Muu tarjonta alakouluille

Kulttuuripalvelut

Runebergin päivän kirjailijavieraat kouluissa

10 kirjailijaa vierailee ala- ja yläkouluissa 5. helmikuuta.
Tiedustelut: kulttuurikoordinaattori Miira Holländer, miira.hollander@porvoo.fi, 040 527 2647.

Svenska veckan - Ruotsalaisuuden viikon ohjelmaa Grandissa

Historian havinaa J. L. Runebergin kodissa

Tutustu kansallisrunoilijaan ja hänen perheeseensä aidossa 1800-luvun miljöössä oppaan kanssa.
Tiedustelut: runeberg@porvoo.fi, 040 489 9900.

Reittejä ja tarinoita kansallisessa kaupunkipuistossa

Porvoon kansallisen kaupunkipuiston sivuilta löydät tarinoita ja reittejä koulujen kulttuuri-, historia- ja ympäristökasvatuksen materiaaliksi.
Porvoon kansallinen kaupunkipuisto


Kirjasto


Porvoon luontokoulu

Palvelut kouluille


Nuorisopalvelut


Porvoon museo

Aarrearkku täynnä Porvoonseudun historiaa niin pienille kuin suurillekin www.porvoonmuseo.fi


Liikuntapalvelut

Liikuntapalveluiden tavoitteena on, että kaikille koululaisille olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa sekä vapaa-ajallaan että koulupäivän aikana. 

Seurayhteistyö kevät 2020 - FC Futura Juniorit

FC Futura Juniorit tarjoaa porvoolaisille 1.-2.-luokkalaisille (2011-2012 -syntyneet) maksuttoman liikuntatapahtuman loistavissa olosuhteissa Uusimaa Areenalla. Toimintaa tarjotaan 16.3.-2.4.2020 välisenä aikana maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 9-15 välisenä aikana. Toiminnan ohjaamisesta vastaavat FC Futura Junioreiden päätoimiset ja osa-aikaiset työntekijät, joilla on pitkä kokemus liikunnan ja jalkapallon ohjaamisesta ja valmentamisesta.

Yksittäisen liikuntatapahtuman kesto on 45 minuuttia ja pitää sisällään neljä erilaista liikunta- ja jalkapallopainotteista rastia. Jokainen lapsi kiertää kaikilla rasteilla. Ohjaajia/opettajia on hyvä olla mukana ryhmän kanssa ja ohjaajat saavat itse osallistua toimintaan seuraajana tai apuohjaajana. Yhdellä rastilla on kerrallaan maksimissaan 15 lasta ohjattavana, joten yksittäisen 45 minuuttisen liikuntapahtuman maksimilapsimäärä on 60.

Vapaat ajat täytetään varausjärjestyksessä. Lisätietoja ja sopivan ajan varaaminen: FC Futura Juniorit, Mira Oras, mira.oras@fcfj.fi. Aika on varattu vasta, kun se on teille vahvistettu FC Futura Junioreiden toimesta. Tervetuloa nauttimaan kanssamme liikunnan ilosta!

Liikuntavaunu

Koulut ja päiväkodit voivat maksutta lainata liikuntapalveluiden liikuntavaunua jossa on runsaasti eri lajien urheilu- ja pelivälineitä.

Liikuntatilat

Usean koulun yhteyteen rakennetut lähiliikuntapaikat houkuttelevat liikkumaan sekä välitunneilla sekä kouluajan ulkopuolellakin. Koulujen läheisyydessä olevat urheilukentät, jääkentät, kuntopolut/hiihtoladut palvelevat kaikenikäisiä koululaisia liikuntatunneilla mutta myös vapaa-ajallaan. Myös nuorisojäähalli ja Aurora-halli ovat maksutta koulujen varattavissa. Varaukset tulee tehdä liikuntapalveluille.

Koululaisten uinti

Kaikilla peruskoululaisilla on mahdollisuus käydä viisi kertaa/lukuvuosi maksutta uimassa Porvoon uimahallissa. Tarvittaessa ryhmä saa myös uimaopettajan käyttöönsä uimaopetusta varten. Varaukset uimahalliin.

Liikuntakilpailut kouluille

Liikuntatapahtumat

Kaikille koululaisille tarkoitettu hauska Ice Skating Tour järjestetään yhteistyössä Suomen Luisteluliiton kanssa isolla tekojääradalla (pallokentällä, Lukiokatu 22) 4.12.2019, jolloin aamupäivällä on ohjelmaa alakoululaisille, iltapäivällä yläluokkalaisille ja lukiolaisille sekä vielä illalla koko perheelle (säävaraus).

Liikunnallista ohjelmaa koululaisten lomien aikana

Syys-, hiihto- ja kesälomien aikana on koululaisille tarjolla erilaista liikunnallista ohjelmaa. On retkiä, leirejä, urheilukouluja, liikunta- ja muita tapahtumia, joista voi valita. 

Ohjatut liikuntaryhmät

Koulut voivat myös lainata liikuntapalveluilta erilaisia liikuntavälineitä. Suosiossa ovat esimerkiksi frisbeegolf-kiekot.

Tarvittaessa järjestään myös erilaisia liikunta-aiheisia koulutustapahtumia koulujen opettajille.