Neuvolat

Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti

Sosiaali- ja terveystoimen toimipisteissä on toistaiseksi voimassa vahva kasvomaskisuositus. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä, jos sille on terveydellinen este, tai asiakas on alle 12-vuotias. 


Käytäthän maskia, kun asioit neuvolassa!

Noudata hyvää käsihygieniaa vastaanotolle tullessasi. Pese kädet tai käytä käsidesiä. Vastaanotoille ja neuvolaan ei voi tulla, jos perheessä tai perheenjäsenellä on edes lieviäkään flunssan oireita. Ole silloin yhteydessä neuvolaan puhelimitse. Autamme myös, jos tarvitset tukea ja keskusteluapua.

Toivomme, ettei neuvolaan tulla suurella väkijoukolla. Vanhemmat, puolisot ja tukihenkilöt ovat tervetulleita mukaan sekä sisarukset, mikäli lastenhoitoapua ei ole saatavilla. 


Neuvoloiden avoneuvolat ovat avoinna. Voit tulla sinne lyhyissä asioissa ilman ajanvarausta.

  • Gammelbackan neuvola ma klo 9–11
  • Perhekeskuksen neuvola ke klo 13.30–15.30
  • Kevätkummun neuvola pe klo 9–11

Porvoossa neuvolapalveluihin kuuluu ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola, äitiysneuvola ja lastenneuvola, joiden toiminnasta löydät lisää tietoa valikosta. Toiminnan tavoitteena on asiakkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Pyrimme siihen, että sama terveydenhoitaja hoitaa perhettä aina raskauden ensimetreiltä lapsen esikouluikään saakka. Toiminta perustuu määräaikaistarkastuksiin ja yksilöllisesti sovittuihin tapaamisiin. Neuvolapalvelut ovat kuntalaisille tarkoitettuja maksuttomia peruspalveluja.

Ajanvaraus ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan

Ajanvaraus ma–pe klo 8-13.30, puh. 019 520 4375. Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Voit peruuttaa varatun ajan samasta numerosta vuorokauden ympäri. Lisäksi voit varata ajan sivun yläosassa olevan sähköisen ajanvarauksen kautta (Asioi verkossa).

Ajanvaraus äitiys- ja lastenneuvolaan

Terveydenhoitajilla on arkisin puhelinaika klo 12-13. Yhteystiedot löytää alla olevista linkeistä. Neuvola-alueesi löytyy karttapalvelusta. Voit hakea osoitteella tai katsoa alueiden rajoja. Valitse karttapalvelun vasemmasta valikosta "Perusturva" ja sen alta "Neuvola-alueet" niin pääset hiirtä kuljettamalla varmistumaan omasta neuvolastasi.

Lastenneuvolan sähköinen ajanvaraus

Lastenneuvolassa voi varata ajan sähköisesti määräaikaistarkastuksiin 1-, 1,5-, 2-, 3-, 5- ja 6-vuotiaille lapsille. 4-vuotiaiden lasten määräaikaistarkastuksiin ei voi vielä varata aikaa sähköisesti, sillä nämä tarkastukset ovat laajempia, ja sisältävät myös ajan lääkärintarkastukseen.

Sähköiseen ajanvaraukseen kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Huoltaja voi asioida alle 18-vuotiaan lapsensa puolesta sähköisessä ajanvarauspalvelussa. Huoltaja kirjautuu palveluun omilla tunnuksillaan. Sivun yläosasta (Asioi verkossa) valitaan Lapsen tiedot -linkki ja sen jälkeen valitaan lapsi, kenelle ajan haluaa varata. Huoltajan oikeus käsitellä lapsen tietoja tarkistetaan väestötietojärjestelmästä.