Muu tarjonta yläkouluille

Kulttuuripalvelut

Runeberginpäivän kirjailijavieraat kouluissa

10 kirjailijaa vierailee ala- ja yläkouluissa 5. helmikuuta.
Tiedustelut: kulttuurikoordinaattori Miira Holländer, miira.hollander@porvoo.fi, 040 527 2647

Svenska veckan - Ruotsalaisuuden viikon ohjelmaa Grandissa

Historian havinaa J. L. Runebergin kodissa

Tutustu kansallisrunoilijaan ja hänen perheeseensä aidossa 1800-luvun miljöössä oppaan kanssa. Tiedustelut: runeberg@porvoo.fi, 040 489 9900.

Reittejä ja tarinoita kansallisessa kaupunkipuistossa

Porvoon kansallisen kaupunkipuiston sivuilta löydät tarinoita ja reittejä koulujen kulttuuri-, historia- ja ympäristökasvatuksen materiaaliksi.
Porvoon kansallinen kaupunkipuisto


Kirjasto


Nuorisopalvelut


Liikuntapalvelut

Liikuntapalveluiden tavoitteena on, että kaikille koululaisille olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa sekä vapaa-ajallaan että koulupäivän aikana. 

Usean koulun yhteyteen rakennetut lähiliikuntapaikat houkuttelevat liikkumaan sekä välitunneilla sekä kouluajan ulkopuolellakin. Koulujen läheisyydessä olevat urheilukentät, jääkentät, kuntopolut/hiihtoladut palvelevat kaikenikäisiä koululaisia liikuntatunneilla mutta myös vapaa-ajallaan. Myös nuorisojäähalli ja Aurora-halli ovat maksutta koulujen varattavissa. Varaukset tulee tehdä liikuntapalveluille.

Kaikilla peruskoululaisilla on mahdollisuus käydä viisi kertaa/lukuvuosi maksutta uimassa Porvoon uimahallissa. Tarvittaessa ryhmä saa myös uimaopettajan käyttöönsä uimaopetusta varten. Varaukset uimahalliin.

Kaikille koululaisille tarkoitettu hauska Ice Skating Tour järjestetään vuosittain yhteistyössä Suomen Luisteluliiton kanssa isolla tekojääradalla (pallokentällä), jolloin aamupäivällä on ohjelmaa alakoululaisille, iltapäivällä yläluokkalaisille ja lukiolaisille sekä vielä illalla koko perheelle (säävaraus).

Syys-, hiihto- ja kesälomien aikana on koululaisille tarjolla erilaista liikunnallista ohjelmaa: retkiä, leirejä, urheilukouluja, liikunta- ja muita tapahtumia, joista voi valita. 

Koulut voivat myös lainata liikuntapalveluilta erilaisia liikuntavälineitä. Suosiossa ovat esimerkiksi frisbeegolf-kiekot.

Tarvittaessa järjestämme myös erilaisia liikunta-aiheisia koulutustapahtumia koulujen opettajille.