Neuvolat

Kaupungin palvelut korona-aikana

Lue lisää


Avovastaanotto neuvoloissa on suljettu toistaiseksi. Lasten lääkinnällisen kuntoutuksen vastaanottoja (toimintaterapiaa, puheterapiaa ja psykologipalveluja) järjestetään toistaiseksi.

Noudata hyvää käsihygieniaa vastaanotolle tullessasi. Pese kädet tai käytä käsidesiä. Vastaanotoille ja neuvolaan ei voi tulla, jos perheessä tai perheenjäsenellä on edes lieviäkään flunssan oireita. Ole silloin yhteydessä neuvolaan puhelimitse. Autamme myös, jos tarvitset tukea ja keskusteluapua.

Toivomme ettei neuvolaan tulla suurella väkijoukolla. Vanhemmat, puolisot ja tukihenkilöt ovat tervetulleita mukaan sekä sisarukset mikäli lastenhoitoapua ei ole saatavilla. 


Taidetehtaan perhekeskuksen, Gammelbackan ja Kevätkummun neuvolat ovat auki. Lääkärineuvolan vastaanotot ovat kesän aikana Taidetehtaan perhekeskuksessa.

Tällä hetkellä neuvoloissa otetaan vastaan raskaana olevia asiakkaita sekä 0-1 vuotiaita lapsia. Otamme vastaan resurssien mukaan myös 1,5-vuotiaat, 4-vuotiaat ja 6-vuotiaat lapset. Muita ikäryhmiä eli 2-, 3- ja 5-vuotiaita lapsia alamme myös kutsumaan neuvoloihin. 

Sähköinen ajanvaraus ei ole vielä toistaiseksi käytössä. 


Porvoossa neuvolapalveluihin kuuluu ehkäisyneuvola, äitiysneuvola ja lastenneuvola, joiden toiminnasta löydät lisää tietoa valikosta. Toiminnan tavoitteena on asiakkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Pyrimme siihen, että sama terveydenhoitaja hoitaa perhettä aina raskauden ensimetreiltä lapsen esikouluikään saakka. Toiminta perustuu määräaikaistarkastuksiin ja yksilöllisesti sovittuihin tapaamisiin. Neuvolapalvelut ovat kuntalaisille tarkoitettuja maksuttomia peruspalveluja.


Neuvolan ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus ei ole käytössä koronavirusepidemian aikana.

Neuvolan ryhmätoiminta

Ryhmätoiminta on yksi lapsiperheiden terveyttä ja hyvinvointia edistävä toimintamuoto, joissa tavoitellaan vanhemmuuden ja vuorovaikutussuhteen tukemista, vanhempien voimavarojen tunnistamista ja vahvistamista. Ryhmiä ohjaa neuvolan terveydenhoitajat. Ryhmiin osallistuminen on maksutonta. Kysy lisätietoja omalta terveydenhoitajaltasi!

Vahvuutta vanhemmuuteen vanhempainryhmä

Masennusta ja mielialan laskua voi ehkäistä ja hoitaa ryhmässä

Oletko epävarma mihin neuvolaan kuulut?