysneuvontaa. ​Numero palvelee arkisin klo 8.30–15.30, puh. 019 520 4527. Jatkohoitokäyntejä ei tässä tilanteessa varata, vaan asiakas voi soittaa uudelleen.

Myös mielenterveys- ja päihdepalvelujen palveluntarpeen arviointi ja neuvonta toimii samassa numerossa 019 520 4527. 


Mielenterveys- ja päihdepalvelut

  • Matala kynnys tarjoaa mielenterveys- sekä päihdepalveluja porvoolaisille maksutta ja ilman lähetettä
    Matala kynnys 22 vuotta täyttäneille porvoolaisille terveyskeskuksen Näsin toimipisteessä osoitteessa Askolinintie 1.
  • Nuorten Matala kynnys -vastaanotto toimii terveyskeskuksen Piispankadun toimipisteessä osoitteessa Piispankatu 22, Näsin toimipisteessä osoitteessa Askolinintie 1 sekä Ohjaamossa osoitteessa Mannerheiminkatu 20 E.

  • Päihdeklinikka palvelee porvoolaisia ja askolalaisia 22 vuotta täyttäneitä aikuisia, jotka ovat huolissaan omasta tai läheistensä päihteiden käytöstä tai muista riippuvuuksista. Tukea saa myös peliriippuvuuteen. Päihdeklinikalle ei tarvitse lähetettä. Hoito perustuu luottamuksellisuuteen ja on asiakkaille maksutonta.

Akuutti kriisi- ja keskusteluapu elämän kriisitilanteissa


Akuutit mielenterveysongelmat

Akuuteissa tilanteissa oman terveysasemasi terveyskeskuslääkäri arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa tarvittaessa potilaan Porvoon sairaalan psykiatrian päivystyspoliklinikalle, jonne voit tulla akuutissa tilanteessa myös ilman lähetettä. Silloin on kuitenkin toivottavaa soittaa ja ilmoittaa saapumisesta etukäteen.

Porvoon sairaalan psykiatrian päivystyspoliklinikka
Sairaalantie 2, 06150 Porvoo

Päivystävä sairaanhoitaja vuorokauden ympäri, puh. 050 453 0125. Ympärivuorokautinen päivystystoiminta palvelee Porvoon sairaalan toiminta-alueella: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Pornainen, Porvoo ja Sipoo.