Muu tarjonta alakouluille

Kulttuuripalvelut

Runebergin päivän kirjailijavieraat kouluissa

10 kirjailijaa vierailee ala- ja yläkouluissa 5. helmikuuta.
Tiedustelut: kulttuurituottaja Katarina Broas, katarina.broas@porvoo.fi, puh. 040 489 9920.

Svenska veckan - Ruotsalaisuuden viikon ohjelmaa Grandissa

Historian havinaa J. L. Runebergin kodissa

Tutustu kansallisrunoilijaan ja hänen perheeseensä aidossa 1800-luvun miljöössä oppaan kanssa.
Tiedustelut: runeberg@porvoo.fi, 040 489 9900.

Reittejä ja tarinoita kansallisessa kaupunkipuistossa

Porvoon kansallisen kaupunkipuiston sivuilta löydät tarinoita ja reittejä koulujen kulttuuri-, historia- ja ympäristökasvatuksen materiaaliksi.
Porvoon kansallinen kaupunkipuisto


Kirjasto


Porvoon luontokoulu

Palvelut kouluille


Nuorisopalvelut


Porvoon museo

Aarrearkku täynnä Porvoonseudun historiaa niin pienille kuin suurillekin www.porvoonmuseo.fi


Liikuntapalvelut

Liikuntapalveluiden tavoitteena on, että kaikille koululaisille olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa sekä vapaa-ajallaan että koulupäivän aikana. 

Liikuntavaunu

Koulut ja päiväkodit voivat maksutta lainata liikuntapalveluiden liikuntavaunua jossa on runsaasti eri lajien urheilu- ja pelivälineitä.

Liikuntatilat

Usean koulun yhteyteen rakennetut lähiliikuntapaikat houkuttelevat liikkumaan sekä välitunneilla sekä kouluajan ulkopuolellakin. Koulujen läheisyydessä olevat urheilukentät, jääkentät, kuntopolut/hiihtoladut palvelevat kaikenikäisiä koululaisia liikuntatunneilla mutta myös vapaa-ajallaan. Myös nuorisojäähalli ja Aurora-halli ovat maksutta koulujen varattavissa. Varaukset tulee tehdä liikuntapalveluille.

Koululaisten uinti

Kaikilla peruskoululaisilla on mahdollisuus käydä viisi kertaa/lukuvuosi maksutta uimassa Porvoon uimahallissa. Tarvittaessa ryhmä saa myös uimaopettajan käyttöönsä uimaopetusta varten. Varaukset uimahalliin.

Liikuntakilpailut kouluille

Liikuntatapahtumat

Kaikille koululaisille tarkoitettu hauska Ice Skating Tour järjestetään yhteistyössä Suomen Luisteluliiton kanssa isolla tekojääradalla (pallokentällä, Lukiokatu 22) 4.12.2019, jolloin aamupäivällä on ohjelmaa alakoululaisille, iltapäivällä yläluokkalaisille ja lukiolaisille sekä vielä illalla koko perheelle (säävaraus).

Liikunnallista ohjelmaa koululaisten lomien aikana

Syys-, hiihto- ja kesälomien aikana on koululaisille tarjolla erilaista liikunnallista ohjelmaa. On retkiä, leirejä, urheilukouluja, liikunta- ja muita tapahtumia, joista voi valita. 

Ohjatut liikuntaryhmät

Koulut voivat myös lainata liikuntapalveluilta erilaisia liikuntavälineitä. Suosiossa ovat esimerkiksi frisbeegolf-kiekot.

Tarvittaessa järjestään myös erilaisia liikunta-aiheisia koulutustapahtumia koulujen opettajille.